Praktische info Faeröer eilanden

Meer info over je reis naar de Faeröer

De Faeröer eilanden, een betoverende eilandengroep gelegen in het hart van de Noord-Atlantische Oceaan. Op deze unieke en adembenemende bestemming vind je zeker wat verborgen juweeltjes. Ontdek hier alles wat je moet weten over deze onvergetelijke bestemming!

Faroer praktisch

Hoe kom ik op de Faeröer eilanden?

Vluchten naar Vágar
Je start de reis vanuit Amsterdam Schiphol Airport en na een tussenstop in Denemarken kom je aan op de internationale luchthaven Vágar. Met KLM en Atlantic Airways vlieg je in ongeveer 4 uur (exclusief tussenstop) naar de Faeröer eilanden. Dit is de snelste en de meest directe manier om de Faeröer eilanden vanuit Nederland te bereiken.

Met je eigen auto en de ferry
Als alternatief kun je met je eigen auto en de ferry naar de Faeröer eilanden reizen. Rijd met je eigen auto naar Hirtshals in Denemarken en neem daar de ferry naar de Faeröer eilanden. De ferry brengt je in ongeveer 1,5 dag naar de hoofdstad Tórshavn.

weer faeroer

Weer en klimaat

Weer op de Faeröer eilanden
Op de Faeröer eilanden moet je jezelf voorbereiden op wisselvallig weer. Het klimaat wordt beïnvloed door de ligging in de Noord-Atlantische Oceaan, waardoor het weer snel kan veranderen. Dit maakt de bestemming erg uniek! Het is belangrijk dat je zorgt voor geschikte kleding voor diverse weersomstandigheden. Laat je planning zeker niet verpesten door het weer, over 5 minuten kan het zo weer anders zijn!

Ideale reistijd
Om optimaal van de Faeröer eilanden te genieten plan je de reis tussen mei en september. Tijdens deze maanden ervaar je lange dagen en mildere temperaturen. De gemiddelde temperaturen ligt tussen de 6°C en 13°C. In deze periode ervaar je de beste omstandigheden om de prachtige natuur van de Faeröer eilanden te ontdekken.

Tips voor je reis

Kledingadvies
We raden aan om je te kleden in diverse lagen, waarbij de buitenste laag wind- en waterdicht is. Ook in de zomermaanden is dit erg belangrijk. Daarnaast zijn stevige wandelschoenen een must om de ruige landschappen van de Faeröer eilanden te kunnen ontdekken.

Activiteiten op de Faeröer eilanden
Er is genoeg te zien en te doen op de Faeröer eilanden. Van wandelen en vogels spotten tot het verkennen van charmante dorpjes. Vergeet zeker niet om ook de lokale delicatessen te proeven!

 

Plan vandaag nog je droomreis naar de Faeröer Eilanden en laat je betoveren door de natuurlijke schoonheid en authentieke charme van deze unieke bestemming!

faroer praktische info
faroer praktische info

Bekijk ons aanbod

Faeröer Zomer 11 dagen

Noord en Zuid

Wie wat meer tijd heeft, kan het programma '50 tinten groen' uitbreiden met 3 extra dagen om ook het meest zuidelijke eiland Suðuroy te bezoeken.

Faeröer Zomer 8 dagen

50 tinten groen

Speciaal samengesteld om te genieten van de ongeschonden, groene landschappen op de bijzonderste eilanden van de eilandengroep.

Faeröer Zomer 5 of 6 dagen

Faeröer fly & drive

Shortbreak met vaste basis vanuit Tórshavn om de eilandengroep te verkennen.

Op de hoogte blijven?

Ontvang het laatste nieuws, bergen inspiratie en
ontdek als eerste onze aanbiedingen in jouw mailbox