Wildlife op de Faeröer eilanden

Wildlife spotten op de Faeröer: een praktische gids

Kom jij graag te weten welke dieren je kunt spotten op de betoverend groene archipel in de Noord-Atlantische Oceaan? Dan zit je goed, want hieronder vind je een praktische gids die je laat kennismaken met het wildlife op de Faeröer. Te land, ter zee of in de lucht, overal vind je wilde dieren. Houd je ogen dus maar goed open!

Als we het hebben over de fauna, mogen we de flora ook zeker niet vergeten. Want deze eilanden hebben zoveel uitgestrekte graslanden, heidevelden en kliffen die bezaaid zijn met wilde bloemen. Dit is dus dé place to be voor iedereen die graag wandelt en houdt van de natuur!

Uiteraard is het van groot belang dat je tijdens je wandeling de natuur blijft respecteren. Vergeet dus zeker niet de lokale richtlijnen voor natuurbescherming te volgen: blijf op de wandelpaden, stoor de dieren op het eiland niet… Alleen zo kunnen we de prachtige natuur in stand houden voor toekomstige generaties.

Spot wildlife

Vogels

De Faeröer eilanden zijn hét paradijs voor vogelliefhebbers. Je vindt hier heel veel verschillende vogelsoorten, maar de papegaaiduikers is misschien wel het meest geliefd. Deze schattige vogeltjes kan je vooral herkennen aan hun kleurrijke snavel. Wie de papegaaiduiker zeker wil gezien hebben, neemt best eens een kijkje op het eiland Mykines, want daar leven grote kolonies papegaaiduikers. Maar de Faröer is niet alleen de thuisbasis van de papegaaiduiker, ook de jan-van-gent, zeekoet en stormvogel leven op de ruige kliffen en kustlijnen. Hou jij van vogels spotten? Vergeet dan zeker je verrekijker niet!

Zeeleven

Naast vogels spotten, kan je op de Faeröer ook genieten van het zeeleven. Tijdens de zomermaanden vind je er bijvoorbeeld vaak walvissen. Een bezoekje aan de kustlijn is dus zeker een meerwaarde. Van indrukwekkende bultruggen tot potvissen of dolfijnen, je vindt het hier allemaal. Wil je je kans op walvissen spotten vergroten, dan is een georganiseerde boottocht vanuit Tórshavn of Klaksvík zeker een aanrader. Blijf je liever aan land, dan kan je aan de kustlijn van de Faeröer ook regelmatig zeehonden spotten die rusten op de rotsen of spelen in het water.

Landdieren

Wist je dat er op de Faeröer eilanden meer schapen dan mensen leven? De grote populatie schapen die er vrij rondloopt, is ondertussen dus echt een iconisch onderdeel van het landschap geworden. Naast schapen is de Faröese pony, een zeldzaam en robuust paardenras, ook een dier dat je enkel hier tegenkomt. Meestal zie je ze in heuvelachtige en grasrijke gebieden.

Bekijk onze reizen naar de Faeröer

Faeröer Zomer 11 dagen

Noord en Zuid

Wie wat meer tijd heeft, kan het programma '50 tinten groen' uitbreiden met 3 extra dagen om ook het meest zuidelijke eiland Suðuroy te bezoeken.

Faeröer Zomer 8 dagen

50 tinten groen

Speciaal samengesteld om te genieten van de ongeschonden, groene landschappen op de bijzonderste eilanden van de eilandengroep.

Faeröer Zomer 5 of 6 dagen

Faeröer fly & drive

Shortbreak met vaste basis vanuit Tórshavn om de eilandengroep te verkennen.

Op de hoogte blijven?

Ontvang het laatste nieuws, bergen inspiratie en
ontdek als eerste onze aanbiedingen in jouw mailbox