IJsland vakantie

Op reis naar IJsland

Bij Nordic boek je jouw droomvakantie naar IJsland in de zomer & in de winter! Beeld je in… een eiland bij de poolcirkel ontstaan uit de buik van onze planeet, met slechts een handvol inwoners. En een landschap dat de sfeer van het begin der tijden ademt: kraters, vulkanen, watervallen, zwarte stranden, mostapijten, geisers en ijsmeren. Welkom in IJsland!

IJsland zomer

Een zomerreis maak je tussen mei en oktober. In de zomer verzamelen papegaaiduikers massaal op de vogelkliffen, komen walvissen dichterbij de kust, rijd je het land rond en zijn de 4×4 wegen in het binnenland geopend. Bovendien valt er in Reykjavík altijd wel iets te beleven en wordt het amper donker. Vind hier ons aanbod voor jouw ideale vakantie in IJsland.

IJsland winter

In de winter bedekt een sneeuwlaag het grootste deel van het land en is het contrast tussen ijs en vuur sterker dan ooit. Winters IJsland ontdek je van november tot april. In de winter reis je enkel in het zuiden en het westen van het land. In deze regio’s ligt de minste sneeuw. Indien het nodig is wordt de sneeuw op de wegen weggeveegd. Nieuwjaar vieren op IJsland is een beleving vol vreugdevuren en vuurwerk!

Mystieke natuurverschijnselen in IJsland

Verspreid over het land liggen verschillende warmwaterbronnen en andere mystieke natuurverschijnselen. Zo zijn er in IJsland uitgestrekte ijs- en zandwoestijnen en buitenaardse, vulkanische decors waar elke avonturier en filmmaker het water van in de mond loopt. Tijdens een reis naar IJsland lijkt het alsof je je even in een andere wereld waant. Na iedere bocht verandert het landschap en ontdek je weer iets nieuws.

“In IJsland lijkt het alsof je je even in een andere wereld waant.”

IJsland-wit-kerkje-in-het-landschap

IJsland praktisch

Droom je van een reis naar IJsland maar heb je nog een aantal praktische vragen? Hier lees je alvast meer over hoe je er komt, welk weer je kan verwachten, en wat de typische kenmerken van de verschillende maanden zijn.

Op de hoogte blijven?

Ontvang het laatste nieuws, bergen inspiratie en
ontdek als eerste onze aanbiedingen in jouw mailbox