In de winter naar IJsland reizen

Ontdek IJsland in de winter

In IJsland zijn droom en werkelijkheid met elkaar verweven in een overweldigend landschap van gletsjers, vulkanen, geisers, water en vuur. In de winter wordt het IJslandse landschap voor een groot deel met sneeuw bedekt en steekt een wit deken fel af tegen de koolzwarte stranden. IJsland in de winter is magie, met als kers op de taart het noorderlicht dat er soms aan de hemel verschijnt. Maar het Vikingland met de onuitspreekbare taal heeft nog meer te bieden. Zo is de lokale keuken in IJsland verrassend lekker en zijn er talloze wellness mogelijkheden

 

Volgende winter naar IJsland?

Zin om in de winter van 2024-2025 IJsland te ontdekken? Schrijf je nu in voor onze wachtlijst en word als eerste op de hoogte gesteld wanneer ons nieuwe aanbod online komt.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

IJsland in de winter

In de winter bedekt een sneeuwlaag het grootste deel van IJsland. Stomende warmwaterbronnen liggen verstopt in besneeuwde valleien. IJzige wandelpaden leiden naar kokende geisers. Vulkanen kleuren wit en watervallen verschuilen zich achter een ijsgordijn. IJsland is gehuld in een winterverpakking, maar onder de aarde blijft het dreigend heet. Het mystieke karakter van IJsland in de winter wordt nog versterkt door het noorderlicht dat zich in al haar facetten laat zien.

 

“Het mystieke karakter van IJsland in de winter wordt versterkt door het noorderlicht”

Ijsland in de winter, ijsland wintervakantie
Ijsland in de winter, ijsland wintervakantie

Hoogtepunten en bezienswaardigheden in IJsland

Lijstjes met hoogtepunten kunnen het overweldigende eiland nooit samenvatten. IJsland is een totaalbeleving. Baden in de Blue Lagoon? Roadtrippen langs de Golden Circle? Een lavatunnel afdalen? Of heerlijk eten in de hoofdstad? Onze reisspecialisten selecteerden hun persoonlijke favorieten in de winter.

 

“Lijstjes met hoogtepunten kunnen het overweldigende eiland nooit samenvatten. IJsland is een totaalbeleving”

Ijsland winter, IJsland in de winter, wintervakantie Ijsland
IJsland-winterreis, IJsland in de winter

Ijsland vulkanen

Reisformules

Individuele rondreis met een huurwagen

Met een 4×4 aangedreven wagen reis je door Zuid- en West-IJsland. Bij elke individuele autorondreis hoort een uitgebreid infopakket met een wegenkaart en toegang tot onze gepersonaliseerde, Nederlandstalige app. In de reisapp vind je jouw vouchers, algemene informatie en tips voor je IJslandreis. Daarnaast geven we hier ook een gedetailleerde routebeschrijving mee. Je kan de routebegeleiding bovendien makkelijk starten vanuit de app. We hebben ook heel wat mogelijke bezienswaardigheden (wandelingen, uitzichtpunten, cultuur) toegevoegd in de app, zodat je zelf kan kiezen waar je overal stopt.

Reykjavik citybreak

Je ontdekt IJsland met Reykjavik als uitvalsbasis. De avond breng je in Reykjavik door, overdag trek je de natuur in. Dit is een citytrip met de allures van een rondreis, het beste van twee werelden. Voor de daguitstappen kies je tussen begeleide excursies per bus of met een eigen 4×4 aangedreven huurwagen. Als je kiest voor een eigen huurwagen, krijg je ook een infopakket met wegenkaart en toegang tot onze gepersonaliseerde, Nederlandstalige app. In die reisapp vind je algemene informatie en tips, routebeschrijvingen en bezienswaardigheden.

Groepsreizen

In een kleine groep en onder begeleiding van een ervaren gids maak je een rondreis door IJsland. Je kan kiezen uit een heel gevarieerd aanbod: van budget- en luxereizen langs de zuidkust, tot een avontuurlijke superjeep expeditie door het binnenland of een unieke reis in Noord-IJsland.

Rijden in IJsland

Van november tot april stellen we enkel individuele programma’s voor in het zuiden en het westen van IJsland. De rest van het land heeft vaak te kampen met ondergesneeuwde wegen.  Alle 4×4 auto’s zijn uitgerust met winterbanden zodat je in alle weersomstandigheden veilig en comfortabel kan reizen. Je krijgt de door jou gekozen auto of een gelijkwaardig model.

Onze IJsland specialisten

Sanna Goedhart

Travel Designer

Jaimie van Dijk

Travel Designer IJsland

Marisa Heij

Travel Designer

"Hi, ik ben Marisa! Ik hou van reizen, nieuwe culturen ontdekken en gezellige mensen ontmoeten. Voor indrukwekkende natuur ga ik graag naar IJsland of Noorwegen. Je kunt daar reizen ook goed combineren met mijn andere hobby; goed eten!"

Winterreizen IJsland

IJsland Winter 7 dagen

Het noorderlicht in stijl

Een Nederlandstalige Nordic groepsreis langs de volledige zuidkust van IJsland. Ga op pad met Leo Broers, onze Vlaamse gids ter plaatse, en overnacht in de beste hotels per regio.

IJsland Winter 8 dagen

Zuid-IJsland Deluxe

Een 8-daagse luxe ontdekkingstocht langs de hoogtepunten van Zuid-IJsland met een 4x4 huurauto. Speciaal samengesteld voor wie geen compromissen wil sluiten.

IJsland Winter 6 dagen

Tussen stad en kaap

Een 6-daagse ontdekkingsreis met 4x4 huurauto voor wie over weinig tijd beschikt. Ideaal voor degene de reiziger die meer wil beleven en doen dan een citytrip.

IJsland Winter 9 dagen

In de ban van het noorderlicht

Een 9-daagse individuele rondreis met 4x4 huurauto langs de hoogtepunten van West- en Zuid-IJsland. In grote lijnen volg je de Atlantische kustlijn van het Snæfellsnes schiereiland tot het Jökulsárlón ijsmeer.

IJsland Winter 8 dagen

Zuid- en West-IJsland vanuit huisjes

Tijdens deze reis rijd je met een 4x4 huurauto langs het ongerepte ruige westen en de met hoogtepunten bezaaide zuidkust. Je verkent beide regio’s vanuit twee moderne, volledig uitgeruste vakantiehuisjes.

IJsland Winter 5 dagen

Reykjavík fly & discover – winter

Een 5-daagse citybreak vanuit een centraal gelegen hotel in Reykjavík. Dagelijks maak je een begeleide busexcursie en ontdek je alle mooie locaties op dagafstand van de stad.

IJsland Winter 6 dagen

Nieuwjaar op IJsland

Een 6-daagse citybreak speciaal samengesteld voor de periode 'oud en nieuw' op basis van twee centraal gelegen hotels in Reykjavík. Je kiest zelf het hotel en de formule die het meest geschikt is. De wijde omgeving ontdekken met een huurauto of liever met begeleide busexcursies?

IJsland Winter 8 dagen

Zuid-IJsland Volledig

Een 8-daagse 4x4-tocht langs één van 's werelds meest intrigerende en boeiendste kustlijnen: Zuid-IJsland. Je bezoekt de hoogtepunten en andere verrassende locaties; je hebt voldoende tijd om al dit moois te ontdekken. Voeg eventueel extra activiteiten toe, zoals een wandeling op een gletsjer, bezoek aan een ijsgrot of relaxen in een heetwaterbad als de Blue Lagoon.

IJsland Winter 5 dagen

Tussen kerst & nieuw op IJsland

Een 5-daagse citybreak speciaal samengesteld voor de periode tussen kerst & oud en nieuw. Bij deze reis kan je kiezen uit twee centraal gelegen hotels in Reykjavík. Daarbij maak je een keuze over de formule waarop je wenst te reizen. De wijde omgeving ontdekken met een huurauto of liever met begeleide busexcursies? Jij bepaalt wat het meest geschikt is.

IJsland Winter 7 dagen

Winterbreak IJsland voorjaarsvakantie

Een 7-daagse veelzijdige ontdekkingsreis op Zuid-IJsland met 4x4 huurwagen tijdens de voorjaarsvakantie.

IJsland Winter 6 dagen

Authentiek IJsland

In dit programma blijf je weg van de platgetreden paden en laten we je kennismaken met het authentieke IJsland vanuit bijzondere en unieke locaties.

IJsland Winter 5 dagen

Yoga retreat: herbronnen op IJsland

Kom volledig tot jezelf tijdens deze yoga retreat in het prachtige IJsland, waar je volledig ondergedompeld wordt in sereniteit en rust

Op de hoogte blijven?

Ontvang het laatste nieuws, bergen inspiratie en
ontdek als eerste onze aanbiedingen in jouw mailbox