Reykjavík fly & discover – winter

Ideale reis voor

Beleving
1ste kennismaking
Ongerepte natuur

Een citytrip waarbij Europa's meest noordelijk gelegen hoofdstad, Reykjavík, dienst doet als uitvalsbasis om kennis te maken met de onwezenlijke IJslandse natuur.
Iedere dag staat een dagexcursie gepland onder begeleiding van een Engelstalige, lokale gids.

Reykjavík is niet echt een metropool te noemen, eerder een stad op mensenmaat met zijn talrijke musea, kunstgalerieën, slenterstraatjes, trendy shops, koffiehuizen en bars.

Anderzijds is de natuur op dit magische eiland wel groots te noemen. Alles staat hier in het teken van de oerkrachten die het eiland heeft doen ontstaan en het nog dagelijks vormgeven. Overal proeft, voelt, hoort en ruik je de pure natuur.

Proef je ook graag de culinaire hoogstandjes? Dan kan je los gaan op verschillende adresjes in de stad.

Er zijn in ieder geval een aantal excursies geselecteerd die de hoogstandjes van Moeder Natuur tonen in de vorm van ongeëvenaarde landschappen en fenomenen.

Ongetwijfeld ben je op het einde van de reis al een volgende trip richting IJsland aan het plannen!

Vertrekdata

vanaf 01.10.2023 tot 30.04.2024

Hoogtepunten van de reis

 • Trendy Reykjavík
 • Blue Lagoon
 • Golden Circle: Þingvellir Nationaal Park, Geysir, Gullfoss
 • Seljalands- en Skógafoss waterval
 • Basaltzuilen en -grot van Reynisfjara
 • Zwarte stranden bij Kaap Dyrhólaey
 • Noorderlicht boottocht

01. Dag per dag

De reis naar IJsland gaat beginnen! Je vliegt naar de IJslandse luchthaven: Keflavík. Bij aankomst op de luchthaven word je met een shuttle bus naar jouw hotel gebracht in het 101-district.

‘s Avonds ga je gelijk al op excursie en word je verwacht voor een boottocht. Vanaf de oude haven zet de kapitein koers richting ‘duister’ op zoek naar het toverachtige poollicht. Indien de weersomstandigheden roet in het eten gooien, word je automatisch uitgenodigd om de volgende dag opnieuw te proberen.

— Lees meer —

Vandaag ga je de 3 bekendste locaties van Zuidwest-IJsland ontdekken!

Je maakt een stop bij het þingvellir Nationaal Park. Dit nationaal park ligt pal op de aardbreuk tussen 2 tektonische aardplaten. Het is één van de weinige plaatsen op onze planeet waar dergelijk fenomeen boven de zeespiegel kan worden bezocht. In het nationaal park kan je, in de Almannagjá kloof, letterlijk tussen de twee continenten wandelen. Hoe bijzonder!

Doordat IJsland bovenop een hotspot ligt, waarbij er zich een grote hoeveelheid magma net onder het aardoppervlak bevindt, is het één van de meest vulkanisch actieve gebieden op onze planeet met allerlei, typische fenomenen. Eén van deze fenomenen is duidelijk zichtbaar in het Geysir gebied, waar grondwater wordt verhit door de aardwarmte. De ondergrondse druk die hierdoor ontstaat, zoekt een uitweg en wordt ‘ontladen’ in spuitgaten: de geisers.

Nog meer water krijg je te zien bij de Gullfoss waterval. Een verzakking in het landschap zorgt ervoor dat het gletsjerwater van de Hvítá rivier in een breed watergordijn naar beneden dondert. Het stuifwater zorgt bij zonnig weer voor een constante regenboog waaraan de waterval zijn naam dankt.

— Lees meer —

Vandaag ga je naar de Blue Lagoon, waar je heerlijk kunt relaxen in het warme water of in één van de stoombaden en sauna’s. Een mooie onderbreking tussen de twee langere excursiedagen in.
Je bepaalt zelf hoelang je wenst te blijven en wanneer je teruggebracht wilt worden naar het hotel. Standaard rekenen we 2 uur ter plaatse. Indien je langer of korter wenst te blijven, kan dit tijdens het boeken worden aangepast.

— Lees meer —

De zuidkust is één van de mooiste kustlijnen ter wereld met een snelle opeenvolging van diverse landschappen, fotogenieke locaties en kleine dorpjes.

Je ontdekt vandaag een deel van deze boeiende kust die wordt gedomineerd door het vulkanenmassief van de Eyjafjalla en de Katla vulkaan. Ze liggen allebei verscholen onder een metersdikke ijslaag, maar dit belette de Eyjafjalla vulkaan niet om zich in 2010 een weg door deze ijslaag heen te branden.

Aan de rand van de beruchte vulkaan vind je de Seljalandsfoss, een sierlijke waterval waarvan je ook de achterkant kan bezoeken (bij de juiste weersomstandigheden). Je ziet vandaag ook de statige Skögafoss die, tijdens de zomermaanden, het begin van het ‘pad der watervallen’ markeert.

Het vulkanenmassief ligt aan de rand van de Atlantische Oceaan en wordt afgeboord met zwarte stranden en kliffen, waar de branding onder andere de natuurlijke brug van Kaap Dyrhólæy uithakte.

— Lees meer —

De laatste dag is aangebroken. Vroeg in de ochtend word je teruggebracht naar de internationale luchthaven om in te checken en aan de terugvlucht te beginnen. Mooi moment om al jouw gemaakte foto's terug te kijken!

— Lees meer —
Single trip quote icon

Zeer goed hotel, mooie kamer, alles proper. Uitgebreid ontbijt. Zeer goede ligging, vlakbij pickup bushalte en centrum. Goed begeleide excursies met degelijke uitleg en veel humor!

Inge Meeuwissen & Virina Gielen

02. Prijzen

PRIJS PER PERSOON
2 volwassenen - 2-persoonskamer € 1495
1 volwassene - 1-persoonskamer € 1725

Bovenstaande prijzen zijn niet van toepassing tijdens de kerstvakantie.
Neem voor deze periode een kijkje naar onze eindejaarsreizen: 'Tussen Kerst en Nieuw op IJsland' en 'Nieuwjaar op IJsland'.

Inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam naar Keflavík (retour) in de voordeligste klasse
 • 23 kg ruimbagage en 10 kg handbagage per persoon
 • Luchthavenbelasting
 • Transfer van de luchthaven Keflavík naar jouw hotel en terug, op dag 1 en 5
 • 4 hotelovernachtingen in een 3* hotel in Reykjavík op basis van logies en ontbijt. Na boeking wordt bekend in welk hotel wordt verbleven.
 • De vermelde excursies van en tot jouw hotel
 • Noorderlicht excursie vanaf de haven in Reykjavík (mogelijk tot 15.04.2024)
 • Nederlandstalige NORDIC-reisapp met algemene informatie, tips, bezienswaardigheden en stadswandeling
 • IJslandse belastingen
 • BTW, reserveringskosten, bijdrage Garantiefonds reizen (GFG)
 • CO2 compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Lunch en avondmaaltijde
 • De laatste ochtend is het ontbijt niet inbegrepen wegens een vroege vlucht en vroege check out
 • Niet vermelde diensten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (vrijblijvend aanbod bij offerte)

Opmerkingen

 • Bij reservering wordt meteen nagekeken of de vermelde vluchtklasse nog beschikbaar is. Indien niet meer beschikbaar, kan er enkel gereisd worden als er een toeslag wordt betaald. De exacte prijs per persoon wordt vermeld in de offerte.
 • Per boeking (tot 9 personen) draag je €2,50 af aan het Calamiteitenfonds

03. Extra info

Met Icelandair vlieg je in ongeveer 3 uur naar Reykjavik en land je in een totaal andere wereld!

Vanaf Amsterdam zijn er het hele jaar door dagelijkse vluchten.

Goed om te weten

Reizen naar IJsland tijdens de wintermaanden

Reis je naar IJsland tussen oktober en eind april? Hou er rekening mee dat je soms flexibel zal moeten zijn in jouw reisplannen. Er zijn rustige en heldere dagen, maar tijdens de wintermaanden kunnen er ook periodes zijn waarbij het weer wat uitdagender is. Winterse omstandigheden en sneeuwstormen zijn mogelijk en kunnen ervoor zorgen dat wegen afgesloten worden. Pas reisplannen en dagindeling tijdens die periodes aan. Wij houden de weersomstandigheden vanop afstand in de gaten en zijn bereikbaar indien nodig. Wij bezorgen iedere reiziger de weblinks naar correcte websites waar de lokale weersomstandigheden en wegcondities in realtime opgevolgd kunnen worden.

Husky's rennen door de sneeuw terwijl ze een slede voorttrekken
Nordic Stories

Husky’s: geboren om te rennen

Husky's houden van rennen. Ze doen niks liever. De huskysledetochten zijn voor hen dan ook net zo'n geweldige ervaring als voor jou. Lees hier waarom deze excursie bij Nordic diervriendelijk is.

Lees meer
Tromso-stad-in-de-avond-in-Noorwegen-met-Nordic
Nordic Stories

De leukste steden van Noorwegen

Noorwegen heeft een aantal van de leukste steden van Scandinavië. Van de grotere steden zoals Oslo en Bergen, tot kleinere steden zoals Trondheim en Tromsø, overal ervaar je de authentieke Scandinavische charme en gezelligheid.

Lees meer
Rode vissershuisjes op de Lofoten met een blauwe lucht op de achtergrond. Reis met Nordic naar de Lofoten.
Nordic Stories

Proef van de Lofoten

Maak kennis met de traditionele gerechten van de Lofoten. Van de typische visserscultuur, tot luxueuze fine dining en traditionele zoetigheden: op de Lofoten-eilanden komt elke “foodie” aan zijn trekken. Naast het verhaal achter de typische gerechten, ontdek je ook enkele niet te missen activiteiten en verklappen we onze favoriete culinaire adresjes.

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox