Familieavontuur in Lapland

Trek naar het serene Zweeds Lapland

Ideale reis voor

1ste kennismaking
Actief
Beleving
Charme
Families
Gastronomie
Koppels
Ongerepte natuur
Sightseeing
Wandelen
Wildlife

Ontsnap aan het dagelijkse leven tijdens deze 8-daagse reis. Je verblijft op twee unieke locaties, waar je samen met je gezin de natuur op een actieve manier kan ontdekken en beleven. Ontdoe je van alle technologie en omring je met je eigen gezin, de pure natuur en een stel actieve husky’s. Je zal hier onvergetelijke herinneringen maken met elkaar. Deze reis heeft voor alle familieleden wat leuks in het aanbod!

Vertrekdata

Elke zondag vanaf 21.07.2024 tot en met 18.08.2024

Hoogtepunten van de reis

 • Verblijf aan een meer bij de Arctic River Lodge
 • Huskywandeling
 • Huskykennel met 80 honden
 • Overnachting in wilderniskamp
 • Wandeltocht op zoek naar bessen en paddenstoelen
 • Schattenjacht
 • Mogelijkheid om te vissen en suppen
 • Uitgebreide fiets- en wandelmogelijkheden
 • Mogelijkheid om zelf te koken

01. Dag per dag

Vandaag vlieg je vanuit Brussel naar Kittilä, waarbij een tussenlanding (zonder overstap) gemaakt wordt in Evenes. Eenmaal aangekomen in Kittilä, wacht de transferbus je op om je naar de Arctic River Lodge te brengen. Tijdens deze 2 uur durende rit kan je genieten van de omgeving, je reist door de Zweedse natuur naar de lodge in Tärendö. Onderweg spot je waarschijnlijk al enkele rendieren! De Arctic River Lodge was vroeger een schoolgebouw en werd door eigenaren Johan en Sara omgetoverd tot een comfortabel en sfeervol hotel dat in een typische Scandinavische stijl en met oog voor enkele authentieke elementen werd gerenoveerd.

— Lees meer —

De komende week verblijf je in een standaard plus tweepersoonskamer in de Arctic River Lodge. Je wordt hier ontvangen door een warm team en hun vrolijke viervoeters die staan te springen om tijd te spenderen met jou! Gedurende je verblijf neem je deel aan enkele activiteiten. De volgorde van deze activiteiten kan nog wijzigen bij aankomst omwille van logistieke redenen. Maaltijden worden tijdens de reis voorzien op basis van volpension.

— Lees meer —

Bij aankomst in de lodge wordt er eerst een lunch voorzien. Daarna kan je je alvast inchecken en je settelen in de kamer. Vervolgens heb je de mogelijkheid om iets te gaan drinken in de bar of buiten op het terras, op ontdekking te gaan in het gebied rondom de lodge en al eens een kijkje te nemen bij wat deze lodge nog allemaal te bieden heeft. Leuk weetje: bij de receptie staat er een mand vol met ‘minispelletjes’ en kan je naar hartenlust kubben, badmintonnen, voetballen, enzovoort.

— Lees meer —

Als je nog nooit zelf een vis hebt gevangen, is vandaag het moment! De rivier aan de lodge zit namelijk boordevol lekkere vis. Een gids legt je gedurende 2 uur uit hoe je het vismateriaal gebruikt en hij helpt je om zelf aan de slag te gaan. De gids legt daarbij ook uit hoe je precies een gevangen vis kan klaarmaken. Het is ook mogelijk om de vis af te geven bij de chef-kok, die deze dan voor jullie klaarmaakt om er dan die avond van te eten. Verser dan dat kan het niet! Vandaag staat er ook een 2 uur durende wandeling gepland met een gids door de Zweedse bossen. Je gaat op zoek naar allerlei soorten eetbare bessen en wilde paddenstoelen. De gids voorziet een typische Lapse ‘Fika’. Dit is een tussendoortje met een lekker typisch Zweeds gebakje en wat bessensap, koffie of thee.

— Lees meer —

Vandaag heb je een vrije ochtend. In de middag, na de lunch, vertrek je richting een wilderniskamp aan het water. Samen keer je volledig terug naar het primitieve leven. Zonder stromend water en elektriciteit leef je op een manier waarop ook de Samí dat deden, met minimale voorzieningen midden in de natuur. Je gaat met andere woorden terug in de tijd. Het diner bereid je vanavond samen op een open vuur midden in de natuur. Er zijn ook een sauna en jacuzzi voorzien bij het kamp waar je gratis gebruik van mag maken. Overnachten doe je deze avond in het wilderniskamp.

— Lees meer —

Je wordt wakker in het wilderniskamp en na een stevig ontbijt heb je in de ochtend nog even de tijd om van de volledige rust en stilte te genieten. Rond de middag keer je terug naar de lodge waar je kan lunchen. In de middag staan er geen excursies gepland. Dan kan je gratis gebruik maken van het materiaal van de lodge. Zo kan je bijvoorbeeld gaan mountainbiken, vissen, kanovaren, de husky’s bezoeken of gebruik maken van één van vele wandelkaarten. Een wandeling naar het lokale tankstation is blijkbaar ook de moeite, de eigenaar vertelt je met veel passie over het dorp.

— Lees meer —

Vandaag staat volledig in het kader van de husky’s. Je komt heel wat over hen te weten, kan hen voederen, aaien en met hen op wandeling gaan in de diepgroene Lapse bossen. Wie weet maak je kennis met een nieuw nestje puppy’s. Op deze dag wordt er ook een Lapse lunch voorzien die de gids samen met jullie zal klaarmaken bij een open vuur.

— Lees meer —

Vandaag staan er geen activiteiten gepland en kan je je tijd invullen zoals je dit zelf wenst. Lees bijvoorbeeld een boek dat je al lang wilde uitlezen op het nabijgelegen ‘strandje’ of maak gratis gebruik van al het materiaal dat de lodge beschikbaar stelt. Je kan je nieuwe vis ‘skills’ uittesten en proberen nog een vis te vangen in de rivier. Je kan natuurlijk ook gaan mountainbiken of één van de wandelkaarten lenen om op ontdekking te gaan in de natuur. Als je de husky’s al mist, kan je ook hen nog altijd een bezoekje brengen tussen 08.00 en 10.00 uur. Een kajak of roeiboot lenen behoort ook tot één van de vele opties.

— Lees meer —

Op de één na laatste dag wordt er door de lodge een schattenjacht georganiseerd. Je gaat de bossen in en gaat aan de hand van enkele instructies op zoek naar de ‘Arctische schat’. Probeer zonder al te veel extra hulp te achterhalen waar deze schat zich bevindt. Wat er nu juist in de schat zal zitten is natuurlijk een grote verrassing! Gedurende deze reis zal je veel mooie nieuwe ervaringen opdoen.

— Lees meer —

Na een vroeg ontbijt haalt de transferbus je vandaag op rond 08.15 uur en wordt je naar de luchthaven van Kittilä gebracht. Je vliegt van daaruit met onze rechtstreekse vlucht terug naar Brussel. Over deze zomer in Lapland zal nog lang nagepraat worden op familiebijeenkomsten.

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

Reisgezelschap

Prijs per persoon bij vertrek op 21.07.2024

2 personen € 2195
3 personen Op aanvraag
4 personen € 2195

Reisgezelschap Prijs per persoon bij vertrek op 28.07.2024 en 04.08.2024
2 personen € 2155
3 personen Op aanvraag
4 personen € 2155

Reisgezelschap Prijs per persoon bij vertrek op 11.08.2024
2 personen € 2095
3 personen Op aanvraag
4 personen € 2095

Reisgezelschap Prijs per persoon bij vertrek op 18.08.2024
2 personen € 1995
3 personen Op aanvraag
4 personen € 1995

*Kinderen tot en met 12 jaar ontvangen 20% korting op de hierboven vermelde prijzen.

Inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht van Brussel naar Kittilä en terug met Brussels Airlines.
 • Vluchten inclusief 1 stuk ruimbagage van 23 kilogram, 1 stuk handbagage van 8 kilogram en luchthavenbelastingen.
 • Lokale transfers tussen de luchthaven en de lodge (op dag 1 en dag 8).
 • 6 overnachtingen in een standaard plus tweepersoonskamer van de Arctic River Lodge op basis van volpension.
 • 1 overnachting in een wilderniskamp.
 • De volgende excursies bij de Arctic River Lodge:
  • Visexcursie met instructies (2 uur)
  • Wandeltocht op zoek naar bessen en paddenstoelen (2 uur)
  • Huskywandeling inclusief lunch (3 uur)
  • Schattenjacht (3 uur)
 • Gratis gebruik van materiaal bij de lodge, zoals: fietsen, vismateriaal, SUPs en wandelkaarten.
 • BTW, bijdrage Garantiefonds Reizen en toeristenbelasting.
 • Een Travel App met alle vouchers, praktische informatie, mogelijke uitstapjes en activiteiten.
 • CO2-compensatie van deze reis.

Niet inbegrepen

Opmerkingen

 • Reserveer de gewenste activiteiten direct bij boeking. De kans is groot dat er ter plaatse bepaalde activiteiten reeds volgeboekt zijn!
 • Door de veranderende weersomstandigheden of beperkte beschikbaarheid van logistieke middelen kan een activiteit kort voor vertrek gewijzigd worden.
 • De zomers in Zweeds Lapland kunnen warm zijn. Af en toe zijn er muggen, waardoor je het beste luchtige en volledig bedekkende kleding voorziet. Het kan er ook frisser en regenachtig zijn, dus neem ook regen- en winddichte kleding mee.
 • Bij de heenvlucht naar Kittilä wordt er een korte tussenlanding gemaakt in Evenes. De terugvlucht is rechtstreeks naar Brussel.
 • Per boeking (tot 9 personen) draag je € 2,50 af aan het Calamiteitenfonds.

04. Excursies

inbegrepen

Het avontuur start met een bezoek aan de kennel. Terwijl de honden je begroeten met enthousiast geblaf, delen hun begeleiders allerlei interessante weetjes over de Alaskan husky. Vervolgens trek je zelf met een stel honden het bos in voor een wandeling. Verwacht echter geen rustig ommetje: vol energie trekken de honden aan de riem rond je middel. Ook zij doen niets liever dan samen van de buitenlucht genieten!

Meteen merk je ook hoe de hiërarchie onder de honden werkt. Uitblazen doen we halverwege de wandeling, eenmaal terug in de kennel zit de wandeling erop, maar geen nood: er is nog ruim de tijd om te knuffelen met de donzige husky’s, en wie weet zelfs hun schattige puppy’s.

 • Waar? Arctic River Lodge
 • Duur? 2 uur
 • Inbegrepen? Begeleiding van een ervaren gids
 • Mee te nemen? Sportieve & warme outdoorkleding, stevige schoenen en water
 • Moeilijkheidsgraad? Gemakkelijk
— Lees meer —

inbegrepen

Met deze activiteitenpas kan je per dag deelnemen aan verschillende individuele activiteiten (waarvoor geen gids nodig is). Dit geeft je de vrijheid ter plaatse je keuze en voorkeur te bepalen.

De volgende activiteiten zijn mogelijk, afhankelijk van de beschikbaarheid:

 • Huur van kajak, sup-board of roeiboot
 • Huur van vismateriaal en regeling visvergunning op het meer
 • Huur van fatbikes (mountainbikes met extra brede banden)
 • Wandelkaarten van de omgeving met aangeduide wandelroutes
 • Neem deel aan de oriëntatiewandeling rondom de Lodge
 • Gebruik van houten tipi aan het meer
 • Bezoek aan de hondenkennel
 • Gebruik van de wildernishut voor een overnachting in de natuur
— Lees meer —

Reeds inbegrepen

Deze excursie vindt plaats vlak aan de lodge bij de rivier. Je krijgt instructies over hoe je nu exact moet vissen en je krijgt extra informatie over de vissen in de rivier die je zal vangen. Er wordt op verschillende plaatsen gevist, om zo jou vangkansen te vergroten. Zo kan je vis vangen vlak aan de oever, maar ook vanop de kano waarmee je wat verder het water in kan. De gids loopt rond en geeft informatie en tips waar nodig. Wij wensen jou alvast veel plezier met vissen!

— Lees meer —

Reeds inbegrepen

Al je zintuigen worden geprikkeld tijdens deze wandeltocht doorheen het bos. De gids vertelt je vol enthousiasme over de diverse natuur en de dieren die zich verschuilen tussen de bomen en struiken. Onderweg krijg je de tijd om tal van heerlijke bessen en paddenstoelen te plukken, je krijgt de mogelijkheid om deze nadien mee te nemen. Er wordt ook even uitgerust aan een kampvuur in het bos, je krijgt hier een heerlijke fika voorgeschoteld, iets typisch voor in Lapland! Goede schoenen zijn vereist, aangezien je je door het bos verplaatst.

— Lees meer —

Reeds inbegrepen

We gaan voor de komende nacht volledig back-to-basics! Na een heerlijke lunch in de lodge, nemen we de minibus naar het wilderniskamp. We installeren ons in het kamp en warmen de sauna op. We bereiden een smakelijk diner en verkennen de verscheidene omgeving. We spelen een aantal outdoor spellen, we plukken bessen, relaxen in de sauna en gaan even zwemmen in het meer. We spenderen de nacht in een wilderniscabin, waarbij we geen elektriciteit of lopend water hebben. Na een ongelooflijk stille nacht midden in de wildernis keren we na de lunch terug naar de lodge.

— Lees meer —

Reeds inbegrepen

Ga op zoek naar de verborgen schatten van de Arctic River Lodge! Je krijgt van de lodge een kaart en de nodige uitleg om te beginnen aan jouw schattenjacht. Samen met je hele gezin los je verschillende raadsels en taken op om een ketting van aanwijzingen vrij te spelen. Je speelt tegen de andere gezinnen, de eerste die de schat vindt krijgt een kleine prijs. Nadien wordt er nog een lunch aan een open vuur gegeten. Zoeken maar!

— Lees meer —

05. Extra info

Placeholder map image

Vertrek op 21.07.2024 tot en met 18.08.2024*
* Bij reizen met vertrek op de hierboven genoemde vertrekdata, is er op de heenvlucht een tussenlanding (zonder overstap) in Evenes.

Rechtstreekse heenvlucht met Brussels Airlines
Vertrek Brussel 06.25 uur - aankomst Kittilä 12.00 uur

Rechtstreekse terugvlucht met Brussels Airlines
Vertrek Kittilä 12.50 uur - aankomst Brussel 15.15 uur

De vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox