Stedentrip Scandinavië

Een stedentrip naar het Hoge Noorden

Combineer cultuur en natuur

Dat je in Scandinavië omgeven bent door prachtige natuur, dat wist je waarschijnlijk al. Maar het Hoge Noorden kan ook zeker cultuurliefhebbers bekoren, want de Scandinavische steden zijn absoluut ook het ontdekken waard. In de meeste steden gaan cultuur en natuur zelfs hand in hand, want in Scandinavië zijn groene parken en meren nooit ver weg.

Ontdek de mooiste steden in Scandinavië

Stedentrip Zweden

De Zweedse hoofdstad Stockholm wint de laatste jaren meer en meer aan populariteit. Terecht, want deze stad behoort tot de hipste en gezelligste hoofdsteden ter wereld. Hier komen cultuur, geschiedenis, gastronomie én natuur samen. Water is nooit ver weg, zowel in de Zweedse hoofdstad Stockholm als in de havenstad Göteborg.
Stockholm werd gebouwd op 14 eilanden en is een paradijs voor foodies en cultuurliefhebbers. Op een steenworp van het bruisende stadsleven vind je een bijzonder stukje natuur. De Zweedse steden Malmö en Göteborg zijn perfect te ontdekken op de fiets, mede doordat de duurzame initiatieven in deze steden ver ontwikkeld zijn.

Stedentrip Noorwegen

Oslo en Bergen zijn veruit de bekendste steden van Noorwegen, maar daar stopt het lijstje van citytripbestemmingen niet. Ook Ålesund, Tromsø en Trondheim zijn de moeite waard.
De Noorse gouden driehoek (tussen Oslo, Bergen en Ålesund) is de regio bij uitstek om kennis te maken met de diversiteit van Noorwegen. Nergens ter wereld vind je zo’n variatie aan landschaptypes en steden.

Stedentrip Denemarken

Denemarken is één van de weinige landen die een woord heeft dat lijkt op het Nederlandse gezelligheid: ‘hygge’. Hippe restaurants met heerlijke vegetarische of veganistische keukens, concept stores en architecturale parels schieten als paddenstoelen uit de grond in de Deense steden.
Het innovatieve gaat hier hand in hand met de geschiedenis. Kopenhagen is daar misschien wel het beste voorbeeld van: de stad is koploper op vlak van innovatie en streeft ernaar om de eerste co2-neutrale stad te worden. Toch is ook de geschiedenis hier nooit ver weg. Hoewel de hoofdstad misschien de bekendste Deense stad is, horen Aarhus en Odense ook zeker op jouw stedenwensenlijstje.

Stedentrip IJsland

Na slechts 3,5 uur vliegen, waan je je in een andere wereld. De meest noordelijke hoofdstad van Europa, Reykjavík, is de perfecte uitvalsbasis om de onwezenlijke natuur van IJsland te ontdekken.
Een grootstad in de letterlijke zin van het woord, dat is Reykjavík niet. De stad is klein van formaat, maar gaat desondanks niet snel vervelen. Musea, kunstgalerieën, koffiehuizen, bars en trendy shops… Reykjavík heeft alles wat je zoekt in een stedentrip. De kosmopolitische, levendige metropool te midden van de ongelofelijke natuur met vulkanen en geisers, maakt de bijnaam van IJsland ‘land van contrasten’ weer eens waar.

Stedentrip Finland

Kunstliefhebbers, natuur-fans, foodies en shopaholics: in de Finse hoofdstad Helsinki kan iedereen zijn hart ophalen. De Uspenski kathedraal en Temppeliaukio-kerk zijn dé must sees op gebied van cultuur in de stad. Het stadshart is gemakkelijk te voet te ontdekken, waardoor je onderweg steeds weer mooie straatjes en leuke eetgelegenheden tegenkomt.
Minder bekende steden in Finland zijn de ‘saunahoofdstad’ Tampere met talloze bezienswaardigheden en interessante musea en Rovaniemi. Laatst genoemde stad ligt op de poolcirkel en heeft misschien wel de beroemdste inwoner ter wereld: de kerstman.
Zuid-Finland Zomer 6 dagen

Duoreis Helsinki & Stockholm

Korte citytrip richting bruisend Helsinki & charmant Stockholm.

Zuid-Zweden Zomer 6 dagen

De Stockholmse Archipel

Ontdekking van de bruisende Zweedse hoofdstad en het prachtige recreatiegebied “Skärgården”, ook wel beter gekend als de Stockholmse Archipel.

Denemarken Zomer 8 dagen

Stedentrip Denemarken

Verken drie van Denemarkens meest veelzijdige, charmante en historische steden per trein.

Zuid-Zweden Zomer 9 dagen

Genieten aan de Zweedse Oostkust

Ontspan te midden van de Zweedse bossen en ga op culturele ontdekking in Stockholm.

IJsland Zomer 5 dagen

Reykjavík fly & discover – zomer

Beleef een 5-daagse citytrip vanuit een centraal gelegen hotel in Reykjavík. Dagelijks maak je een begeleide busexcursie en ontdek je alle mooie locaties op dagafstand van de stad.

IJsland Zomer 5 dagen

Reykjavík fly & drive – zomer

Een 5-daagse citybreak met de allures van een rondreis. Vanuit Reykjavík verken je aan de hand van onze route-app de mooiste locaties van Zuidwest-IJsland

Zuid-Noorwegen Lente Nazomer Winter Zomer 5 of 7 dagen

Citytrip Oslo en Bergen

Tijdens deze 5-daagse trip bezoek je de twee populairste steden van Noorwegen.

Zuid-Noorwegen Lente Nazomer Winter Zomer 9 dagen

Citytrip Oslo, Bergen & Trondheim

Bezoek de drie mooiste steden van Noorwegen en ervaar een nacht op de Havila boot.

IJsland Winter 5 dagen

Reykjavík fly & discover – winter

Een 5-daagse citybreak vanuit een centraal gelegen hotel in Reykjavík. Dagelijks maak je een begeleide busexcursie en ontdek je alle mooie locaties op dagafstand van de stad.

IJsland Winter 6 dagen

Nieuwjaar op IJsland

Een 6-daagse citybreak speciaal samengesteld voor de periode 'oud en nieuw' op basis van twee centraal gelegen hotels in Reykjavík. Je kiest zelf het hotel en de formule die het meest geschikt is. De wijde omgeving ontdekken met een huurauto of liever met begeleide busexcursies?

IJsland Winter 5 dagen

Tussen kerst & nieuw op IJsland

Een 5-daagse citybreak speciaal samengesteld voor de periode tussen kerst & oud en nieuw. Bij deze reis kan je kiezen uit twee centraal gelegen hotels in Reykjavík. Daarbij maak je een keuze over de formule waarop je wenst te reizen. De wijde omgeving ontdekken met een huurauto of liever met begeleide busexcursies? Jij bepaalt wat het meest geschikt is.

Zuid-Finland Zomer 6 dagen

Duoreis Helsinki & Tallinn

Culturele citytrip richting bruisend Helsinki & charmant Tallinn!

IJsland Zomer 5 dagen

Experience Iceland

Ervaar de hoogtepunten van Zuid-IJsland. Je overnacht in de meest trendy accommodaties en beleeft unieke ervaringen in een buitenaards mooie omgeving

Op de hoogte blijven?

Ontvang het laatste nieuws, bergen inspiratie en
ontdek als eerste onze aanbiedingen in jouw mailbox