Arctic Bath

Arctic Bath: bad van luxe

Het Arctic Bath ademt design, wellness en luxe. Dit hotel drijft op de Zweedse Luleå rivier en behoort ongetwijfeld tot de meest unieke hotels ter wereld. Het is jouw luxueuze getaway in het Hoge Noorden.

 

Duurzaam design

De buurtbewoners van het Zweedse plaatsje Harads hadden na het Treehotel de smaak te pakken op vlak van exclusief logeren. Ze bedachten een nieuw concept: een hotel op het water met een gastronomisch restaurant en een wel heel unieke wellness. Het resultaat: een droomplek die een uitstekend antwoord biedt op het haastige dagelijks leven. Voor architect Bertil Harström was dit niet de eerste keer, hij creëerde ook de kamer Bird’s Nest in het Treehotel. Het Arctic Bath heeft een ronde vorm en werd gebouwd met uitzonderlijke aandacht voor duurzaamheid. Harström liet zich inspireren door een opeenhoping van drijvend hout in de rivier. Het hotel reflecteert natuurlijke harmonie en mêleert mooi in de omliggende natuur. Tijdens de wintermaanden is het volledig ingesloten door ijs, in de zomer is het omringd door water.

 

“Een hotel op het water met een gastronomisch restaurant en een wel heel unieke wellness”

Arctic Bath in Zweeds Lapland
Culinaire-verwennerij-in-Arctic-Bath-Zweden-Lapland

 

Relax mode: aan

Buiten geniet je van de ongerepte natuur van Lapland en arctische activiteiten. Met wat geluk kan je er in de winter het noorderlicht zien dansen en in de zomer wegdromen onder de middernachtzon. Binnen word je verwend met gastronomische maaltijden. Sami chef Kristoffer Åström en de Belgische chef Maarten de Wilde bereiden gezonde gerechten op basis van lokale producten. De grootste troef van het Arctic Bath is de spa. Die werkt als een resetknop voor lichaam en geest. Drie sauna’s, twee jacuzzi’s en als kers op de taart: een verkwikkende plons in het koude buitenbad! Wedden dat je je herboren voelt? Bij een spabezoek krijg je een eco badjas, een zwembroek of badpak en natuurlijke spa producten van Kerstin Florian. In het Arctic Bath zetten ze graag de puntjes op de “i”.

 

“De spa van het Arctic Bath werkt als een resetknop voor lichaam en geest”

 

De-sauna-van-cederhout-in-Arctic-Bath-Lapland-Zweden-Harads
Laat-je-verwennen-met-een-schoonheidsbehandeling-in-Arctic-Bath
Interieur-van-een-luxueuze-cabin-van-Arctic-Bath

Logeer in Arctic Bath

Er zijn 12 kamers: 6 op het water en 6 op het droge. Alle kamers zijn luxueus ingericht in een moderne Scandinavische stijl. De drijvende kamers zijn 24 m² en beschikken over een dubbel bed, badkamer met douche, haardvuur, vloerverwarming en wi-fi. Buiten de kamer is er ook een terras, ideaal om in de zomer wat te relaxen op het water of in de winter het noorderlicht te spotten. De kamers op het droge zijn 62 m² en geschikt voor 5 personen. Beneden is er een open leefruimte met dubbel bed en zitruimte met kachel, boven zijn er nog 3 bedden. De ruime badkamer bevindt zich beneden en beschikt over een douche en een bad. Overal is er vloerverwarming en wi-fi. Er zijn bewust slechts 12 kamers. Zo geniet je optimaal van kleinschaligheid, ultieme luxe, pure natuur en rust, en de uitzonderlijke arctische levensstijl.

Op de hoogte blijven?

Ontvang het laatste nieuws, bergen inspiratie en
ontdek als eerste onze aanbiedingen in jouw mailbox