Finland vakantie

Op vakantie in Finland

Als je in Finland vakantie viert, betekent dat: eindeloze bossen en meren, miljoenen sauna’s, besneeuwde landschappen en het noorderlicht spotten. Reizen naar Finland kan in de zomer, waar je bijvoorbeeld vanuit een comfortabel vakantiehuis aan een mooi meer de bezienswaardigheden in de omgeving verkent. Hier bepaal jij je eigen tempo; niets moet, alles mag. Reis je in de winter naar Finland? Het noordelijke deel van het land wordt dan voor een groot deel met een dik pak sneeuw bedekt en winterse sprookjes komen er tot leven…

“Reis je de natuur in Finland in, dan geniet je van oneindige landschappen, rust, en een groot gevoel van vrijheid.”

Waterpret aan de Finse meren op gezinsvakantie naar Finland met Nordic
Na de sauna in het Finse meer afkoelen

Het weer in Finland

Finland is een land van contrasten. In de winter komt de zon nauwelijks op, in de zomer gaat hij nauwelijks onder. Het zuiden en midden van Finland kennen een gematigd klimaat met milde winters en warme zomers. In het noorden heerst een toendraklimaat met koele zomers en koude winters. Wie aan Finland denkt, denkt al snel aan Lapland. Dit is de meest noordelijke regio van het land. Het gebied “Lapland” strekt zich verder uit over het noordelijke deel van Zweden en Noorwegen. Kortom, alles wat in Scandinavië boven de poolcirkel ligt. Ontdek tijdens een vakantie in Finland de magie die er in de lucht hangt: in de zomer gaat de zon er niet onder en hult de middernachtzon het landschap in rode en oranje kleuren. In de winter zorgt het noorderlicht voor een spektakel dat niemand onberoerd laat.

 

Finland in de winter: Lapland!

In de winter reis je tot boven de poolcirkel in Finland. De kans om er het noorderlicht te spotten is daarom ook groot! Daarnaast neem je er deel aan typisch Lapse activiteiten zoals een huskytocht, een sneeuwscootertocht, of een wandeling op sneeuwschoenen. In Levi en Äkäslompolo kan je die combineren met wintersport.

Een blokhut aan een meer in Finland ®Tarvainen-Visit-Finland

Finland in de zomer: rondreis in vakantiehuizen

De natuur in Finland is adembenemend. De Finse archipel? De merenregio? Of Lapland? Alles is mogelijk. We helpen je graag verder om de reis uit te stippelen die het best bij jou past. Met de auto Finland ontdekken kan perfect tijdens een van onze rondreizen. Reis met je eigen auto, of vlieg naar Finland en reis vanaf daar verder met een huurauto.

Wintersport in Finland

In de winter verblijf je bijvoorbeeld in een knusse lodge in de wildernis. Ver weg van alle lichtvervuiling is de kans hier groot dat je het noorderlicht kunt spotten als het aan de hemel verschijnt en de meeste activiteiten beginnen hier pal voor de deur.

Wil je wintersport in Lapland combineren met unieke activiteiten? Kies dan voor een boomstammenchalet in Äkäslompolo of één van de mogelijke accommodatie’s het wintersportdorpje Levi. ’s Ochtends een huskytocht en ’s middags nog even op de lange latten de natuur in. Ook tijdens een vakantie in één van de dorpjes heb je de kans om het noorderlicht zien. Je gaat tijdens excursies op noorderlichtjacht in de wildernis die aan de dorpjes grenst. Jouw wintersport was nog nooit zo speciaal!

Vakantiehuis in Finland

Een vakantie in Finland in de zomer is zonder typisch Fins blokhutverblijf eigenlijk niet compleet. Nergens in Scandinavië zijn deze blokhutten, Finse vakantiehuizen, zo overvloedig en zo idyllisch gelegen als in Finland. In zo’n blokhut is er uiteraard ook altijd een sauna aanwezig. Zo ervaar je het Finse leven in de natuur optimaal. Natuurlijk kun je ook in een hotel verblijven, of kiezen voor een combinatie tussen verschillende soorten verblijven. Jouw rondreis door Finland wordt door onze Travel Designers zorgvuldig samengesteld.

Natuur in Finland

De natuur in Finland is de ideale plek om tot rust te komen. Slow travel lijkt te zijn uitgevonden voor deze bestemming. Na een heerlijke boswandeling kun je afkoelen in een rustgevend meer. Terwijl je aan een kampvuurtje marshmallows roostert kun je even laten inzinken hoe weids de natuur om je heen is. Op avontuur in de natuur? Probeer ’s zomers de Finse big five te spotten!

Of ontspan in één van de talloze sauna’s die Finland rijk is. Ook daar wordt volop gebruik gemaakt van de natuur in de omgeving: even zweten in de sauna om daarna af te koelen in het meer, dat is goed voor de bloedsomloop! Wist je dat dit in de winter ook gedaan wordt? Je kunt dan na een mooie dag in de besneeuwde natuur bij een saunabezoek afkoelen in een icehole in een meer. Brrr!

Bezienswaardigheden Finland

Welke bezienswaardigheden in Finland mag je niet missen? En wat moet je echt gedaan hebben tijdens jouw reis?

  • De hoofdstad Helsinki, met architecturale hoogstandjes zoals de neoclassicistische Domkerk.
  • Het merengebied, maak prachtige wandelingen, kanotochten en geniet van de rust en ruimte.
  • Het noorderlicht spotten in Fins Lapland in de winter.
  • De betoverende middernachtzon, die de lucht ’s avonds in de mooiste kleuren hult.
  • Ontmoet de Sami, het enige Europese inheemse volk, in Fins Lapland.
  • Maak gebruik van een sauna. Dit is onderdeel van de Finse cultuur en maakt jouw reis nóg relaxter.

Sauna in Finland

Ver weg van de bewoonde wereld kom je in de Finse natuur helemaal tot rust. Aandacht voor natuur en welzijn zit in het DNA van de Finnen. Aan de basis van hun gezonde levensstijl liggen biologische voeding, beweging, natuur en… sauna! Sauna is het enige Finse woord dat internationaal overgenomen werd. Het is eveneens het woord dat de Finnen misschien het best omschrijft. Sauna is hier een deel van het dagelijkse leven. Het ontspant de spieren en helpt om mentaal tot rust te komen. Ook tijd doorbrengen in de natuur heeft een positief effect op je fysieke en mentale gezondheid. Reizen in Finland is werkelijk een detox voor lichaam en geest!

Op de hoogte blijven?

Ontvang het laatste nieuws, bergen inspiratie en
ontdek als eerste onze aanbiedingen in jouw mailbox