Op zoek naar een unieke wintersport?

Een unieke wintersport in Scandinavië

Ontdek de mooiste skigebieden

Ben je een fanatieke wintersporter en wil je een keer iets anders dan anders? Ontdek dan de skigebieden in het Hoge Noorden. Het grootste voordeel van deze skigebieden is de sneeuwzekerheid, maar de geweldige faciliteiten en mogelijke activiteiten naast de piste volgen het lijstje snel op. In Lapland en Noorwegen combineer je dagen op de piste namelijk moeiteloos met prachtige uitstappen in adembenemende sneeuwlandschappen. Husky- en sneeuwscootertochten zorgen voor een unieke winterbeleving, net als sneeuwschoenwandelingen en ijsvissen.

De skipistes zijn vaak breed, wat het ideale bestemmingen maakt voor beginners. Maar ook meer gevorderde wintersporters kunnen hier genieten, want omdat er vrijwel nooit lange rijen voor de skiliften staan kun je hier achter elkaar door meters maken op de piste.

Wintersport in Noorwegen

Sinds 2022 nieuw in het aanbod van Nordic: skiën in Noorwegen. Deze wintersportgebieden zorgen voor een complete winterbeleving: luxe accommodaties -vaak pal aan de piste-, schitterende vergezichten over de uitgestrekte Noorse natuurparken, bijzondere mogelijke uitstapjes en culinaire verwennerij.

Wintersport in Lapland

In Fins Lapland zijn de skigebieden bij Pyhä,  Iso-Syöte, Levi en Äkäslompolo de beste uitvalsbasis om skiën te combineren met uitstapjes in de uitgestrekte Lapse wildernis. Deze kleine dorpjes liggen namelijk te midden van oneindige bossen en bevroren meren, waar je ook nog eens op zoek kunt gaan naar een wel heel bijzondere natuurverschijnsel: het noorderlicht.

Op de hoogte blijven?

Ontvang het laatste nieuws, bergen inspiratie en
ontdek als eerste onze aanbiedingen in jouw mailbox