Over ons

Over ons

We vertalen onze passie voor Scandinavië en onze jarenlange expertise naar een uniek reisaanbod.

Nordic ontstond in 1980 als eenmanszaak met focus op reizen in Noorwegen. Vanaf 2008 werden geleidelijk nieuwe bestemmingen toegevoegd aan het aanbod, gingen we zelf in accommodaties investeren, charterden we vluchten en ruilden we onze woonkamer met enkele medewerkers in voor vier gezellige kantoren met zo’n 90 Scandinaviëspecialisten. Nordic wordt in België gezien als dé referentie wat betreft Scandinaviëreizen en nu kan men ook in Nederland op ons rekenen. Sit back and relax, wij verzorgen je reis tot in de puntjes.

Reis de wereld rond met Nordic Collection

Nordic ligt aan de oorsprong van Nordic Collection. Een collectie van verschillende merken, die altijd twee dingen gemeen hebben: een aanbod van unieke natuurbestemmingen en een persoonlijke aanpak met veel aandacht voor jouw wensen. Met de 8 merken van Nordic Collection reis je naar meer dan 25 bestemmingen verspreid over alle zeven continenten.

Meer over Nordic Collection

 

Ontmoet ons management team

Sofie Jansegers

Financieel Manager

Katrien Matthys

HR Manager

"Mijn passies in een notendop? Reizen, mensen en uitdagingen. Ik ben dan ook erg trots te mogen werken rond mensen, talent, cultuur, communicatie en groei bij Nordic! "

Philip Timmermans

CEO

"Ik heb een grote passie voor alles wat sport betreft (zowel passief als actief) maar vind de “3e time” minstens zo belangrijk. Ik kan dan ook enorm genieten van een goed glas wijn en een lekker etentje met vrienden! "

Maarten Raes

CEO & Oprichter

"Naast lopen, fietsen en zeilen is NORDIC een van mijn passies. Ooit begonnen met het idee 'van mijn hobby mijn werk maken' en dat is eigenlijk nog steeds zo ☺"

Hugo van Drie

Directeur Nederland

"Hoi, ik ben Hugo! Mij zal je niet snel zien stilzitten: hardlopen, suppen, skiën, de sportschool: als het maar actief is! Dat past perfect bij de reizen die Nordic aanbiedt. De Noorse (ski)bestemming Geilo heeft inmiddels mijn hart gestolen."

Ontmoet onze reisexperts

Anouk Nieuwenhuis

Travel Designer

Sanna Goedhart

Travel Designer

Julia Rodenburg

Travel Designer

Samira Pel

Travel Designer Hurtigruten, Zweden zomer

Jaimie van Dijk

Travel Designer IJsland

Jolieke Hoogland

Travel Designer

"Hi, ik ben Jolieke. Ik ben dol op reizen maken en plannen! Vooral prachtige landschappen zoals je die kan vinden in het Hoge Noorden maken mij vrolijk. Mijn passie voor natuur zie je terug in mijn grote plantenverzameling thuis."

Anina Wiggers

Teamlead Winter & Travel Designer

"Hi, ik ben Anina. Het Hoge Noorden heeft mijn hart gestolen! Adrenaline, kaneelbroodjes, ijsberen, rustige pistes, prachtige natuur, husky’s; hier vind je het allemaal. Met veel passie en plezier help ik je verder bij het vastleggen van jouw droomreis."

Laura Lammers

Inkoper IJsland, Zweden & Denemarken

“Hoi, ik ben Laura! De natuurschoon van Noord-Europa fascineert mij. “Friluftsliv”: de Noorse levensstijl, waar men geniet van het buitenleven, is een manier van leven dat me erg aanspreekt!”

Laura Aafjes

Teamlead Zomer & Travel Designer

"Hoi, ik ben Laura. Nieuwe plekken ontdekken vind ik superleuk! Ik ben graag op pad in binnen- en buitenland. De weg naar de bestemming zie ik als een reis op zich. "

Carlijn van de Sande

Travel Designer Denemarken, Zweden & Finland

“Hej, mijn naam is Carlijn! Ik ben verliefd op Noord-Europa. Het Deense gevoel ‘hygge’, de Zweedse ‘fika’ momentjes en het Noorse ‘friluftsliv’. Ik snap wel waarom de Scandinavische landen behoren tot de gelukkigste landen ter wereld!”

Nola van der Laan

Travel Designer

"Hey, ik ben Nola! Ik vind het supertof om bezig te zijn met wat de meeste mensen het liefst doen: op vakantie gaan! De gave bestemmingen in het Hoge Noorden trekken mij enorm. Vanuit mijn toerisme-opleiding pas ik met veel plezier mijn kennis van de reisbranche toe bij Nordic."

Marisa Heij

Travel Designer

"Hi, ik ben Marisa! Ik hou van reizen, nieuwe culturen ontdekken en gezellige mensen ontmoeten. Voor indrukwekkende natuur ga ik graag naar IJsland of Noorwegen. Je kunt daar reizen ook goed combineren met mijn andere hobby; goed eten!"

Sharon Roode-Rietveld

Travel Designer

"Hi, ik ben Sharon. Ik ben gek op het actieve buitenleven! Mijn vakanties breng ik het liefste door in mooie (ruige) natuur en het liefst veel sneeuw. Met mijn passie voor plannen en organiseren stel ik graag jouw droomreis samen!"

Nadja du Clou

Travel Designer

"Hi, ik ben Nadja. Ik heb een echte passie ontwikkeld voor het Hoge Noorden! Ik ben een ware natuurliefhebber en wordt immens gelukkig van het uitzicht van bergen om mij heen. Ik help anderen dan ook graag om alles uit hun reis naar het Hoge Noorden te halen."

Anouk van Gend

Travel Designer

"Hi, mijn naam is Anouk. De wereld ontdekken is mijn passie! Ruwe landschappen, bergen en sneeuw, maar ook de onderwaterwereld fascineren mij het meest. Met plezier deel ik mijn enthousiasme over het Hoge Noorden en help jou bij het vinden van je mooiste reis."

Ontmoet onze ondersteunende teams

Félix Lagrou

SEO Specialist & Copywriter

"Hi, ik ben Felix. Ik hou ervan in de natuur te vertoeven. Daarnaast is spelen met taal één van mijn favoriete bezigheden, liefst met wat muziek op de achtergrond. Ik heb het grote geluk dat dit allemaal samenkomt bij Nordic."

Evy De Brauwer

Social Paid Specialist

“Hi, ik ben Evy. Met m’n happy-go-lucky persoonlijkheid geniet ik volop van elke dag. Ik laat me graag verwonderen door prachtige natuur & voor mij gaat er niets boven lange wandelingen met mijn trouwe viervoeter.”

Parissa Ataï Kachoui

Travel Designer Incentives, Groups & Events

Nathalie Brabant

Support Agent Incentives, Groups & Events

"Hallo, ik ben Nathalie. Buiten mijn passie voor reizen, ben ik gek op een spannend boek met een goed glas erbij. Ik hou van een wandeling of een fietstochtje met mijn gezin of vrienden en van een goed feestje."

Jente Seps

Teamlead Incentives, Groups & Events

Hi! Ik ben Jente. Fietsen, voetballen, skiën en nog een handvol andere hobby’s, zolang er na de inspanning maar voldoende ontspanning komt. Een frisse pint gaan drinken of lekker uit eten gaan horen hier zeker bij. Verre landen ontdekken met de rugzak is dan weer mijn hoogtepunt van het jaar!

Caroline Horemans

Content Marketeer BE

Evelin Hensel

Content Marketeer DE

Charlotte Tuts

Content Marketeer FR

"Hallo, ik ben Charlotte! Mijn hobby's? Interieurdesign, reizen, maar ook pasta (dat zou ik elke maaltijd kunnen eten, oeps)! Ik ben ook een dierenvriend en hou vooral van honden.”

Raya Lammens

Grafisch Ontwerper

Delphine Van Wynsberghe

Performance Marketeer

“Hoi, ik ben Delphine. Ik hou ervan om te reizen, nieuwe plaatsen en culturen te ontdekken & de zon op mijn gezicht te voelen. In mijn vrije tijd doe ik aan tumbling en ga graag iets drinken op een terrasje.”

Eline Van Eeckhout

Online Marketeer

"Hoi, ik ben Eline. Reizen is mijn grootste passie. Ooit hoop ik dan ook de volledige wereld rond te reizen! Daarnaast ben ik in mijn vrije tijd graag actief bezig. Als je me zoekt, vind je me meestal terug in de fitness of de boks club."

Alessandra De Praetere

Head of Marketing

“Hallo, ik ben Alessandra en ik ben gek op lekker eten, lezen, wandelen met de hond en reizen. Aangezien ik moeilijk mijn Golden Retriever Gust kon meenemen op de foto, heb ik gekozen voor een boek.”

Pasquale Pijcke

Operations Officer

Elke Vanhemelryck

Payroll Specialist & Office Manager Londerzeel

"Hallo, ik ben Elke! Ik sta met veel plezier in voor de (loon)administratie en het welzijn van onze sympathieke collega’s. Het wegdromen bij en het ontdekken van onze prachtige natuurbestemmingen is mooi meegenomen. Naast mijn job bij Nordic, heb ik een passie voor het fotograferen van pasgeboren baby’tjes. "

Karmen Van der Hoeven

Recruiting & Development Specialist

Lotte Soreyn

Payroll Expert

Audry Lassoie

Recruiting & Development Specialist & Office Manager Melle

"Hallo, ik ben Audry. Naast mijn grote passie voor reizen sport ik ook heel graag en probeer ik vaak nieuwe activiteiten uit. 2 jaar geleden ben ik via via in een heel leuke badmintonclub terecht gekomen en kan ik mij daar volledig uitleven en ontspannen. Het liefst zou ik elke dag willen spelen! "

Sara Van den Bergh

Boekhouder

Yanina De Ridder

Assistent Boekhouding

Elena Biletcaia

Boekhouder

Nadine Théâtre

Support Agent Zweden, Finland & Denemarken

Sofie Jansegers

Financieel Manager

Katrien Matthys

HR Manager

"Mijn passies in een notendop? Reizen, mensen en uitdagingen. Ik ben dan ook erg trots te mogen werken rond mensen, talent, cultuur, communicatie en groei bij Nordic! "

Maarten Raes

CEO & Oprichter

"Naast lopen, fietsen en zeilen is NORDIC een van mijn passies. Ooit begonnen met het idee 'van mijn hobby mijn werk maken' en dat is eigenlijk nog steeds zo ☺"

Anne Valkenburg

Content Marketeer

"Hi, mijn naam is Anne. Nadat ik voor Nordic Zweeds Lapland, Stockholm en een deel van Noorwegen mocht ontdekken weet ik het zeker: ik kan niet wachten om meer van het Hoge Noorden te zien!"

Een toegewijd team van reisspecialisten

Ons team kent Scandinavië en Scandinavië kent ons! We hebben een natuurlijke voorliefde voor Scandinavië en werken nauw samen met lokale partners. Meerdere keren per jaar trekken we er zelf naartoe om nieuwe bestemmingen te verkennen en onze partners te bezoeken. Per bestemming hebben we een team van specialisten die hun regio’s door en door kennen. We geven je graag advies op maat en delen met veel enthousiasme mooie ervaringen, prachtige reisroutes en leuke adresjes. Daarnaast nemen we alle praktische zaken op ons, zodat jij  kan genieten.

Onze waarden

  • Gepassioneerd: onze gemeenschappelij­ke passie voor Scandinavië uit zich in een enthousiaste houding naar onze klanten toe en naar elkaar.
  • Oprecht: we zwaaien niet met verkooppraatjes, maar overtuigen de klant vanuit onze passie. We luisteren naar ieders wensen, en bezorgen vanuit onze expertise een reisvoorstel op maat. We doen niet aan overpromising: wat we aangeven, maken we ook waar.
  • Sympathiek: we zijn luister- en hulpvaardig. We ontvangen klanten op een warme manier en staan open voor vragen.
  • Ondernemend: we hebben veel ervaring in het vak en staan allesbehalve stil. Ons aanbod blijft verfrissend. We zetten de puntjes graag op de i en dat is door de gehele reis – van eerste tot laatste contactpunt – duidelijk.
  • Vakmanschap: onze reisexperts ken­nen de regio’s door en door onderhouden goede relaties met lokale partners. Onze reiservaring delen we met de klant en we weten perfect tegemoet te komen aan wensen en verlang­lijstjes.
  • Duurzaamheid:  we weten dat reizen en grote impact heeft op het milieu, daarom vinden we het als reisorganisatie onze plicht om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Daarin vinden we respect voor lokale cultuur en natuur, bewustzijn van de gevolgen van onze reizen en actief reduceren van onze footprint en die van onze reizigers belangrijk.

Hoe het allemaal begon

2004

Maarten Raes ontmoet Harry Van Lint louter om meer informatie te krijgen over kamperen in Noorwegen. Harry verhuurt al sinds 1980 Noorse blokhutten en heeft zijn eigen bedrijfje: “Noorwegen Info”. Maarten gelooft sterk in Harry’s manier van werken: hij deelt 25 jaar ervaring met klanten, zowel mondeling als neergeschreven in de zogenaamde “groene, rode en gele boekjes”. Maarten werkt momenteel als IT’er. Na zijn ontmoeting met Harry weet hij: als het bedrijfje ooit te koop komt, dan koopt hij het.

2008

Op het moment dat Harry’s bedrijf te koop komt, hebben Maarten en zijn vrouw Katia net verbouwd en is hun eerste kindje op komst. Met nog geen €3000 op de bankrekening stapt Maarten naar de bank en waagt de sprong in het onbekende. De bedrijfsnaam wordt omgevormd naar “Nordic Info”. Maarten blijft halftijds als IT’er werken.

2009

Maarten voegt ook Noorse hotels toe aan het aanbod.

2010

Nordic Info groeit en Maarten stopt als IT’er. Katia combineert haar job in het onderwijs met de zaak. Het eerste kantoor bevindt zich bij hen thuis in Buggenhout. Er is slechts één bureau, dus wordt ook de living gebruikt. Ze ontvangen klanten, boeken reizen en zorgen tussendoor voor peuter Lars. Met z’n tweeën boeken Maarten en Katia dat jaar 2000 klanten. Katia is intussen hoogzwanger van een tweede kindje.

2011

Katia stapt volledig in Nordic Info. In volle drukte wordt ook hun tweede kindje Hannes geboren. Dit jaar wordt Nordic Info ook agent voor Hurtigruten in België en organiseren Maarten en Katia hun eerste infodag. Een schot in de roos, zo blijkt. Niet de gehoopte 50, maar 400 mensen komen opdagen. Maarten en Katia nemen ook hun eerste werknemer aan.

2012

Nordic Info neemt Bureau Scandinavia over en breidt verder uit. Op dat moment zijn er 7 werknemers en reizen bijna 4000 klanten af naar Noorwegen, Lapland, Zweden en IJsland. Ook dat jaar: Nordic organiseert drie afleveringen “Noorse fjorden” voor Vlaanderen Vakantieland en verhuist naar een groter kantoor in het bos van Buggenhout. De naam Nordic Info verandert naar Nordic.

2017

Nordic blijft groeien: Maarten investeert in The Northern Lights Ranch en chartert intussen 13 vluchten naar Lapland. Het kantoor in Buggenhout wordt omgeruild voor een gloednieuw kantoor in Londerzeel.

2018

In januari investeert Maarten in het Arctic Bath. In april fuseert Nordic met Xplore the North. De twee marktleiders slaan de handen in elkaar. Het kantoor in Gent verdwijnt en de Xplore the North kantoren worden de nieuwe vaste locatie. Na de fusie komen er extra merken en bestemmingen bij: Xplore the North, Le Grand Nord, Wild Alaska, Canada Travel Designers, Atacama en Explore.

Winter 2018 – 2019

Nordic en Xplore the North bieden samen rechtstreekse vluchten naar Lapland aan: 30 vanuit Brussel en 10 vanuit Amsterdam. Voor het eerst worden ook vluchten naar Bergen in Zuid-Noorwegen gecharterd.

2019

Na de fusie groeien we verder: 15 000 reizigers, 40 chartervluchten, 41 medewerkers. Down2Earth wordt aan boord gehaald voor extra professionele omkadering. De investeringsgroep wordt mede-eigenaar van de Nordic Group. Philip Timmermans wordt de nieuwe CEO van Nordic. Ook Maarten blijft een prominente rol spelen als CEO van de Nordic Group.

2021

Nordic was al dé Scandinaviëspecialist op de Belgische markt, maar in 2021 breidt de touroperator verder uit. Nordic is nu ook actief op de Nederlandse markt, met een kantoor op de Pascalbaan in Nieuwegein. Op Nordic.nl vind je vanaf nu een uitgebreid aanbod aan reizen met een focus op lokale partners, vakkennis en passie voor Scandinavië.

2022

Nordic blijft maar groeien! In juni 2022 wordt de Duitse website gelanceerd. Via Nordic.de worden nu ook de mooiste reizen naar het Hoge Noorden aangeboden aan onze oosterburen. Het wordt de eerste winter dat er ook talloze Nordic-reizigers vertrekken vanaf de Duitse luchthaven Düsseldorf.

2023

De groei stopt hier niet. In 2023 bereikt Nordic Collection een belangrijke mijlpaal met de overname van de reisorganisatie Beyond Borders. Het Belgische bedrijf, dat avontuurlijke vakanties aanbiedt op alle continenten, is een mooie aanvulling op het bestaande portfolio.

Infosessies

Onze medewerkers delen hun kennis maar al te graag. We organiseren regelmatig infosessies op verschillende locaties. Tijdens de infosessie neemt een reisspecialist je mee op sleeptouw.

Op de hoogte blijven?

Ontvang het laatste nieuws, bergen inspiratie en
ontdek als eerste onze aanbiedingen in jouw mailbox