Alaska en British Columbia (noordwaarts) – 2024

Langs fjorden en oude culturen

Vanuit Vancouver vaar je noordwaarts naar Misty fjords, William Henry Bay en de imposante gletsjers van College Fjord. Onderweg speuren je naar arenden, beren en walvissen. Ook een bezoek aan Haines, Sitka en Cordova staat op de planning, allen authentieke grenssteden van Alaska waar je een mix terugvindt van de inheemse culturen en de vroege kolonisten. De reis eindigt met een busrit van Seward naar Anchorage.
Vertrekdata

16.05 en 09.06.2024

Hoogtepunten van de reis

 • Vancouver
 • Indrukwekkende natuur van Misty Fjords, Collega Fjord en Icy Bay
 • Op zoek naar de bruine en zwarte beer, arenden en walvissen
 • Prachtige busrit tussen Seward en Anchorage

01. Dag per dag

Kosmopolitische culturo’s en avontuurlijke bergmensen: in Vancouver komen ze allemaal samen. De stad ligt verscholen achter een labyrint van zeearmen aan de ene kant, een keten van bergkammen langs de andere. Je kan hier prachtige wandelingen maken over het kilometerlange wandelpad langs het water. In de binnenstad wachten dan weer gezellige wijkjes met elk hun eigen gezicht, goed gevuld met trendy bars en eettentjes. Niet voor niets haalt Vancouver telkens hoge scores wat betreft levenskwaliteit. Geniet van een eerste nacht in Vancouver in een centraal gelegen hotel.
— Lees meer —
Na een ontbijt in het hotel, ga je mee op een stadstour langs de belangrijkste hoogtepunten van het fabelachtige Vancouver. De excursie eindigt bij de pier waar de MS Roald Amundsen op jou wacht om je mee te nemen op een onvergetelijke expeditie cruise!
— Lees meer —
We zetten koers richting Alaska, doorheen de smalle kanalen en zeestraten van Canada’s Inside Passage. Dolfijnen, bruinvissen, orka’s en walvissen begroeten je terwijl je een kijkje neemt in de paranomalounge, of de zilte zeelucht opsnuift op het dek. Ons expeditieteam start alvast met een reeks interessante lezingen om je voor te bereiden op de bestemmingen die de reis in petto heeft.
— Lees meer —
Misty Fjords National Monument is een beschermd natuurgebied nabij Ketchikan. Het bestaat uit diepgroene regenwouden, glasheldere rivieren, spetterende watervallen en granieten kliffen die recht uit de oceaan rijzen, vaak gehuld in een geheimzinnige mist. In de dichte bossen en beschutte baaien voelen heel wat dieren zich thuis: onder andere wolven, berggeiten, bruine beren, zwarte beren, elanden, zeeleeuwen en orka’s behoren tot de vaste gasten. Als de omstandigheden het toelaten kan je hier de regio verkennen met de kajak of met de poolcirkelboten.
— Lees meer —
Naar verluidt is Wrangell de enige stad in Alaska die onder drie vlaggen bestuurd werd: Tlingit Nation, Rusland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Ondanks de invloed van al die culturen, bleven traditionele rotstekeningen en met mos overwoekerde totempalen overeind.
— Lees meer —
Verken Alaska en deze magische hoek van de Inside Passage in ware expeditiestijl. Je bezoekt het charmante stadje Petersburg: een stukje trots Noors erfgoed en een bloeiende vissersgemeenschap. Verken de kades en ontdek de fantastische natuur aan de overkant van Frederick Sound, net buiten de haven. Je kan ook het water op met de zodiacs en gaan op zoek gaan naar afgelegen baaien vol ijsbergen en dichtbeboste kusten. Probeer een glimp op te vangen van enkele van Alaska's meest iconische wilde dieren, zoals de adelaars, otters, walvissen en met een beetje geluk zelfs beren!
— Lees meer —
Holkham Bay is de thuisbasis van twee prachtige fjorden - Tracy Arm en Endicott Arm. De kapitein zal beslissen welke vandaag de beste mogelijkheden biedt. Beide zijn even bijzonder om te verkennen! Aan het einde van elke fjord kalven verse ijsbergen af van de gletsjers tegen een prachtige achtergrond van beboste kliffen. Endicott Arm is een broedplaats voor gewone zeehonden, die je vaak op het drijvende ijs ziet. Je kunt ook walvissen, beren, berggeiten en elanden zien. Aan boord krijg tips van de fotograaf voordat je met de zodiacs op pad gaat om deze bijzonder ijsformaties van dichtbij te bekijken.
— Lees meer —
Op een afgelegen schiereiland in Alaska ligt Haines, een oord vol verborgen verhalen. Het werd lang bewoond door traditionele stammen, totdat Europese handelaars hier het heft in handen namen aan het eind van de 19de eeuw. Hierna volgde de goldrush, die goudzoekers naar Haines leidde. Vandaag staat het stadje bekend om de vele kunstenaars die zich er vestigden. Verbazend is dat niet bij het zicht van de besneeuwde bossen en bergen – wordt niet iedereen daar een beetje poëtisch van?
— Lees meer —
Met de poolcirkelboten ga je aan land om deze plaats te verkennen met lokale gidsen. De wildernis ligt hier genesteld tegen de Chilkat bergketen en biedt een fantastisch decor voor bruine en zwarte beren, wolven, elanden en het sitkahert. 's Avonds vaart het schip langs Point Adolphus, een bekende plaats om walvissen te spotten.
— Lees meer —
In Sitka geniet je van het zicht op de Sister Mountains en Mount Edgecumbe, een slapende vulkaan. De vroegere hoofdstad van Alaska onder Russisch bewind kent vandaag een mix van tal van culturen. Slenter langs de Russisch-orthodoxe kathedraal van St. Michael's of bezoek het nabijgelegen Sitka National Historical Park waar je nog tal van kleurrijke Tinglit totempalen kan zien.
— Lees meer —
De naam van deze baai spreekt voor zich. Het spectaculaire landschap werd hier de voorbije 100 jaar gevormd door de terugtrekking van drie grote gletsjers die nog steeds afkalven in zee. Het doel is om de Guyot gletsjer te verkennen. De weers- en ijsomstandigheden van de dag zullen mee bepalen welke gebieden van dichtbij kunnen bezocht worden.
— Lees meer —
Cordova is een klein authentiek vissersdorpje, omgeven door enorme bossen en enkel bereikbaar via het water of met een watervliegtuig. Dankzij deze desolate ligging heeft het dorp, veel meer dan andere gemeenschappen hier, zijn authenticiteit, kleinschaligheid en old-school vibe heel goed kunnen bewaren. Zeeotters, arenden en toendra zwanen krijg je hier makkelijk te zien.
— Lees meer —
Je begeeft je vandaag in het noordelijke deel van de weinig bevaarde zeeweg Prince William Sound (deel van de Golf van Alaska) en verkennen er de College Fjord die omgeven wordt door de monumentale bergen van Chugach. Paradijselijke fjorden en inhammen kronkelen in deze regio langs de kustlijn, vooral in de zomer een populair gebied bij families walvissen. Doordat de gletsjers hier tot in het water reiken, drijven ook talloze ijsschotsen in de zeeweg. Opvallend zijn vooral de diepgroene bossen op de eilanden, een oogverblindend contrast met het ijs.
— Lees meer —
Je meert aan bij Seward, opgericht in 1793 als handelspost en nog steeds een erg levendig stadje. Na ontscheping volgt de transfer naar Anchorage, een mooie rit die je in alle comfort laat genieten van prachtige uitzichten. Onderweg bezoek je met een lokale gids het Alaska Wildlife Conservation Center dat zich toelegt op natuurbehoud via onderzoek, onderwijs en kwaliteitsvolle verzorging van dieren in nood.
— Lees meer —
In deze intrigerende stad komt de expeditie ten einde, na een overnachting en laatste ontbijt op hotel. Je kan jouw verblijf nog verlengen met een optioneel post-programma, of hier het vliegtuig huiswaarts nemen.
— Lees meer —

02. Schepen

03. Prijzen

Prijzen per persoon aan boord van MS Roald Amundsen Prijs vanaf**
Hutcategorie Dubbel Single
Polar Buitenhut RR € 6.190 € 9.026
Arctic Superior Buitenhut XTJ € 7.591 € 11.057
XT/XTD/XY € 8.007 € 11.659
Expeditiesuite ME € 9.719 € 18.938
MD € 10.913 € 21.326
MC € 13.197 € 25.893
MB € 12.418 € 24.336
MA € 16.881 € 33.263

**’Prijs vanaf’ geldig voor een beperkt contingent. Afhankelijk van tijdstip van boeking en bezetting van het schip wordt de dagprijs bepaald. Deze actuele prijs gaan wij op het moment van aanvraag voor je na, rekening houdend met eventuele promoties. Deze prijs verschijnt op je reisvoorstel.

Inbegrepen

 • Overnachting in Vancouver voor de zeereis, inclusief ontbijt
 • Overnachting in Anchorage, inclusief ontbijt, aan het einde van de zeereis
 • Transfer van het hotel naar het schip in Vancouver, inclusief begeleide rondrit door de stad
 • Transfer van het schip in Seward naar het hotel in Anchorage met een stop bij het Alaska Wildlife Conservation Center, inclusief toegang, Engelssprekende gids en lunchpakket
 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie alle maaltijden en dranken tijdens de maaltijden in restaurants Aune en Fredheim (huisbier en -wijn, frisdranken en water)
 • Alle maaltijden en dranken tijdens de maaltijden in Aune en Fredheim (huisbier en -wijn, frisdranken en water)
 • Koffie en thee gedurende de dag 
 • Gebruik van Wi-fi. Let op: soms beperkte connectie. Streamen lukt niet.
 • Herbruikbare drinkfles. Er zijn waterkraantjes op verschillende plaatsen om bij te vullen.
 • Professioneel Engelstalig expeditie team – een internationaal team van hoogopgeleide experts uit verschillende academische disciplines met een grondige kennis van de regio die we bevaren. Ze organiseren en begeleiden tal van activiteiten aan boord en aan land.
 • Lezingen door het ervaren expeditieteam over tal van onderwerpen
 • Gebruik van het wetenschapscentrum aan boord met uitgebreide bibliotheek, microscopen, interactieve schermen, ...
 • Tips van professionele fotograaf aan boord over het nemen van de beste foto's bij verschillende omstandigheden
 • Landingen met poolcirkelboten en activiteiten aan boord en aan land
 • Gebruik van fitness, bubbelbaden, zwembad en panoramische sauna
 • Gebruik van wandelstokken, laarzen en ander materiaal voor activiteiten
 • Wind- en regenbestendige jas (deze mag je mee naar huis nemen na de reis)
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen
 • CO2 compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Annuleringsverzekering en reisverzekering: klik hier voor meer info
 • Optionele excursies

 

Opmerkingen

 • De routebeschrijving geldt als leidraad, het definitieve vaarschema en de landingen zijn afhankelijk van de ijs- en weersomstandigheden en zal dagelijks door het expeditieteam voorgesteld worden.
 • Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weersomstandigheden
 • Rolstoelen kunnen niet worden meegenomen tijdens het in- en uitstappen van de poolcirkelboten
 • Extra activiteiten, die tijdens de reis aangeboden worden, kunnen aan boord of op voorhand tegen betaling geboekt worden
 • Bagageafhandeling (dragen van de koffers tot aan de hotelkamer) is niet inbegrepen. Vaak worden de koffers op de eerste dag van de zeereis wel voor jou tot in de kajuit gebracht.
 • Fooien worden niet verwacht
 • Per boeking (tot 9 personen) draag je €2,50 af aan het Calamiteitenfonds.

04. Extra info

 • BELANGRIJK! Check hier of er momenteel op deze reis een promotie loopt!
 • Voor deze reis is een internationaal paspoort vereist. Voor beide bestemmingen dien je een toelating om het land te bezoeken aan te vragen (Canada: ETA, Alaska: ESTA). De registratie hiervoor kan je online doen.
 • 5% korting indien je reeds gereisd hebtmet Hurtigruten (min. 3 nachten)
 • Covid-19: Momenteel is het voorleggen van een bewijs van dubbele vaccinatie een vereiste om aan deze reis deel te nemen.