Alaska en Canada met Inside Passage en Aleoeten noordwaarts 2024

Verbluffende natuur van Alaska en Canada

Altijd al gedroomd van een Canada vol dichte wouden, bruine beren en spirituele tradities? Tijdens deze expeditie ervaar je het aan den lijve, in combinatie met de polaire gletsjers, vulkanen en papegaaiduikers van het desolate Alaska. Dat alles aan boord van het hypermoderne luxeschip, waar het expeditieteam je met veel enthousiasme inwijdt in de wondere wereld rond jou.
Vertrekdata

03.07, 04.08.2024

Hoogtepunten van de reis

 • Vancouver
 • Walvisspotten op de Beringzee
 • Onbewoond eiland St Matthew
 • Mount Makushin
 • Op zoek naar de bruine beer in Katmai Nationaal Park

01. Dag per dag

Kosmopolitische culturo’s en avontuurlijke bergmensen: in Vancouver komen ze allemaal samen. De stad ligt verscholen achter een labyrint van zeearmen aan de ene kant, een keten van bergkammen langs de andere. Je kan hier prachtige wandelingen maken over het kilometerlange wandelpad langs het water. In de binnenstad wachten dan weer gezellige wijkjes met elk hun eigen gezicht, goed gevuld met bars en eettentjes. Niet voor niets haalt Vancouver telkens hoge scores wat betreft levenskwaliteit. ’s Avonds overnacht je in een hotel.
— Lees meer —
Na het ontbijt in het hotel wordt je meegenomen op een stadstour langs de belangrijkste hoogtepunten van het fantastische Vancouver. De excursie eindigt bij de pier waar het schip op jou wacht om je mee te nemen op een onvergetelijke expeditie cruise!
— Lees meer —
Je vaart noordelijk richting, door de smalle kanalen en zeestraten van Canada’s Inside Passage. Dolfijnen, bruinvissen, orka’s en walvissen begroeten je terwijl je alvast een kijkje neemt in de Paranoma Lounge, of de zilte zeelucht opsnuift op het dek. Ons expeditieteam start met een reeks lezingen om je voor te bereiden op de bestemmingen die de reis in petto heeft.
— Lees meer —
Misty Fjords National Monument is een beschermd natuurgebied en bestaat uit diepgroene regenwouden, glasheldere rivieren, spetterende watervallen en granieten kliffen die recht uit de oceaan rijzen, vaak gehuld in een geheimzinnige mist. In de dichte bossen en beschutte baaien voelen heel wat dieren zich thuis: onder andere wolven, berggeiten, bruine beren, zwarte beren, elanden, zeeleeuwen en orka’s behoren tot de vaste gasten. Als de omstandigheden het toelaten kan je hier de regio verkennen met de kajak of met de poolcirkelboten.
— Lees meer —
Naar verluidt is Wrangell de enige stad in Alaska die onder drie vlaggen bestuurd werd: Tlingit Nation, Rusland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Ondanks de invloed van al die culturen, bleven traditionele rotstekeningen en met mos overwoekerde totempalen overeind.
— Lees meer —
In Sitka geniet je van het zicht op de Sister Mountains en Mount Edgecumbe, een slapende vulkaan. De vroegere hoofdstad van Alaska onder Russisch bewind kent vandaag een mix van tal van culturen. Slenter langs de Russisch-orthodoxe kathedraal van St. Michael's of bezoek het nabijgelegen Sitka National Historical Park waar je nog tal van kleurrijke Tinglit totempalen kan zien.
— Lees meer —
De naam van deze baai spreekt voor zich. Het spectaculaire landschap werd hier de voorbije 100 jaar gevormd door de terugtrekking van drie grote gletsjers die nog steeds afkalven in zee. Het doel is om de Guyot gletsjer te verkennen. De weers- en ijsomstandigheden van de dag zullen mee bepalen welke gebieden van dichtbij kunnen bezocht worden.
— Lees meer —
Geniet van een dag op zee, alweer vergezeld door orka’s en dolfijnen die vrolijk zwemmen rond het schip. Je kan van deze tijd gebruik maken voor een bezoek aan het fascinerende Science Center, de hot tub of comfortabele lounges aan boord. Ons expeditieteam dompelt je onder in de geschiedenis, natuur en cultuur van dit bijzondere gebied.
— Lees meer —
Kodiak is een bruisend vissershaventje met zo’n 6000 inwoners. Het is een leuke stop voor souvenirs, lokale ambachten en kunstwerkjes. In het Baranov museum treed je het Russisch verleden binnen, net als in de verbluffende Orthodoxe kerk van de Hemelse Verrijzenis. Het Kodiak National Wildlife bezoekerscentrum huist tentoonstellingen over de lokale flora and fauna, inclusief een elf meter lang walvisskelet. Even de benen strekken kan in het Fort Abercrombie State Historic Park. Je treft er ruïnes uit WO II, met o.a. een verdedigingsinstallatie. Dat alles tijdens een mooie wandeling langs dichte sparrenbossen. Stop even aan de klif Miller Point, wie weet zie je hier vinvissen of bultrugwalvissen.
— Lees meer —
Vandaag breng je een bezoek aan het Katmai National Park. Bij de machtige vulkanen en bergtoppen in de verte, voelt een mens zich al snel nietig. Je gaat op zoek naar bruine beren, die in dit gebied volop jagen op forel in het glasheldere bergwater. Intussen wachten haar hongerige pups in de struiken, enkel zichtbaar voor het geoefende oog… Verrekijkers in de aanslag!
— Lees meer —
Het schiereiland Alaska is een ongetemde wildernis en een toevluchtsoord voor wilde dieren. De regio wordt gekenmerkt door zijn ruige kustlandschappen, torenhoge bergen en afgelegen baaien. Ga samen met je Expeditieteam op verkenning in verborgen baaien en inhammen langs de kustlijn, waar je kunt speuren naar beren, zeearenden en zeedieren zoals zeeotters en bultruggen. Leer meer over de geologische evolutie van de regio en waardeer hoe natuurlijke krachten de unieke topografie om je heen hebben gevormd.
— Lees meer —
Unga is het grootste van een dozijn Shumagin eilanden, 970 km ten zuidwesten van Anchorage. Door de oceaanwind is er amper begroeiing op het eiland. 25 miljoen jaar geleden zag het er helemaal anders uit - boomstronken uit die tijd zijn de overblijfselen van een groot bos. De houten brokken spoelen bij laagtij aan op het strand. Sommige stronken hebben een diameter van wel vier meter. Het nabijgelegen dorpje Unga is een geheimzinnig spookdorp. In 1833 werd het door de Aleoeten gesticht. De mijnbouw en visserij konden de gemeenschap niet onderhouden, die in 1969 dan ook uitweek naar het grotere Sand Point. Wat overblijft is een collectie houten gebouwen en een kerkje.
— Lees meer —
Met een vulkaan als achtergrond is de grootste vissershaven van Amerika - Dutch Harbor - een fascinerende plek om te bezoeken. Hier leer je meer over de plaatselijke inheemse Unungan-bevolking in het Museum of the Aleutians. Bezoek de Russisch-orthodoxe kathedraal of het Tweede Wereldoorlog-museum dat de slag herdenkt die hier in 1942 plaatsvond. Speur naar zeearenden en papegaaiduikers in de lucht. Vossen, lemmingen en wilde paarden gedijen goed op het land en walvissen, zeeleeuwen en bruinvissen in het water. Dutch Harbor is de plek waar de reality tv-serie The Deadliest Catch is opgenomen, waarin krabvissers onder extreme omstandigheden aan het werk worden gevolgd.
— Lees meer —
Ons schip vervolgt zijn koers door de Beringzee, langs de veelal onbewoonde Aleoeten. Van op het dek spot je zeldzame roofvogels, waaronder zeearenden en gieren. Je kan ook weer bijleren over de Arctische geschiedenis, de polaire ontdekkingsreizigers, marine biologie, het wildleven, oceanografie en klimaatverandering dankzij het expeditieteam.
— Lees meer —
Een paradijs voor vogelspotters! Niemand kan weerstaan aan de charmes van de papegaaiduiker. De zeldzame roodpootdrieteenmeeuw broedt langs de kliffen. Tijdens de herfst zie je trekvogels rond de groene heuvels of op de zwarte basaltstranden. Ook de populatie pelsrobben groeit hier als nooit tevoren. St. Paul telt een vierhonderdtal bewoners, allen afstammelingen van de Aleoeten - slaven die hierheen verbannen werden in de jaren 1780 door Russische pelshandelaars.
— Lees meer —
Als je voet zet op het zwarte zandstrand van St. Matthew, ben je samen met het expeditieteam de enige menselijke ziel aanwezig op het eiland. Sinds 1909 is St. Matthew een beschermd natuurreservaat waar ontelbare zeevogels broeden. De enige zoogdieren die je hier treft, zijn de inheemse woelrat en de poolvos.
— Lees meer —
Het is de Deense navigator Vitus Bering die zijn naam verleent aan de zeestraat. In 1728 nam hij als eerste deze route richting de Arctische Oceaan. Dit stukje zee herbergt een biologische rijkdom. Meer dan de helft van alle zeevruchten op de Amerikaanse markt worden hier gevangen, meteen ook de reden waarom de vinvissen en bultrugwalvissen hier zo graag vertoeven. Waak dus zeker op het dek vandaag!
— Lees meer —
Uitschepen doen je in Nome, eind de 19e eeuw gesticht door goudzoekers. Dankzij de goldrush groeide het uit tot een volwaardige mijnstad met eigen spoorweg. Restanten zoals een verlaten locomotief of voormalige mijnwerkershuisjes zijn er nu nog steeds te bespeuren. Je duikt in de bonte geschiedenis van dit grensstadje, alvorens terug te vliegen naar Vancouver. Vanavond overnacht je in Vancouver.
— Lees meer —
Indien de tijd het toelaat kan je, alvorens huiswaarts te vliegen, nog een bezoek brengen aan één van de vele bezienswaardigheden in Vancouver: Chinatown, English Bay, Stanley Park of de beroemde Capilano Suspension Bridge. Een perfect afscheid van de Canadese charme!
— Lees meer —

02. Schepen

03. Prijzen

Prijzen per persoon aan boord van MS Roald Amundsen Prijs vanaf**
Hutcategorie Dubbel Single
Polar Buitenhut RR € 9.990 € 13.906
Arctic Superior Buitenhut XTJ € 12.039 € 16.877
XT/XTD/XY € 12.647 € 17.757
Expeditiesuite ME € 15.151 € 28.402
MD € 16.897 € 31.894
MC € 20.237 € 38.573
MB € 19.098 € 36.296
MA € 25.625 € 49.351

**’Prijs vanaf’ geldig voor een beperkt contingent. Afhankelijk van tijdstip van boeking en bezetting van het schip wordt de dagprijs bepaald. Deze actuele prijs gaan wij op het moment van aanvraag voor je na, rekening houdend met eventuele promoties. Deze prijs verschijnt op je reisvoorstel.

Inbegrepen

 • Vlucht van Nome naar Vancouver in economy class aan het einde van de zeereis
 • Transfer van het hotel naar het schip voor de zeereis, inclusief city tour
 • Transfer van het schip naar de luchthaven in Nome en van de luchthaven naar het hotel in Vancouver na de zeereis
 • Hotelovernachting in Vancouver voor en na de zeereis inclusief ontbijt
 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie alle maaltijden en dranken tijdens de maaltijden in restaurants Aune en Fredheim (huisbier en -wijn, frisdranken en water)
 • Alle maaltijden en dranken tijdens de maaltijden in Aune en Fredheim (huisbier en -wijn, frisdranken en water)
 • Koffie en thee gedurende de dag 
 • Gebruik van Wi-fi. Let op: soms beperkte connectie. Streamen lukt niet.
 • Herbruikbare drinkfles. Er zijn waterkraantjes op verschillende plaatsen om bij te vullen.
 • Professioneel Engelstalig expeditie team – een internationaal team van hoogopgeleide experts uit verschillende academische disciplines met een grondige kennis van de regio die we bevaren. Ze organiseren en begeleiden tal van activiteiten aan boord en aan land.
 • Lezingen door het ervaren expeditieteam over tal van onderwerpen
 • Gebruik van het wetenschapscentrum aan boord met uitgebreide bibliotheek, microscopen, interactieve schermen, ...
 • Tips van professionele fotograaf aan boord over het nemen van de beste foto's bij verschillende omstandigheden
 • Landingen met poolcirkelboten en activiteiten aan boord en aan land
 • Gebruik van fitness, bubbelbaden, zwembad en panoramische sauna
 • Gebruik van wandelstokken, laarzen en ander materiaal voor activiteiten
 • Wind- en regenbestendige jas (deze mag je mee naar huis nemen na de reis)
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen
 • CO2 compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Annulerings- en reisverzekering: klik hier voor meer info
 • Optionele excursies

Opmerkingen

 • De routebeschrijving geldt als leidraad, het definitieve vaarschema en de landingen zijn afhankelijk van de ijs- en weersomstandigheden en zal dagelijks door het expeditieteam voorgesteld worden.
 • Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weersomstandigheden
 • Rolstoelen kunnen niet worden meegenomen tijdens het in- en uitstappen van de poolcirkelboten
 • Extra activiteiten, die tijdens de reis aangeboden worden, kunnen aan boord of op voorhand tegen betaling geboekt worden
 • Bagageafhandeling (dragen van de koffers tot aan de hotelkamer) is niet inbegrepen. Vaak worden de koffers op de eerste dag van de zeereis wel voor jou tot in de kajuit gebracht.
 • Fooien worden niet verwacht
 • Per boeking (tot 9 personen) draag je €2,50 af aan het Calamiteitenfonds.

04. Extra info

 • BELANGRIJK! Check hier of er momenteel op deze reis een promotie loopt!
 • Voor deze reis is een internationaal paspoort vereist. Voor beide bestemmingen dien je een toelating om het land te bezoeken aan te vragen (Canada: ETA, Alaska: ESTA). De registratie hiervoor kan je online doen.
 • 5% korting indien je reeds gereisd hebt met Hurtigruten (min. 3 nachten).
 • Covid-19: Momenteel is het voorleggen van een bewijs van dubbele vaccinatie een vereiste om aan deze reis deel te nemen.