Diskobaai – Het hart van Groenland

Laat je betoverden door kleurrijke nederzettingen en gigantische ijsbergen

Bijna nergens ter wereld is de natuur zo ruig, het licht zo helder en de natuur zo indrukwekkend als in Groenland. Je avontuur begint en eindigt in IJsland. Na de oversteek naar Groenland kan je genieten van de mooie landschappen langs de westelijke kustlijn en de vele kleurrijke nederzettingen ontdekken. Vanuit het hypermoderne schip ontdek je spierwitte ijsbergen en al even stralende bewoners, die je graag inwijden in hun authentieke levensstijl. Je komt op afgelegen locaties waar zelden een reiziger voet aan land zet. Het hoogtepunt van de reis is het verkennen van de wondermooie Disko Bay, een baai waarin reusachtige ijsbergen ronddrijven.
Vertrekdata

09.06, 24.06, 09.07 en 24.07.2024

Hoogtepunten van de reis

 • Befaamde Ilulissat ijsfjord met drijvende ijsbergen
 • Nuuk
 • Inuit dorpen met hun vriendelijke bevolking
 • Arctische fauna (zeehonden, walvissen,…)

01. Dag per dag

Reykjavik is de meest noordelijke hoofdstad ter wereld, omsingeld door geisers, gletsjers en watervallen. De naam betekent zoveel als ‘rokerige baai’, naar de warmwaterbronnen waarin je ook zelf heerlijk kan pootjebaden. Ondanks die afgelegen locatie, heeft deze stad ook op cultureel niveau heel wat te bieden. Met de vele trendy musea, een verfijnde gastronomie en originele boetiekjes is je dag ongetwijfeld goed gevuld. ’s Avonds ga je aan boord van het expeditieschip.
— Lees meer —
In het spoor van de Vikingen varen we van IJsland naar Groenland, via een zeeweg die ook duizend jaar geleden al gebruikt werd. Tijdens de oversteek kan je lezingen bijwonen, die je inwijden in de geschiedenis, natuur en cultuur van de bestemmingen op onze reis. Je kan ook een bezoek brengen aan het fascinerende Science Centre, of alvast de wellnesszones en panoramalounge verkennen. Vergeet echter niet af en toe de zilte zeelucht op te snuiven op het dek: na een tijdje spot je al enkele fotogenieke ijsschotsen.
— Lees meer —
Qaqortog is het grootste stadje in het uitgestrekte Zuid-Groenland, al blijft het met amper 3000 inwoners nog steeds een kleinschalige nederzetting. Al van op de kade springen de felgekleurde huisjes in het oog, lieflijk zonnebadend tegen een ruige bergkam. Wie graag wil bijleren over de lokale cultuur en tradities, kan deelnemen aan een optionele excursie. Anders kan je op eigen houtje rondkuieren in de straatjes, waar je vast met stralende glimlach wordt onthaald.
— Lees meer —
Vandaag varen we door een eerste adembenemende fjord, die zich 48 kilometer ver uitstrekt langs de westkust van Groenland. Afhankelijk van de weersomstandigheden gaan we aan land voor een prachtige hike in de alpiene bergweiden of maken we een boottocht per zodiac. Avonturiers opteren voor een kajaktocht tussen de ijsbergen, met ons ervaren expeditieteam.
— Lees meer —
Maniitsoq, oftewel ‘de onvlakke plaats’, heeft haar naam niet gestolen: rotsachtige heuvels en scherpe bergkammen bepalen het decor. ‘Het Venetië van Groenland’ is een tweede bijnaam die het stadje zich kan opspelden, op zijn beurt verwijzend naar de natuurlijke kanalen in de archipel. Misschien vind je zelf nog wel meer mooie metaforen voor dit poëtisch plekje, zodra je een kijkje hebt genomen in het museum en kleurrijke steegjes.
— Lees meer —
Veertig kilometer ten noorden van de Arctische cirkel ligt Sisimiut, een moderne nederzetting die toch de authentieke tradities wist te bewaren. We strekken de benen tussen de houten huisjes van dit gezellige stadje. Wie wil kan deelnemen aan de optionele excursies die aangeboden worden.
— Lees meer —
De geboorte van ijsbergen kan je van dichtbij meemaken in de prachtige fjorden van Ilulissat, geklasseerd tot UNESCO Werelderfgoed. Aan de monding van de fjord drijven immers talrijke gestrande ijsschotsen rond, afgekalfd van de Jakobshavn gletsjer. Het resultaat is een hypnotiserende mozaïek van hagelwit ijs en diepblauw water – postkaartjesmateriaal! Een boottocht tussen de ijsbergen wordt als optionele excursie aangeboden.
— Lees meer —
We zijn op het meest noordelijke punt van onze tocht beland. Er zijn verschillende uitstekende landingsplaatsen in Vaigat Sound, telkens met een adembenemend landschap. Het is een plek waar het beste van het Groenlandse landschap samenkomt: woeste heuvels, ijsbergen, steile kliffen en ongerept strand. We gaan aan land om de natuur nog beter in ons op te nemen, of halen bij mooi weer de kajaks boven.
— Lees meer —
Een laatste reeks kronkelende fjorden omgeven ons bij Evighed Fjord, ‘de eeuwige fjord’. Sommige van de omringende sneeuwtoppen zijn tot 2000m hoog! Afhankelijk van de weersomstandigheden, ontdekken we ook dit pareltje te voet of per kajak.
— Lees meer —
Nuuk is de politieke en sociale hoofdstad van Groenland, en eveneens de oudste stad op dit land – de stichting dateert van 1728. Gelegen aan één van de mooiste fjorden ter wereld, maakt alleen de locatie Nuuk al een bezoekje waard. Een andere trekpleister is het 'National Museum', de thuis van de beroemde mummies van Qilakitsoq. Daarnaast garandeert de mix tussen oude tradities en nieuwe levensstijlen heel wat architecturale verrassingen. Net zo goed als de antieke Kolonihaven vind je hier hypermoderne woonwijken – van veelzijdigheid gesproken!
— Lees meer —
Wil je altijd al een muskusos zien, dan ben je in Ivittuut op de juiste plaats. De staalblauwe meren en besneeuwde bergtoppen vormen het ideale decor voor dit forse dier. Verder bevinden de houten huisjes van Ivittuut zich nog precies op de plaats waar ook Vikingen duizend jaar geleden een onderkomen vonden. Volgens archeologen is het één van hun laatste nederzettingen, en één van de eersten in het gebied die ook weer verlaten werd.
— Lees meer —
Deze waterweg scheidt Groenland van het eiland Sammisoq, en de Cape Farewell eilandengroep. Als het weer meezit, varen we recht door dit nauwe kanaal van wel 100 kilometer lang, en soms amper 500 meter breed. Bereid je voor op spectaculaire uitzichten op de kliffen en ijsschotsen! Als de weg geblokkeerd is met ijs, varen we rond Nunap Isua.
— Lees meer —
Na een indrukwekkende verkenning van Groenland zetten we opnieuw koers naar IJsland. Op de terugweg genieten we na van dit prachtig avontuur. We nemen afscheid van de vele zeevogels rond ons, en spotten met een beetje geluk ook een laatste paar walvissen!
— Lees meer —
Onze ontdekkingsreis eindigt in Reykjavik. De smaak van het avontuur te pakken? Verleng je verblijf dan met enkele dagen in de hoofdstad, waar de natuurwonderen in de omgeving voor het uitkiezen liggen.
— Lees meer —

02. Schepen

03. Prijzen

Prijzen per persoon aan boord van MS Fridtjof Nansen Prijs vanaf**
Hutcategorie Dubbel Single
Polar Buitenhut RR € 9.290 € 13.470
Arctic Superior Buitenhut XTJ € 11.055 € 16.029
XT/XTD/XY € 11.705 € 16.972
Expeditiesuites ME € 13.656 € 27.132
MD € 15.514 € 31.027
MC € 18.951 op aanvraag
MB € 17.650 op aanvraag
MA € 24.432 op aanvraag

**’Prijs vanaf’ geldig voor een beperkt contingent. Afhankelijk van tijdstip van boeking en bezetting van het schip wordt de dagprijs bepaald. Deze actuele prijs gaan wij op het moment van aanvraag voor je na, rekening houdend met eventuele promoties. Deze prijs verschijnt op je reisvoorstel.

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie alle maaltijden en dranken tijdens de maaltijden in restaurants Aune en Fredheim (huisbier en -wijn, frisdranken en water)
 • Alle maaltijden en dranken tijdens de maaltijden in Aune en Fredheim (huisbier en -wijn, frisdranken en water)
 • Koffie en thee gedurende de dag 
 • Gebruik van Wi-fi. Let op: soms beperkte connectie. Streamen lukt niet.
 • Herbruikbare drinkfles. Er zijn waterkraantjes op verschillende plaatsen om bij te vullen.
 • Professioneel Engelstalig expeditie team – een internationaal team van hoogopgeleide experts uit verschillende academische disciplines met een grondige kennis van de regio die we bevaren. Ze organiseren en begeleiden tal van activiteiten aan boord en aan land.
 • Lezingen door het ervaren expeditieteam over diverse onderwerpen
 • Gebruik van het wetenschapscentrum aan boord met uitgebreide bibliotheek, microscopen, interactieve schermen, ...
 • Tips van professionele fotograaf aan boord over het nemen van de beste foto's bij verschillende omstandigheden
 • Landingen met poolcirkelboten en activiteiten aan boord en aan land
 • Gebruik van fitness, bubbelbaden, zwembad en panoramische sauna
 • Gebruik van wandelstokken, laarzen en ander materiaal voor activiteiten
 • Wind- en regenbestendige jas (deze mag je mee naar huis nemen na de reis)
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen
 • CO2 compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Annuleringsverzekering (aanbevolen) en reisverzekering (verplicht): klik hier voor meer info
 • Optionele excursies

Opmerkingen

 • De routebeschrijving geldt als leidraad, het definitieve vaarschema en de landingen zijn afhankelijk van de ijs- en weersomstandigheden en zal dagelijks door het expeditieteam voorgesteld worden.
 • Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weersomstandigheden
 • Rolstoelen kunnen niet worden meegenomen tijdens het in- en uitstappen van de poolcirkelboten
 • Extra activiteiten, die tijdens de reis aangeboden worden, kunnen aan boord of op voorhand tegen betaling geboekt worden
 • Bagageafhandeling (dragen van de koffers tot aan de hotelkamer) is niet inbegrepen. Vaak worden de koffers op de eerste dag van de zeereis wel tot in de kajuit gebracht.
 • Fooien worden niet verwacht
 • Per boeking (tot 9 personen) draag je €2,50 af aan het Calamiteitenfonds.

04. Extra info

 • Check hier of er momenteel op deze reis een promotie loopt.
 • 5% korting indien je eerder gereisd hebt met Hurtigruten (min. 3 aaneensluitende nachten)
 • Voor deze reis is een paspoort vereist die tot minstens 6 maanden geldig is na je terugreisdatum.