Arctic Wonderland

Pinetree Lodge

Ideale reis voor

1ste kennismaking
Beleving
Families
Koppels
Ongerepte natuur
Ontspanning
Soft adventure
Wellness

Tijdens deze 8-daagse reis maak je kennis met de mooiste Laplandactiviteiten. Zo maak je een huskytocht, leer je een sneeuwscooter besturen, trek je er op uit met de sneeuwschoenen en breng je een bezoek aan de rendieren. Op de vrije momenten kun je heerlijk relaxen in de sauna of jacuzzi en gezellig bijpraten in de Brown Bear Bar. Of maak gratis gebruik van de sneeuwschoenen en langlaufski's voor een eigen uitje in de ongerepte natuur bij de lodge. Daarnaast kan je ook je reis invullen met extra activiteiten. Alle activiteiten gaan door in kleine groepen van maximum 14 personen.

Je verblijft in de charmante en comfortabele Pinetree Lodge. Hier heb je keuze uit verblijf in een tweepersoonskamer of een chalet. Vanaf 3 personen kan je ook kiezen voor een luxe chalet met privésauna. Je kan je verblijf upgraden met een overnachting in een Aurora Hideaway. Stap naar buiten en spot vanaf hier misschien wel het noorderlicht! De kansen om het noorderlicht te zien bij de Pinetree Lodge zijn erg groot vanwege de ligging tussen de uitgestrekte landschappen.

Gedurende je verblijf mag je gebruik maken van de warme winterkleding.

Vertrekdata

16.12.2023 tot en met 30.03.2024

Hoogtepunten van de reis

 • Verblijf in de comfortabele Pinetree Lodge
 • Kennismaking met typisch Lapse activiteiten
 • Ontdek de ongerepte Zweedse wildernis
 • Zeer hoge kansen op het zien van noorderlicht
 • Uitstekende volpension formule
 • Sauna en jacuzzi mogelijkheden

01. Dag per dag

Vandaag vertrek je naar winters Lapland! Aansluitend op de vlucht word je op de luchthaven opgewacht door een medewerker van de lodge. De transfer naar de Pinetree Lodge duurt ongeveer 2 uur en 30 minuten. Onderweg breng je een bezoek aan Lainio Snow Village (inbegrepen voor reizen vanaf 06.01). Hier is een soeplunch in het warme restaurant inbegrepen.

Na het bezoek zet je de rit naar de lodge voort. Je checkt in bij de lodge en neemt vervolgens het programma van de week door. Je krijgt meer uitleg over je verblijf waarna je de warme winterkleding past. Hier mag je tijdens je verblijf gebruik van mag maken.

— Lees meer —

Je start de dag met een huskywandeling door het dik besneeuwde woud onder begeleiding van een hele roedel Alaskan husky’s. 's Middags lunch je in de kota (een Laps houten huisje). Je sluit de dag in stijl af met icebuggy driving op een speciale racetrack op een bevroren meer!

— Lees meer —

Vandaag maak je samen met de gids een prachtige wandeling op sneeuwschoenen door dik besneeuwde dennenwouden, een must in Lapland! Je ervaart tijdens deze wandeling de onwezenlijke stilte van het Hoge Noorden. Bij terugkomst lunch je in de lodge. In de namiddag pak je de langlaufski's: Je langlauft een rondje, of meerdere voor de sportievelingen, in de bossen. Beide tochten duren ongeveer 2 uur.

— Lees meer —

Vandaag ga je op avontuur met de sneeuwscooter! Je komt langs bevroren meren en rivieren en brengt de volledige dag door in de wildernis met outdoor lunch. Geniet volop van de snelheid en de adembenemende vergezichten! (2 personen per scooter). Deze activiteit duurt ongeveer 5 uur inclusief uitleg, tocht en outdoor lunch.

— Lees meer —

Na het ontbijt breng je na een korte rit met de bus een bezoek aan een rendiervoederplaats. Hier krijg je meer uitleg over de rendieren en mag je de dieren zelf voederen. Je luncht in de lodge en geniet van een vrije namiddag.

— Lees meer —

Na het ontbijt bezoek je de prachtige Pinetree huskykennel. Na de nodige instructies neemt de gids je mee voor een hele dagtocht met de huskyslee. Met z'n tweeën deel je een hondenslede van vier tot zes Alaskan husky's. Afwisselend kan je ‘mushen’ - het besturen van de hondenslee - en genieten van de voorbijglijdende taiga en foto's nemen. Er zal voldoende gestopt worden en als lunch maakt de gids een heerlijke outdoor maaltijd klaar. Deze activiteit duurt ongeveer 5 uur inclusief uitleg, tocht en outdoor lunch.

— Lees meer —

Vandaag kan je invullen naar wens. Kies je bijvoorbeeld voor een optionele activiteit of trek je er op uit met het beschikbare materiaal? Je kan de hele week gratis gebruik maken van de langlaufski's en/of sneeuwschoenen, perfect om de Lapse omgeving te ontdekken!

— Lees meer —

Het Lapse avontuur kom vandaag tot een eind. De transferbus brengt je naar de luchthaven, waarvandaan je met de mooiste herinneringen naar huis vliegt!

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

Vertrekdatum Vertrek vanuit Brussel Vertrek vanuit Amsterdam
16.12.2023 € 2365 € 2395
23.12.2023 3130 3160
30.12.2023 3130 3160
13.01.2024 € 2640 € 2670
10.02.2024 3195 3230
17.02.2024 € 3035 € 3230
09.03.2024 € 2640 x
30.03.2024 2490 x

Prijs per persoon op basis van standaard tweepersoonskamer. Kinderkorting tot en met 14 jaar, 30% op de lokale prijs.

Upgrade accommodatie Verblijf per persoon / basisprijs
Single kamer € 385 toeslag
Familie kamer vier/vijf personen € 60 korting
kleine chalet twee personen € 130 toeslag
Luxe chalet drie personen € 110 toeslag
Luxe chalet vier personen € 45 toeslag
Luxe chalet vijf/zes personen € 53 korting

De beschikbaarheid van deze reis wordt regelmatig bijgewerkt. De meest actuele beschikbaarheid wordt altijd getoond bij het online boeken of tijdens het contact met onze Travel Designers.

Inbegrepen

 • Rechtstreekste retourvluchten vanaf Amsterdam of Brussel.
 • Alle lokale transfers aansluitend op de vlucht.
 • Vluchten vanaf Amsterdam inclusief 20 kg ruimbagage, 1 stuk handbagage 8 kg en luchthavenbelastingen.
 • Vluchten vanaf Brussel inclusief 23 kg ruimbagage, 1 stuk handbagage 8 kg en luchthavenbelastingen.
 • Overnachtingen in de Pinetree Lodge.
 • Alle maaltijden in volpension vanaf diner op de eerste avond tot en met ontbijt op de laatste ochtend (ontbijtbuffet, soeplunch en 2-gangen diner: brood, boter en een kleine salade + hoofdgerecht en dessert aan tafel geserveerd).
 • Koffie, thee en bessensap kan je gedurende de maaltijden drinken in het restaurant.
 • Alle activiteiten zoals omschreven in het programma.
 • Kleine groepen van maximaal 12 tot en met 14 deelnemers.
 • Professionele begeleiding door Engelstalige gidsen.
 • Gebruik warme winterkleding (tot en met maat XXL): jas, broek, wanten, muts, balaclava, winterboots (tot maat 49).
 • Vrij gebruik van sneeuwschoenen en langlaufski's.
 • Uitgebreide praktische reisinformatie.
 • BTW en bijdrage Garantiefonds Reizen.
 • CO2 compensatie van deze reis.

Niet inbegrepen

 • Optionele Lapse activiteiten.
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen (Allianz Global Assistance), meer informatie over de verzekeringen. vind je op onze pagina: Verzekeringen Nordic.
 • Lokale verzekering voor het verlagen van het eigen risico bij schade. Enkel ter plaatse af te sluiten: € 49 per persoon voor het gehele verblijf. Het eigen risico bedraagt standaard ongeveer € 1200 met de verzekering verlaag je dit bedrag naar € 200 voor sneeuwscooter, huskyslee en ijsbuggy. Het eigen risico voor de kleding en ander materiaal koop je met deze verzekering geheel af.

Opmerkingen

 • Deze reis is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.
 • Vertrek Amsterdam: Gratis parkeren van de auto bij Quick Parking nabij Schiphol. Vraag naar de mogelijkheden.
 • Afhankelijk van de route en weersomstandigheden nemen kinderen jonger dan 14 jaar plaats in de slede achter de sneeuwscooter van de gids voor de sneeuwscootertochten. Voor de huskytochten nemen kinderen plaats in de slede van een van de ouders.
 • De volgorde van de activiteiten kan afwijken van het dag-tot-dag programma dat je in dit reisvoorstel ziet.
 • De tijdsduur van de activiteiten is weergegeven inclusief uitleg en (eventuele) transfers.
 • Let op: om een sneeuwscooter te mogen besturen dien je 18 jaar of ouder te zijn en in het bezit te zijn van rijbewijs B.
 • Let op: tochten zijn op basis van self drive. Je bestuurt zelf de huskyslede en de sneeuwscooter. Deze deel je met zijn tweeën. Bij een oneven reisgezelschap kan je gekoppeld kan worden aan een medereiziger. Indien je 18 jaar of ouder bent en je bent niet in het bezit van een rijbewijs, gelieve ons dan een seintje te geven.
 • De lodge beschikt niet over een lift, de kamers bevinden zich in 2 gebouwen (ofwel op begane grond ofwel op de eerste verdieping).
 • De lodge ligt midden in de natuur, er zijn geen winkels / restaurants in de buurt.
 • Betalen kan ter plaatse met pinpas en Visacard / Mastercard. Contant geld is niet nodig.
 • Per boeking (tot 9 personen) draag je € 2,50 af aan het Calamiteitenfonds.

04. Excursies

€ 220 per persoon

Tijdens deze dagtocht (5 uur) trek je de prachtige natuur in met je eigen husky’s en gedeelde slede. Een persoon is de bestuurder, terwijl de andere om zich heen kan kijken en genieten van de omgeving. Onderweg wordt er gestopt zodat je kan wisselen van bestuurder. De gids maakt een heerlijke outdoor lunch klaar tijdens de excursie.

Kinderen tot en met 14 jaar krijgen 30% korting.

— Lees meer —

€ 220 per persoon

Tijdens deze dagtocht (5 uur) rijd je met de sneeuwscooter door het verlaten landschap. Je rijdt steeds met twee personen op de sneeuwscooter. Er wordt onderweg een aantal keer gestopt om van plek te wisselen. Tijdens de excursies krijg je een outdoor lunch bij een knisperend kampvuur.

Een geldig rijbewijs B is verplicht voor bestuurders.

Kinderen tot en met 14 jaar krijgen 30% korting.

Deze excursie is mogelijk tot 24 december.

— Lees meer —

€ 260 per persoon

Klaar voor wat adrenaline? Tijdens deze dagtocht rijd je met de sneeuwscooter (2 personen/scooter) naar de mooiste en meest afgelegen toppen van Zweeds Lapland. Onderweg stop je ook bij de rendieren waar je wat uitleg krijgt van de gids en je de dieren ook kan voeren. Er zal een aantal keer gestopt worden om te wisselen van bestuurder. Geniet van een heerlijke outdoor lunch bij een knisperend kampvuur.

Een geldig rijbewijs B is verplicht voor bestuurders.

Kinderen tot en met 14 jaar krijgen 30% korting.

De excursie is alleen mogelijk na 24 december.

— Lees meer —

€ 180 per nacht

Ruil je kamer voor een nachtje in en slaap onder de sterren in de Aurora Hideaway. Deze kegelvormige hut heeft glazen wanden waardoor je kan genieten van een prachtig uitzicht over over de natuur en misschien wel het noorderlicht. De Aurora Hideaway is geschikt voor maximaal 2 personen. De prijs is per nacht.

— Lees meer —

€ 110 per persoon

Trek er na het diner op uit met de huskyslede. Je deelt de slede met je medereiziger en kan onderweg van bestuurder wisselen. Als je een beetje geluk hebt kan je van de uiterste stilte genieten met het noorderlicht aan de hemel.

Kinderen tot en met 14 jaar krijgen 30% korting.

— Lees meer —

€ 110 per persoon

Trek er na het diner op uit met de sneeuwscooter (2 personen per scooter). Wanneer de kansen hoog zijn, is het mogelijk dat je vanop de sneeuwscooter kan genieten van het noorderlicht aan de hemel. Onderweg stopt de gids zodat je van bestuurder kan wisselen.

Een geldig rijbewijs B is verplicht voor bestuurders.

Kinderen tot en met 14 jaar krijgen 30% korting.

— Lees meer —

€ 89 per persoon

Trek er na het diner op uit en neem plaats in de slede achter de sneeuwscooter van de gids. De gids zal naar een open plek rijden, vanaf daar kan je de sterren en wie weet ook het noorderlicht aan de hemel spotten. De prijs is per persoon.

Kinderen tot en met 14 jaar krijgen 30% korting.

— Lees meer —

€ 55 per persoon

Maak je Kerstavontuur compleet met een bezoek aan de Kerstman! Vandaag mogen kinderen zelf een kleine sneeuwscooter en een huskyslede besturen. De gids brengt je met de huskyslede naar de kota waar je met het gezin de tijd krijgt bij de Kerstman. Tijdens de voorjaarsvakantie wordt "open fire baking" georganiseerd.

Deze excursie is alleen mogelijk tijdens vakantieweken.

Tip voor ouders: neem een cadeautje mee en laat het afgeven door de Kerstman!

Kinderen tot en met 14 jaar genieten van 30% korting.

— Lees meer —

05. Extra info

Placeholder map image

Vertrek vanaf Amsterdam vanaf 16.12.2023 tot en met 17.02.2024.
Rechtstreekse heenvlucht met Corendon Airlines
CD661 Vertrek Amsterdam 07.00 uur - aankomst Kittilä 11.10 uur

Rechtstreekse terugvlucht met Corendon Airlines
CD662 Vertrek Kittilä 12.20 uur - aankomst Amsterdam 14.30 uur

Vertrek vanaf Brussel vanaf 16.12.2023 tot en met 30.03.2024.
Rechtstreekse heenvlucht met Brussels Airlines
SN1025 Vertrek Brussel 08.00 uur - aankomst Kittilä 12.20 uur

Rechtstreekse terugvlucht met Brussels Airlines
SN1026 Vertrek Kittilä 13.20 uur - aankomst Brussel 15.45 uur

De vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox