Rovaniemi

 

Op bezoek bij de Kerstman in Rovaniemi

Net boven de poolcirkel ligt Rovaniemi. De hoofdstad van (Fins) Lapland en de thuisbasis van de kerstman. Leer hier bij over de inheemse bevolking, maak een rendierentocht of bezoek het postkantoor waar de Kerstman al zijn brieven ontvangt. Uiteraard mag een foto met de enige echte Santa Claus natuurlijk ook niet ontbreken!  

 

Activiteiten

Santa Claus Village

In Santa Claus Village, gelegen net buiten Rovaniemi, word je het hele jaar door ondergedompeld in de kerstsfeer. Zo zie je er elfjes aan het werk in het postkantoor van de Kerstman en vind je heel wat souvenirs bij de vele kraampjes en winkeltjes.
Wist je dat… er in Rovaniemi zelfs een voetbalclub vernoemd is naar de Kerstman? FC Santa Claus is de naam!

 

Lapse cultuur

In het centrum van de stad kan je gezellig winkelen of een bezoekje brengen aan het Arktikum museum, kenmerkend voor zijn bijzondere architecturale vorm. Ga binnen in de glazen tunnel en leer onder andere bij over de inheemse Sami, het leven in de Arctische gebieden en de geschiedenis van Rovaniemi en Fins Lapland.

Sneeuwpret

Wie het graag wat sportiever wil, kan terecht op de Ounasvaara. Je vindt op en rond deze heuvel een aantal skipistes, 100 kilometer aan langlaufpistes en wandelroutes door de besneeuwde bossen. Ook een tochtje met rendieren is een absolute aanrader!

Accommodaties

Voor een verblijf in Rovaniemi heb je verschillende mogelijkheden:

Aan de Ounasvaara heuvel, op zo’n 30-40 minuten van het centrum, kan je verblijven in Lakituvat Chalets, hogerop de heuvel gelegen. Wie liever wat meer luxe heeft en graag in een hotel logeert, kan terecht in het Sky Hotel Ounasvaara met een prachtige ligging bovenop de heuvel.

Op ongeveer 25 minuten rijden van het centrum van Rovaniemi, midden in de ongerepte natuur, ligt het Vaattunki Wilderness Resort. Op deze locatie, waar vroeger houthakkers verbleven, geniet je van een zorgeloos verblijf met alle comfort.

Op de hoogte blijven?

Ontvang het laatste nieuws, bergen inspiratie en
ontdek als eerste onze aanbiedingen in jouw mailbox