Harriniva

Fins Lapland – 67° Noord

Harriniva

Harriniva noemt zichzelf een adventure resort. We categoriseren dit verblijf onder de lodges omdat de ervaring heel gelijkaardig is. Je verblijft midden in de wildernis en volgt een programma met verschillende activiteiten, er is een hoofdgebouw met restaurant, ontspannen doe je in de sauna of jacuzzi én er is een grote hondenkennel met enthousiaste husky’s! Harriniva is met 63 kamers iets groter dan de andere lodges.

Landschap en Ligging

Je bevindt je hoog boven de poolcirkel aan de oevers van de Muonio, een brede rivier die langs de Fins-Zweedse grens slingert. Harriniva ligt aan de Finse kant van de rivier. Muonio staat bekend vanwege de zuivere lucht en gelukkige bevolking. Het landschap is als een wintersprookje: duizenden besneeuwde naaldbomen, rendieren in het wild en een bevroren rivier. Op een half uurtje rijden ligt het Nationaal Park Pallas-Yllas. De familie Piëtikainen runt dit gastenverblijf al sinds 1973. Het zijn de pioniers op het gebied van toerisme in deze regio.

 

“Het landschap is als een wintersprookje: duizenden besneeuwde naaldbomen, rendieren in het wild en een bevroren rivier”

Welkom in Harriniva Wilderness hotel
Sneeuwscooter Harriniva Finland

Actief genieten

Voor alle activiteiten verzamel je eerst bij de receptie. De meeste excursies vertrekken vanuit Harriniva zelf, voor sommige is een korte transfer nodig. Zowel bij de huskytochten als de sneeuwscootertochten krijg je vooraf een informatievideo te zien. Daarna krijg je nog een korte briefing van de gids. Klaar? Vertrekken maar! In Harriniva kan je deelnemen aan de meest uiteenlopende Laplandactiviteiten. Ook meerdaagse tochten zijn mogelijk.

Na een actieve dag in de natuur kan je lichaam en geest ontspannen in de sauna. Er is een gedeelte voor mannen en een gedeelte voor vrouwen. Dankzij de fijne houten wand kan je toch met elkaar praten. Wil je wat meer privacy? Dan kan je de sauna mét jacuzzi aan de rand van de rivier afhuren voor anderhalf uur. Doe net zoals de locals en koel af met een plons in het ijswak! Fan van sauna? Breng dan ook een bezoekje aan de Jeris Arctic Spa. Deze wellness op 20 min rijden is ook eigendom van Harriniva en werd onlangs volledig gerenoveerd.

 

“In Harriniva kan je deelnemen aan de meest uiteenlopende Laplandactiviteiten”

Waarom Harriniva?

  • Grootste huskykennel van Lapland
  • Pioniersrol: Harriniva bestaat al sinds 1973
  • Heel veel ervaring en lokale gidsen
  • Verschillende logeermodelijkheden: kamers, suites, chalets, aurora dome…
  • Uiteenlopende activiteiten en meerdaagse tochten
  • Setting in the middle of nowhere, aan de Muonio rivier net over de Finse grens
  • Lekker restaurant met lokale gerechten, kies voor half of vol pension

Logeer in Harriniva

Harriniva telt 63 kamers die onderverdeeld zijn in verschillende types. Zo heb je standaard twee- en driepersoonskamers, wilderness plus kamers, sauna suites en wilderness plus suites. Op het domein zijn ook chalets beschikbaar. Je kan er terecht voor een knus verblijf met het hele gezin. Of je kan de accommodatie met andere avontuurlijke reizigers delen tijdens een meerdaagse tocht.

“Ook op vlak van uniek overnachten is Harriniva de plek bij uitstek. Verblijf in een wilderniscabin tijdens een meerdaagse tocht, kies voor een exclusief nachtje in een Aurora Hut, of overnacht in een iglo in het Torassieppi Winter Village. Wedden dat je dit niet snel vergeet?!”

Tiffany, travel designer winters Lapland

Bekijk ons aanbod

Reizen tijdens de kerstvakantie:
Santa’s Little Helpers – 5 dagen, programma met halve dagtochten (geschikt met jonge kinderen)
Taste of Lapland – 4 dagen, programma met halve dagtochten
Taste of Lapland XL – 5 dagen, programma met halve dagtochten

overnacht in Aurora Dome Harriniva

Verblijven in Harriniva

Op de hoogte blijven?

Ontvang het laatste nieuws, bergen inspiratie en
ontdek als eerste onze aanbiedingen in jouw mailbox