Activiteiten op de Faeröer eilanden

Wat te doen op de Faeröer eilanden

De Faeröer eilandengroep bestaat uit 18 eilanden en bevindt zich tussen IJsland, Noorwegen en Groot-Brittannië. Hoewel deze reisbestemming redelijk onbekend is, moet de natuurpracht er niet onderdoen voor andere bestemmingen. De inspirerende landschappen en prachtige uitzichten worden er afgewisseld door ruïnes en charmante dorpjes. Het is de ideale reisbestemming voor iedereen die houdt van cultuur, natuur en avontuur. Wij zetten alvast enkele van onze favoriete activiteiten op de Faeröer eilanden op een rijtje.

Niet te missen activiteiten op de Faeröer

Spot zeevogels

Als je zeevogels wil spotten, kan je het beste een bezoekje nemen aan het eiland Mykines. Het eiland, dat slechts één dorp telt, wordt wel eens beschouwd als het mooiste eiland van de Faeröer. En terecht! Tijdens een wandeling op Mykines ontmoet je talloze papegaaiduikers, die dobberen op het water of poseren bovenop rotsen. Daarnaast kom je ook langs indrukwekkende rotsformaties met honderden jan-van-genten erop. Met een beetje geluk spot je zelfs zeehonden! Ook op het eiland Streymoy in Vestmanna kan je naast de adembenemende uitzichten en indrukwekkende kliffen verschillende vogels spotten zoals papegaaiduikers, stormvogels en guillemots.

Ontdek de Vikinggeschiedenis

Spring even terug in de tijd en herbeleef het Vikingtijdperk op de Faeröer eilanden. Sporen van de Vikingen vind je terug bij de Vikingruïnes en andere overblijfselen die verspreid liggen over de verschillende eilanden. De vele schijnbaar vergeten en kleurrijke dorpjes hebben een verhaal dat dateert uit lang vervlogen tijden. En de typisch Scandinavische architectuur? Die is nog te vinden in heel wat huizen en kerken die opgetrokken werden met natuursteen, hout en turf.

Bezoek de vuurtoren van Kalsoy

Op je reis naar de Faeröer eilanden mag een uitstap naar Kalsoy niet ontbreken. Een van de meest iconische plekjes op dit eiland is de ‘Kallur Lighthouse’. Een wandeling naar deze vuurtoren neemt je mee langs groene landschappen, hoge kliffen en fantastische uitzichten. Verder kan je op Kalsoy een bezoekje brengen aan het mythologische dorpje Mikladalur dat omringd wordt door een geelgroen berglandschap en de blauwe oceaan. Je ontdekt er ook de legende achter het standbeeld van de Kópakonan of de “zeehondvrouw”.

Wandelen

De Faeröer eilanden zijn een paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars! Er zijn talloze wandelmogelijkheden op de verschillende eilanden en overal zijn de uitzichten even indrukwekkend. Prachtige watervallen, ongerepte natuur, dramatische kliffen, rijke fauna en flora… de landschappen laten je sprakeloos achter. Beklim eens de Klakkur voor een fantastisch uitzicht over de omliggende eilanden. Ook de wandeling naar de top van Villingadalsfjall is een echte aanrader.

Verken de authentieke dorpjes

Ga zeker eens langs bij de gezellige dorpjes op de Faeröer eilanden. De combinatie van de gekleurde huisjes, de zee die steeds zichtbaar is en de woeste natuur die de Faeröer typeert, zorgt voor een bepaalde charme en authenticiteit. In het dorpje Sandavágur kan je genieten van een fotogeniek uitzicht: een zwart strand dat overvloeit in een fjord met op de achtergrond een rood-wit kerkje. Het schattige dorpje Saksun is een van de meeste bezochte bezienswaardigheden op de Faeröer eilanden. De zwarte houten huisjes met hun daken die bedekt zijn met groen gras en de waterval, groene vallei en bergen op de achtergrond zorgen voor een adembenemend uitzicht. Ook andere dorpjes zoals Tjørnuvík, Kirkjubøur, Gjógv en de hoofdstad Tórshavn zijn tijdens een reis naar de Faeröer zeker een bezoek waard.

Ontdek ons aanbod

Faeröer Zomer 11 dagen

Noord en Zuid

Wie wat meer tijd heeft, kan het programma '50 tinten groen' uitbreiden met 3 extra dagen om ook het meest zuidelijke eiland Suðuroy te bezoeken.

Faeröer Zomer 8 dagen

50 tinten groen

Speciaal samengesteld om te genieten van de ongeschonden, groene landschappen op de bijzonderste eilanden van de eilandengroep.

Faeröer Zomer 5 of 6 dagen

Faeröer fly & drive

Shortbreak met vaste basis vanuit Tórshavn om de eilandengroep te verkennen.

Op de hoogte blijven?

Ontvang het laatste nieuws, bergen inspiratie en
ontdek als eerste onze aanbiedingen in jouw mailbox