Faeröer
Europa’s best bewaarde geheim
De Faeröer eilanden
Precies in het midden van de driehoek IJsland, Noorwegen en Groot-Brittannië liggen 18 eilanden die samen de Faeröer of schapeneilanden vormen. De reisbestemming is relatief onbekend, de natuurpracht nog onbekender.
Ruige eilanden
De eilandengroep van vulkanische oorsprong kreeg zijn huidige vorm door de schurende werking van een bevroren oceaan van ijs. Groot is het niet, de Faeröer zijn 22 keer kleiner dan België en nergens op de eilanden ben je meer dan 6 km van de Atlantische oceaan verwijderd. Voor wie houdt van ruige en inspirerende landschappen en van ruimte en verlaten gebieden, is dit een paradijs. Je wordt er omringd door fjorden in alle maten, nauwe zeestraten, steil oprijzende kliffen met duizenden zeevogels, rotsformaties en bergtoppen, gletsjerdalen en onvergetelijke zeezichten.
“Voor wie houdt van ruige en inspirerende landschappen en van ruimte en verlaten gebieden, is dit een paradijs”

Vikingcultuur
Ook de Vikingen zetten voet aan wal op de Faeröer eilanden. Vikingruïnes en andere overblijfselen liggen verspreid over de verschillende eilanden. Veel schijnbaar vergeten en kleurrijke dorpjes hebben een verhaal dat dateert uit lang vervlogen tijden. En de typisch Scandinavische architectuur? Die is nog te vinden in heel wat huizen en kerken die opgetrokken werden met natuursteen, hout en turf. Zelfs in nieuwere ontwerpen worden de traditionele materialen verwerkt.
De Faeröer eilanden in het kort:
- 18 eilanden waarvan 17 bewoond
- Hoofdstad: Tórshavn
- 50 000 mensen, 70 000 schapen, 110 verschillende soorten vogels, 3 verkeerslichten
- Zelfstandige regio van het Deense koninkrijk met eigen parlement en vlag
- Taal: Faeröers, een afgeleide van Oud-Noors, maar je kan je er ook verstaanbaar maken in het Engels.
- Munt: de Faeröerse kroon en de Deense kroon zijn gelijkgeschakeld. Je kan overal met je bankpas of creditcard betalen.
- Hoogtepunten: het wisselend spel van kustlijnen, vergezichten, talloze wandelmogelijkheden, de rust en het ‘slow travel’ karakter.
Praktische info
Hoe kom ik er?
Er zijn 2 manieren om op de Faeröer eilanden te komen:
-
Fly & drive:
Vanuit Parijs kan je rechtstreeks naar Vágar vliegen.
-
Eigen auto:
Je rijdt naar Hirtshals in Denemarken en neemt de ferry naar hoofdstad Tórshavn.
Reisperiode en klimaat
Naar de Faeröer eilanden reis je tussen mei en september. Het weer wordt bepaald door de Atlantische oceaan en kan wel eens wispelturig zijn. Op een paar minuten tijd kan een blauwe hemel overgaan in een mistbank. Of kan het even stormen, en daarna mooi weer worden. Er kan zelfs een verschil zijn afhankelijk van de kant van de berg waarop je wandelt. De temperaturen schommelen er in de zomer tussen 8°C en 14°C.
Bekijk ons aanbod
We vonden geen reizen die aan je zoekcriteria voldoen. Probeer het nog eens opnieuw door een nieuwe selectie te maken. Veel succes!
Op de hoogte blijven?
Ontvang het laatste nieuws, bergen inspiratie en
ontdek als eerste onze aanbiedingen in jouw mailbox