Faeröer

Europa’s best bewaarde geheim

De Faeröer eilanden

Precies in het midden van de driehoek IJsland, Noorwegen en Groot-Brittannië liggen 18 eilanden die samen de Faeröer of schapeneilanden vormen. De reisbestemming is relatief onbekend, de natuurpracht nog onbekender.

Ruige eilanden

De eilandengroep van vulkanische oorsprong kreeg zijn huidige vorm door de schurende werking van een bevroren oceaan van ijs. Groot is het niet, de Faeröer zijn 22 keer kleiner dan België en nergens op de eilanden ben je meer dan 6 km van de Atlantische oceaan verwijderd. Voor wie houdt van ruige en inspirerende landschappen en van ruimte en verlaten gebieden, is dit een paradijs. Je wordt er omringd door fjorden in alle maten, nauwe zeestraten, steil oprijzende kliffen met duizenden zeevogels, rotsformaties en bergtoppen, gletsjerdalen en onvergetelijke zeezichten.

“Voor wie houdt van ruige en inspirerende landschappen en van ruimte en verlaten gebieden, is dit een paradijs”

De Faeröer eilanden
Faeröer eilanden landschap
Faeröer eilanden architectuur
Vikinghelm

Vikingcultuur

Ook de Vikingen zetten voet aan wal op de Faeröer eilanden. Vikingruïnes en andere overblijfselen liggen verspreid over de verschillende eilanden. Veel schijnbaar vergeten en kleurrijke dorpjes hebben een verhaal dat dateert uit lang vervlogen tijden. En de typisch Scandinavische architectuur? Die is nog te vinden in heel wat huizen en kerken die opgetrokken werden met natuursteen, hout en turf. Zelfs in nieuwere ontwerpen worden de traditionele materialen verwerkt.

De Faeröer eilanden in het kort:

  • 18 eilanden waarvan 17 bewoond
  • Hoofdstad: Tórshavn
  • 50 000 mensen, 70 000 schapen, 110 verschillende soorten vogels, 3 verkeerslichten
  • Zelfstandige regio van het Deense koninkrijk met eigen parlement en vlag
  • Taal: Faeröers, een afgeleide van Oud-Noors, maar je kan je er ook verstaanbaar maken in het Engels.
  • Munt: de Faeröerse kroon en de Deense kroon zijn gelijkgeschakeld. Je kan overal met je bankpas of creditcard betalen.
  • Hoogtepunten: het wisselend spel van kustlijnen, vergezichten, talloze wandelmogelijkheden, de rust en het ‘slow travel’ karakter.

Bekijk ons aanbod

Faeröer Zomer 11 dagen

Noord en Zuid

Wie wat meer tijd heeft, kan het programma '50 tinten groen' uitbreiden met 3 extra dagen om ook het meest zuidelijke eiland Suðuroy te bezoeken.

Faeröer Zomer 8 dagen

50 tinten groen

Speciaal samengesteld om te genieten van de ongeschonden, groene landschappen op de bijzonderste eilanden van de eilandengroep.

Faeröer Zomer 5 of 6 dagen

Faeröer fly & drive

Shortbreak met vaste basis vanuit Tórshavn om de eilandengroep te verkennen.

Op de hoogte blijven?

Ontvang het laatste nieuws, bergen inspiratie en
ontdek als eerste onze aanbiedingen in jouw mailbox