Interne duurzaamheid

Want een betere wereld begint bij jezelf.

Onze prachtige wereld ontdekken… het is de favoriete hobby van al onze medewerkers. Helaas gaat het altijd gepaard met een minder fijne kant: de milieulast die reizen met zich meebrengt. Daarom doen we er alles aan om de ecologische voetdruk zoveel mogelijk te beperken, zowel thuis als op kantoor.

Omdat we als reisbureau ons steentje willen bijdragen aan een betere leefwereld, richtten we een interne projectgroep ‘Duurzaamheid’ op. Dit team werkte samen aan onder meer duurzame huisregels voor op kantoor. Op deze pagina vind je een overzicht van onze belangrijkste initiatieven.

Kantoor-Nordic-Belgie
Kantoor-Nordic-Nederland

Reduce – Reuse – Recycle

 

Alles begint bij afval beperken. Op kantoor drinken wij glazen flessen water, om zo het verbruik van plastic op de werkvloer te verminderen.

We recycleren ons afval grondig, de kantoorverantwoordelijke ziet hierop toe.

Bij Nordic proberen we ons afval zoveel mogelijk te beperken en we recycleren.

Energiezuinigheid

 

We moedigen onze werknemers aan om zuinig om te gaan met energie. De verwarming of airco staat alleen aan wanneer dit echt nodig is. Wie afsluit op kantoor, is ervoor verantwoordelijk om de verwarming of airco en alle lichten uit te schakelen.

Onze vaatwasser draait alleen wanneer deze volledig vol zit en als dit het geval is, gebruiken we de eco-stand.

We zorgen er altijd voor dat er geen onnodige apparaten ingeschakeld zijn.

Woon-werkverkeer

 

Nordic heeft drie kantoren: één in Melle, één in Londerzeel (België) en één in Nieuwegein (Nederland). Wanneer van onze collega’s verwacht wordt dat ze naar kantoor gaan buiten hun vaste locatie, vragen we hen om te carpoolen.

Dankzij onze nieuwe manier van hybride werken, kunnen werknemers ook van huis uit werken als ze geen meetings hebben.

We stimuleren bovendien de werknemers om zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te komen, als dit mogelijk is.

We moedigen onze werknemers aan om met de fiets te komen of te carpoolen.

Wat doen wij nog meer?

Alle kleine beetjes dragen bij aan een groot geheel, weten we bij Nordic. Ook deze kleinere initiatieven dragen bij aan een mooiere wereld:

  • Onnodig afdrukken vermijden: We werken digitaal en printen alleen maar als het écht niet anders kan. Dit doen we op gerecycleerd papier en dubbelzijdig. Oud printpapier geven we bovendien een tweede leven als kladpapier.
  • We love fairtrade: Op kantoor kiezen we bewust voor fairtrade koffie en thee.
  • Duurzaam lunchen: Onze lunch nemen we mee in een herbruikbare verpakking. Lunchpakket vergeten? Dan gaan we met de fiets of te voet naar de winkel of lokale broodjeszaak.
  • Luchtzuivering met plantjes: Een werkplek met veel plantjes is een gezonde werkplek. Onze travel designers kunnen werken in een oase van groen, dankzij de vele kantoorplantjes.

Op de hoogte blijven?

Ontvang het laatste nieuws, bergen inspiratie en
ontdek als eerste onze aanbiedingen in jouw mailbox