De Ultieme Exploratie naar Antarctica

Unieke combinatie van de Falklandeilanden, Zuid-Georgië en Antarctica

Vergezel ons op deze fantastische expeditie: te midden van de Zuid-Atlantische Oceaan liggen twee unieke eilanden op jou te wachten: de Falklandeilanden en Zuid-Georgië. Ze zijn gezegend met een prachtige diversiteit. Aansluitend varen we naar het meest afgelegen continent op aarde, Antarctica.
Vertrekdata

09.11, 30.11, 21.12.2024 - 11.01, 01.02, 22.02.2025

Hoogtepunten van de reis

 • Grote koloniën pinguïns
 • Gevarieerd landschap op de Falklandeilanden
 • Unieke fauna in Zuid-Georgië
 • Voet zetten op Antarctica

01. Dag per dag

Het startpunt van uw expeditie is Santiago de Chile, de bruisende stad aan de voet van de Andes. Hier kan je volop de energie en het kosmopolitische karakter van de metropool opsnuiven, alvorens we onderduiken in de desolate natuur. Jouw comfortabele hotel is ook de ideale plek om een eventuele jetlag weg te werken, dankzij tal van ontspanningsmogelijkheden.
— Lees meer —
’s Ochtends vroeg vlieg je zuidwaarts naar Punta Arenas, Chili’s centrum voor internationaal Antarctisch onderzoek. Hier ligt de comfortabele MS Fram klaar voor de start van jouw Antarctica avontuur. Aan boord ontmoet je het fantastische expeditieteam. Na de veiligheidsbriefing worden de trossen losgegooid.
— Lees meer —
Wanneer we door de Straat van Magellaan varen is het avontuur echt begonnen. Deze straat werd genoemd naar de Portugese ontdekkingsreiziger Fernando de Magallanes die ze ontdekte tijdens een Spaanse expeditie rond de wereld in 1520. Tijdens de oversteek naar de Falklandeilanden blikt het expeditieteam graag vooruit op alle natuurpracht die je te wachten staat. Met hun expertise op vlak van onder andere biologie, geologie en ornithologie, geven ze enthousiaste lezingen in de voorstellingsruimte.
— Lees meer —
De Falklandeilanden bestaan uit twee grote eilanden en ongeveer 700 kleinere eilanden met een geschatte populatie van 3000 inwoners. Wanneer we de meest westelijke nederzettingen van de Falklandeilanden bereiken zal je afgelegen boerderijen ontdekken die al zes of zeven generaties in handen van dezelfde familie zijn. De schapen grazen naast enorme kolonies van albatrossen en zuidelijke rotspinguïns. Je treft er ook konings- en macaronipinguïns aan terwijl roofzuchtige caracaras en ganzen foerageren aan de rand van het water. In het subantarctische klimaat voelen 70 verschillende diersoorten zich kiplekker, waaronder de wenkbrauwalbatros, de falklandcaracara, zee-olifanten, zeeleeuwen en vijf verschillende soorten pinguïns. De Falklandeilanden bieden daarenboven heldere blauwe luchten, naadloze horizonten, grote open ruimten en prachtige witte zandstranden. Stanley, de hoofdstad van het eiland, is een prachtig vertrekpunt voor verschillende excursies die je kan doen in dit gebied. De stad zelf is makkelijk te voet te ontdekken. De meeste winkels zijn gelegen in de haven.
— Lees meer —
De oversteek naar het prachtige Zuid-Georgië duurt twee dagen. Het expeditieteam is zeer ervaren en heeft een uitgebreide kennis over alle facetten van Zuid-Georgië. De lezingen over de dierenwereld, de walvisvaart, de poolgeschiedenis,... zijn beslist de moeite. In het Science Center vertellen de wetenschappers je meer over het wetenschappelijk onderzoek dat er gedaan wordt en je wordt uitgenodigd om eraan deel te nemen.
— Lees meer —
Zuid-Georgië wordt gekenmerkt door een prachtig berglandschap met gletsjers en stranden vol wilde dieren en wordt weleens omschreven als de Serengeti van de Zuidelijke Oceaan. Het is verbazingwekkend om te zien hoeveel er veranderd is sinds de tijd van de bloedige walvisjacht. We bezoeken ook een walvisjachtmuseum, een Noorse zeemanskerk en het kleine kerkhof waar we respect kunnen betuigen aan de grote Antarctische ontdekkingsreiziger Sir Ernest Shackleton. Nadat de biodiversiteit van dit onbewoonde eiland bijna volledig verwoest werd door de walvisvaart, is Zuid-Georgië vandaag opnieuw een bruisend natuurparadijs. Buiten het bereik van het zuidelijke zee-ijs, broeden hier duizenden koningspinguïns. Ook de zeehonden hebben hun weg naar Zuid-Georgië teruggevonden. Je kan ook de benen strekken want het eiland biedt uitstekende wandelmogelijkheden.
— Lees meer —
Na heel wat dagen op zowel de Falklandeilanden als Zuid-Georgië zetten we koers naar het hoogtepunt van deze reis, Antarctica. Onderweg kan je opnieuw interessante lezingen bijwonen waar je meer te weten komt over de wonderen van dit witte continent. Het expeditieteam vertelt ook meer over de strikte richtlijnen die op de landingsplaatsen te volgen zijn, opgemaakt door de IAATO om de bescherming van dit ongerepte gebied te vrijwaren. Dit werelddeel is gewijd aan de wetenschap en geen enkele menselijke activiteit die de balans hier kan verstoren is toegelaten. We laten dus enkel voetstappen achter en nemen enkel foto's en mooie herinneringen mee. Hou ook aan dek je ogen open voor walvissen en de eerste ijsbergen!
— Lees meer —
Uitgestrekt, magisch en van een buitenaardse schoonheid - welkom op Antarctica! 90% van alle ijs ter wereld kan je hier terugvinden, op sommige plaatsen wel 4000m dik! In de winter verdubbelt de ijsmassa zich hier en in de zomer is dit ongerepte continent de broedplaats voor miljoenen pinguïns, walvissen en zeehonden. Antarctica is een plaats waar tot op heden enkel vrede en wetenschap heeft geheerst. Het is een plek waar de natuur zich heeft ontwikkeld zonder enige tussenkomst van de mens. Uit respect voor dit unieke ecosysteem volgen we strikte veiligheidsmaatregelen wanneer we aan land gaan. Onze voetsporen is het enige wat we achterlaten en foto's het enige wat we meenemen. Het expeditieteam bekijkt samen met de kapitein waar er landingen worden voorzien, organiseren boottochtjes en geven lezingen over de natuurpracht waar je je nu in bevindt. Je hebt misschien wel de kans om te kajakken tussen het ijs, een tocht te maken met sneeuwraketten of zelfs om te kamperen op het meest verlaten continent van onze planeet!
— Lees meer —
Na 5 onvergetelijke dagen op Antarctica vaart MS Fram terug noordwaarts om je mee te nemen over de berichte Drake Passage, gekend voor de sterke winden en stromingen. Het expeditieteam blikt tijdens de oversteek ook terug op de ervaringen van deze reis en je kan natuurlijk ook nog genieten van de faciliteiten aan boord. Na het oversteken van de Drake Passage varen we het schilderachtige Beagle kanaal in. Voor je ogen ontrolt zich een reeks oogverblindende landschappen, getekend door turquoiseblauwe gletsjers en kliffen die recht uit de zee oprijzen. Dit stukje pure wildernis is bijna volledig gespaard bleef van menselijke sporen. Haal ook die verrekijker maar alvast boven, want er vallen hier heel wat vogels en zeedieren te spotten. Soms komen dolfijnen hier vrolijk meezwemmen aan de boeg van het schip.
— Lees meer —
Zoals elk groots avontuur, bereikt ook het onze zijn einde. Wanneer we Punta Arenas bereiken is het tijd om afscheid te nemen van MS Fram en haar bemanning. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Santiago de Chili, waar de reis eindigt.
— Lees meer —

02. Schepen

03. Prijzen

Prijzen per persoon aan boord van MS Fram Prijs vanaf**
Hutcategorie Dubbel Single
Polar binnenhut I € 13.990 € 19.762
Polar buitenhut FJ € 16.440 € 23.315
N € 16.440 € 23.315
Arctic superior buitenhut U € 17.297 € 24.558
F € 19.257 € 27.400
Expeditie suites Q € 21.707 op aanvraag
MG € 31.875 op aanvraag

**’Prijs vanaf’ geldig voor een beperkt contingent. Afhankelijk van tijdstip van boeking en bezetting van het schip wordt de dagprijs bepaald. Deze actuele prijs gaan wij op het moment van aanvraag voor je na, rekening houdend met eventuele promoties. Deze prijs verschijnt op je reisvoorstel.

Vraag naar onze promo-data voor een vertrek zonder single toeslag!

Inbegrepen

 • Overnachting in Santiago de Chili voor de zeereis inclusief ontbijt
 • Heen- en terugvlucht Santiago de Chili - Punta Arenas in economy class
 • Transfer van het hotel in Santiago de Chili naar de luchthaven voor de zeereis en transfers tussen luchthaven en het schip in Punta Arenas, inclusief korte trip door Punta Arenas
 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie alle maaltijden en dranken tijdens de maaltijden in restaurant Aune (huisbier en -wijn, frisdranken en water)
 • Alle maaltijden en dranken tijdens de maaltijden in restuarant Aune (huisbier en -wijn, frisdranken en water)
 • Koffie en thee gedurende de dag 
 • Gebruik van Wi-fi. Let op: soms beperkte connectie. Streamen lukt niet.
 • Herbruikbare drinkfles. Er zijn waterkraantjes op verschillende plaatsten om bij te vullen.
 • Professioneel Engelstalig expeditie team – een internationaal team van hoogopgeleide experts uit verschillende academische disciplines met een grondige kennis van de regio die we bevaren. Ze organiseren en begeleiden tal van activiteiten aan boord en aan land.
 • Lezingen door het ervaren expeditieteam over tal van onderwerpen
 • Gebruik van het wetenschapscentrum aan boord met uitgebreide bibliotheek, microscopen, interactieve schermen, ...
 • Tips van professionele fotograaf aan boord over het nemen van de beste foto's bij verschillende omstandigheden
 • Landingen met poolcirkelboten en activiteiten aan boord en aan land
 • Gebruik van fitness, bubbelbaden en sauna
 • Gebruik van wandelstokken, laarzen en ander materiaal voor activiteiten
 • Wind- en regenbestendige jas (deze mag u mee naar huis nemen na de reis)
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen
 • CO2 compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Aan- en afreispakket
 • Annuleringsverzekering en reisverzekering: klik hier voor meer info
 • Optionele excursies

Opmerkingen

 • De routebeschrijving geldt als leidraad, het definitieve vaarschema en de landingen zijn afhankelijk van de ijs- en weersomstandigheden en zal dagelijks door het expeditieteam voorgesteld worden.
 • Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weersomstandigheden
 • Rolstoelen kunnen niet worden meegenomen tijdens het in- en uitstappen van de poolcirkelboten
 • Extra activiteiten, die tijdens de reis aangeboden worden, kunnen aan boord of op voorhand tegen betaling geboekt worden
 • Bagageafhandeling (dragen van de koffers tot aan de hotelkamer) is niet inbegrepen. Vaak worden de koffers op de eerste dag van de zeereis wel voor je tot in de kajuit gebracht.
 • Fooien worden niet verwacht
 • Per boeking (tot 9 personen) draag je €2,50 af aan het Calamiteitenfonds.

04. Extra info

 • BELANGRIJK! Check hier of er momenteel op deze reis een promotie loopt!
 • 5% korting indien u reeds gereisd heeft met Hurtigruten (min. 3 aaneensluitende nachten)
 • Voor deze reis is een internationaal paspoort geldig tot minstens 6 maanden na uw terugreisdatum vereist. U dient voorafgaand aan de reis een medisch attest ingevuld door uw huisarts voor te leggen.