MS Fram

MS Fram is genoemd naar het poolschip van de beroemde ontdekkingsreiziger Fridtjof Nansen. Het schip werd in 2007 speciaal gebouwd om als expeditieschip ingezet te worden in de arctische gebieden en heeft hierdoor een hoge ijsklasse (1B).

In 2022 werd MS Fram volledig vernieuwd, inclusief de 125 kajuiten en suites, het kreeg een lichte en frisse Scandinavisch uitstraling. Ook de gemeenschappelijke ruimtes kregen een totale make-over. Comfort is een topprioriteit aan boord. Na een dag verkennen kan je ontspannen in een jacuzzi, dineren in een van de restaurants of genieten van een drankje in de Explorer Lounge & Bar terwijl je het indrukwekkende landschap ziet voorbijglijden. Ook de sauna en de fitnessruimte bieden zicht op het landschap.

Kajuiten

Het schip biedt een keuze aan binnen- of buitenkajuiten, suites en minisuites, alle smaakvol ingericht en voorzien van modern comfort.

Science Center

Het Science Center is het kloppende hart van het schip. Het is uitgerust met hoogtechnologische apparatuur, om je meer inzicht te geven in het gebied dat je gaat verkennen. Hier vinden ook de lezingen door het expeditieteam plaats.

Restaurants

Naast het hoofdrestaurant Aune waar alle maaltijden worden geserveerd, kan je, mits betalen van een toeslag, à la carte dineren in Restaurant Lindstrøm. Op het bovenste dek is er de ‘Outdoor BBQ’ waar je kan toekijken hoe de chefs de heerlijke maaltijden bereiden.

Science center aan boord van het schip MS Fram
Restaurant Aune aan boord van het schip MS Fram

Ontspanning

Na een dag vol nieuwe indrukken kan je heerlijk ontspannen in de Explorer lounge, de fitness ruimte op dek 7, de gezellige sauna of op het buitendek waar je kan genieten van het uitzicht vanuit de hot tub terwijl de ijsbergen stil voorbijdrijven.

Op de hoogte blijven?

Ontvang het laatste nieuws, bergen inspiratie en
ontdek als eerste onze aanbiedingen in jouw mailbox