Ontdek Antarctica en de Falklandeilanden

De magie van Antarctica en de Falklandeilanden

Treed in de voetsporen van de grote ontdekkingsreizigers tijdens deze rondvaart op de MS Roald Amundsen van Hurtigruten, genoemd naar een van de beroemdste zeevaarders. Het brengt je vanuit Ushuaia naar het mythische Antarctica en de fascinerende Falklandeilanden, langs ongerepte natuurparels en spectaculaire fauna. Wees gewaarschuwd: dit is niet zomaar een cruise, wel het avontuur van je leven.
Vertrekdata

06.11, 20.11, 14.12, 28.12.2024

Hoogtepunten van de reis

 • Enorme variatie aan dieren: walvissen, pinguïns, zeevogels en zeehonden
 • Boeiende lezingen over verschillende onderwerpen
 • Spannende landingen op Antarctica zelf
 • De gevarieerde natuur van de Falklandeilanden

01. Dag per dag

Je avontuur begint met een overnachting in Buenos Aires. Het Parijs van het Zuiden, de wieg van de Tango, de meest sfeervolle stad ter wereld: aan bewonderende bijnamen ontbreekt het Buenos Aires absoluut niet. De hoofdstad van Argentinië combineert Zuiderse passie met Westerse grandeur, in een metropool die vibreert van de passie en onuitputtelijke energie.
— Lees meer —
’s Ochtends vroeg word je naar de luchthaven gebracht voor een vlucht naar Ushuaia, gelegen op het kruispunt van de Andes en het vermaarde Beagle-kanaal. Natuurliefhebbers hebben enkele uren de tijd voor een optionele excursie naar het prachtige Tierra del Fuego National Park, een eerste kennismaking met de uitzonderlijke natuur in deze regio. Nadat je een geslaagd portret van een albatros of condor wist vast te leggen, is het tijd om in te schepen aan boord van de comfortabele MS Roald Amundsen. Via het indrukwekkende Beaglekanaal start de tocht naar de ultieme bestemming: Antarctica!
— Lees meer —
Het einde van de wereld en tevens het begin van een nooit eindigende mythe – zo wordt de Kaap Hoorn sinds zijn ontdekking in 1616 onder zeilers gevierd. Wat daarvan waar is, mag je zelf uitzoeken: als de weersomstandigheden gunstig zijn, maken we hier een landing met onze poolcirkelboten. Vervolgens doorkruisen we de al even mythische Drake Passage, alweer vergezeld van verbluffende uitzichten. Bestemming: Antarctica, het laatste ongerepte continent op aarde! Ondertussen vergaar je aan boord extra kennis over haar flora en fauna tijdens tal van lezingen, gegeven door een academisch onderlegd expeditieteam.
— Lees meer —
Oneindige vlaktes, glinsterend ijs en vrolijke pinguïns: welkom op Antarctica! Je zal betoverd worden door de eigenzinnige schoonheid van de natuur, maar ook de vele dieren stelen menig hart. Zo is bijvoorbeeld Yankee Harbour de thuisbasis van een van de grootste kolonies ezelspinguïns, met meer dan 4.000 broedparen. Voor walvissen is de McFarlane-straat (in de richting van Livingston Island) dan weer een belangrijke voederplaats. Wees dus niet verbaasd wanneer je plots de staartvin van een zeereus als een raket uit het water ziet oprijzen… Tijdens onze dagen op het poolcontinent brengen we mogelijk een bezoek aan Neko Harbour. Hier staan alle zintuigen op scherp: het krakende geluid van de gletsjer doet uw oren knetteren, het licht is oogverblindend, de zilte zeegeur alomtegenwoordig. Zelfs de meest doorwinterde avonturiers komen woorden en metaforen tekort om het ‘Antarctica-gevoel’ te omschrijven… Zodra de weersomstandigheden het toelaten, zorgen onze kapitein en het expeditieteam dat je veilig aan land kan gaan. Tijdens verbluffende wandelingen op de Zuidelijke Shetlands of het Antarctische schiereiland haal je alles uit dit ‘once-in-a-lifetime’ avontuur. Adrenalinezoekers kunnen zich verder uitleven tijdens een initiatie ice cruising, avonturiers bewonderen de ijsschotsen vanuit een kajak. Maar ook wie aan boord blijft, hoeft zich geen minuut te vervelen: walvissen, zeehonden, zeeluipaarden, pinguïns en andere bijzondere vogelsoorten behoren tot het vaste decor. Uiteraard respecteren we een veilige afstand met het leefgebied van de dieren op en rond het ijs.
— Lees meer —
Vandaag zetten we koers richting de Falklandeilanden. Ontspan op het dek of luister naar de boeiende lezingen van onze experts over de geschiedenis en boeiende natuur van deze eilandengroep. Speur onderweg mee naar de grote albatrossen die ons de weg lijken te tonen.
— Lees meer —
Niet minder dan vijf van de in totaal achttien pinguïnsoorten ter wereld leven op dit extreem biodiverse stukje land. Éen daarvan is de koningspinguïn, de tweede grootste en meest kleurrijke pinguïn ter wereld. Andere vaste gasten zijn de zeeolifant en de Zuid-Amerikaanse zeebeer, die je ongetwijfeld zal begroeten met enthousiast geblaf. Ook vogelliefhebbers komen aan hun trekken: vooral op Carcass Island en de uitgestrekte stranden van New Island verdringen zeldzame ganzen en albatrossen zich op zoek naar een goed plekje voor hun nest. Tenslotte snuiven we ook een beetje cultuur op in Stanley, een Britse nederzetting uit de 19e eeuw en de hoofdstad van de Falklandeilanden. De traditionele pubs, rode bussen en Britse golfbanen zorgen ongetwijfeld voor een amusant contrast met de gletsjers en ijsbergen die je op Antarctica zag. De kleine stad is gemakkelijk te voet te verkennen zodat je de unieke lokale cultuur kan ontdekken en toch ook nog kan deelnemen aan een optionele excursie naar wens.
— Lees meer —
Geniet van de onbeschrijfelijke stilte tijdens deze laatste dag op zee. Het ideale moment om de indrukken van de afgelopen dagen een plaats te geven, of verder uit te diepen tijdens de sprankelende lezingen van het expeditieteam. Of je nu meer wil weten over de natuur, cultuur of geschiedenis van Antarctica, er is zeker een expert aan boord die je er alles over kan vertellen.
— Lees meer —
We zetten weer voet aan land in Ushuaia. Het moment van afscheid is aangebroken: niet alleen van het expeditieteam en onze medereizigers, maar ook van het schip dat jouw thuis was de afgelopen twee weken. Na een binnenlandse vlucht naar Buenos Aires keer je huiswaarts, heel wat mooie herinneringen rijker. Wie op zoek is naar nog meer avontuur, kan de reis verder verlengen met één van onze post-programma’s.
— Lees meer —

02. Schepen

03. Prijzen

Prijzen per persoon aan boord van MS Roald Amundsen Prijs vanaf**
Hutcategorie Dubbel Single
Polar Buitenhut RR € 9.990 € 13.808
Arctic Superior Buitenhut XTJ € 11.839 € 16.489
XT/XTD/XY € 12.080 € 16.839
Expeditiesuite ME € 14.090 € 26.431
MD € 16.261 € 30.772
MC € 19.638 op aanvraag
MB € 19.156 op aanvraag
MA € 24.784 op aanvraag

**’Prijs vanaf’ geldig voor een beperkt contingent. Afhankelijk van tijdstip van boeking en bezetting van het schip wordt de dagprijs bepaald. Deze actuele prijs gaan wij op het moment van aanvraag voor je na, rekening houdend met eventuele promoties. Deze prijs verschijnt op je reisvoorstel.

Vraag naar onze promo-data voor een vertrek zonder single toeslag!

Inbegrepen

 • Overnachting in Buenos Aires voor de zeereis inclusief ontbijt
 • Heen- en terugvlucht Buenos Aires - Ushuaia in economy class
 • Transfer van het hotel in Buenos Aires naar de luchthaven voor de zeereis en van de luchthaven naar het schip in Ushuaia, inclusief korte rondrit door Ushuaia
 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie alle maaltijden en dranken tijdens de maaltijden in restaurants Aune en Fredheim (huisbier en -wijn, frisdranken en water)
 • Alle maaltijden en dranken tijdens de maaltijden in Aune en Fredheim (huisbier en -wijn, frisdranken en water)
 • Koffie en thee gedurende de dag 
 • Gebruik van Wi-fi. Let op: soms beperkte connectie. Streamen lukt niet.
 • Herbruikbare drinkfles. Er zijn waterkraantjes op verschillende plaatsten om bij te vullen.
 • Professioneel Engelstalig expeditie team – een internationaal team van hoogopgeleide experts uit verschillende academische disciplines met een grondige kennis van de regio die we bevaren. Ze organiseren en begeleiden tal van activiteiten aan boord en aan land.
 • Lezingen door het ervaren expeditieteam over tal van onderwerpen
 • Gebruik van het wetenschapscentrum aan boord met uitgebreide bibliotheek, microscopen, interactieve schermen, ...
 • Tips van professionele fotograaf aan boord over het nemen van de beste foto's bij verschillende omstandigheden
 • Landingen met poolcirkelboten en activiteiten aan boord en aan land
 • Gebruik van fitness, bubbelbaden, zwembad en panoramische sauna
 • Gebruik van wandelstokken, laarzen en ander materiaal voor activiteiten
 • Wind- en regenbestendige jas (deze mag je mee naar huis nemen na de reis)
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen
 • CO2 compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Annuleringsverzekering en reisverzekering: klik hier voor meer info
 • Optionele excursies

Opmerkingen

 • De routebeschrijving geldt als leidraad, het definitieve vaarschema en de landingen zijn afhankelijk van de ijs- en weersomstandigheden en zal dagelijks door het expeditieteam voorgesteld worden.
 • Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weersomstandigheden.
 • Rolstoelen kunnen niet worden meegenomen tijdens het in- en uitstappen van de poolcirkelboten.
 • Extra activiteiten, die tijdens de reis aangeboden worden, kunnen aan boord of op voorhand tegen betaling geboekt worden.
 • Bagageafhandeling (dragen van de koffers tot aan de hotelkamer) is niet inbegrepen. Vaak worden de koffers op de eerste dag van de zeereis wel voor jou tot in de kajuit gebracht.
 • Fooien worden niet verwacht
 • Per boeking (tot 9 personen) draag je €2,50 af aan het Calamiteitenfonds.

04. Extra info

 • BELANGRIJK! Check hier of er momenteel op deze reis een promotie loopt!
 • 5% korting indien je reeds gereisd hebt met Hurtigruten (min. 3 aaneensluitende nachten)
 • Voor deze reis is een internationaal paspoort geldig tot minstens 6 maanden na je terugreisdatum vereist. Je dient 4-8 weken voor vertrek een medisch attest, deels ingevuld door je huisarts, in te dienen bij Hurtigruten.
 • Covid-19: Momenteel is het voorleggen van een vaccinatiebewijs en negatieve pcr test een vereiste om aan deze reis deel te nemen.