Kortingen en aanbiedingen

Boek nu je Hurtigruten zeereis

Af en toe kan je onze Hurtigruten cruises langs de kustlijn van Noorwegen boeken met een mooie korting. Bovendien zijn er een aantal vaste aanbiedingen waarop je altijd kan rekenen: de noorderlichtgarantie, korting voor singles en herhaalkorting. Wil je voordelig een zeereis boeken? Op deze pagina vind je een actueel overzicht van de geldende kortingen en aanbiedingen.

Black Friday aanbieding

Ter gelegenheid van Black Friday, geniet je bij Hurtigruten van kortingen van 10 tot 50% op jouw zeereis!
Deze aanbieding is geldig op de klassieke zeereizen (Bergen – Kirkenes – Bergen, Bergen – Kirkenes – Trondheim, Bergen – Kirkenes en Kirkenes – Bergen) en op de reizen Svalbard Express & Noordkaap Express.

Voorwaarden:

 • Geldig op boekingen gemaakt tussen 17 november en 7 december 2023
 • Geldig op specifieke routes: Klassieke zeereizen (Bergen-Kirkenes-Bergen, Bergen-Kirkenes-Trondheim, Bergen-Kirkenes, Kirkenes-Bergen): geldig op geselecteerde afreisdata tussen 01.01.24 en 31.03.25, 10 tot 50% korting afhankelijk  van de reisperiode, korting enkel geldig op de zeereis (niet op excursies, vluchten, hotels,…). / Svalbard Express & Noordkaap Express: geldig op geselecteerde afreisdata tussen 15.12.23 en 30.09.24, 25 tot 50% korting afhankelijk van de reisperiode, korting enkel geldig op de zeereis (niet op excursies, vluchten, hotels,…).
 • Korting is enkel geldig voor individuele reizen, niet voor groepsreizen.
 • Niet geldig in combinatie met andere kortingen of promoties, behalve met de Ambassador korting.
 • Enkel definitieve boekingen mogelijk, geen opties.

Wil je een Hurtigruten zeereis boeken met deze promotie? Neem contact met ons op voor de mogelijke vertrekdata.

Single zonder toeslag op de klassieke zeereis

Reis je als single? In veel gevallen moet je dan een toeslag betalen. 
Goed nieuws: bij de Hurtigruten zeereizen langs de Noorse kust is dat vaak niet het geval. Als single betaal je geen toeslag op bepaalde vertrekdata*. Deze aanbieding is geldig voor verschillende trajecten: Bergen – Kirkenes – Bergen (12-daagse), Bergen – Kirkenes (7-daagse), Kirkenes – Bergen (6-daagse) en Bergen – Kirkenes – Trondheim (= BKT / 11-daagse).

Voorwaarden: 

 • Geldig op boekingen gemaakt tussen 1 november en 30 november 2023. 
 • Geldig op geselecteerde vertrekdata tussen 1 november 2023 en 22 april 2024.
 • Geldig voor alle kajuittypes, behalve suites en Platinum. 
 • Geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid en alleen in combinatie met een cabine boeking.
 • Niet geldig in combinatie met andere kortingen of promoties, behalve met de Ambassador korting. 

*Reis je als single en wil je een Hurtigruten zeereis boeken met deze promotie? Neem contact met ons op voor de mogelijke vertrekdata.

Single zonder toeslag op “Noordkaap Express”

Ook op de reizen “Svalbard Express” en “Noordkaap Express” geniet je momenteel van een tijdelijke promotie. Bij bepaalde afreisdata valt het single supplement namelijk volledig weg.
Als single betaal je geen toeslag op bepaalde vertrekdata. Deze aanbieding is geldig op het zeereisgedeelte (uitgezonderd vlucht en hotelovernachtingen) van de reis “Noordkaap Express Bergen-Oslo”.

 

 

Voorwaarden: 

 • Geldig op boekingen gemaakt tussen 1 september en 30 september 2023. 
 • Geldig op geselecteerde vertrekdata tussen september 2023 en april 2024.
 • Geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. 
 • Niet geldig in combinatie met andere kortingen of promoties, behalve met de Ambassador korting. 

Wil je een Hurtigruten zeereis boeken met deze promotie? Neem contact met ons op voor de mogelijke vertrekdata.

Vaste aanbiedingen

Noorderlichtgarantie

Kies je voor een winterreis met Hurtigruten? Dan is de kans heel groot dat je het noorderlicht zal zien. Het blijft een natuurfenomeen, dus 100% garanderen kunnen we nooit. Daarom geldt er bij Hurtigruten een noorderlichtgarantie.
Wat houdt dat precies in? Als het noorderlicht niet te zien was op je reis, wordt er een compensatiereis aangeboden: 7 dagen (Bergen – Kirkenes) of 6 dagen (Kirkenes – Bergen). Zo kan je alsnog het dansende licht spotten!

Voorwaarden:

 • De crew beslist of het natuurfenomeen te zien was of niet.
 • Geldig bij boeking van een klassieke zeereis Bergen/Kirkenes/Bergen of Bergen/Kirkenes/Trondheim en bij de Noordkaap Express, op voorwaarde dat deze geboekt werd tegen het officiele tarief (geen aanbieding)
 • Geldig op individuele reizen, niet op groepsreizen.
 • Geldig op een, door Hurtigruten geselecteerd, aantal vertrekdata.

Wil je de compensatiereis aanvragen? Neem zo snel mogelijk contact met ons op,  want de reis moet ten laatste 28 dagen na terugkeer geboekt worden.

Herhaalkorting voor “Ambassador 1893” leden

Op onze klassieke zeereizen ((Bergen/Kirkenes/Bergen – Bergen/Kirkenes/Trondheim -Bergen/Kirkenes – Kirkenes/Bergen) en op de reizen Svalbard Express (Bergen/Bergen) en Noordkaap Express (Oslo/Bergen en Bergen/Oslo) geniet je van voordelen als je lid bent van het “Ambassador 1893” programma. (*)
 • Niveau 1: alle Ambassador 1893 leden, ook zij die niet eerder reisden met Hurtigruten. Klik hier om je te registereren. Van zodra je je lidnummer hebt ontvangen, kan je genieten van de voordelen waaronder 5% korting op de optionele excursies.
 • Niveau 2: enkel voor Ambassador 1983 leden die reeds 3 of meer opeenvolgende nachten met Hurtigruten reisden. Je status wordt automatisch geüpdatet indien je aan de voorwaarden voldoet. Je ontvangt o.a. 5% korting op de kajuitprijs.

Voorwaarden: 

 • * Klanten moeten voor het boeken reeds Ambassador status verworven hebben door zich te registreren via de website (zie hierboven). De korting is niet retroactief geldig.
 • Korting is enkel geldig voor individuele reizen, niet voor groepsreizen.
 • Korting enkel geldig op de zeereis en geldig voor alle kajuittypes.
 • Niet geldig in combinatie met andere kortingen of promoties.
 • Laat ons bij de boeking weten wat je Ambassador nummer is. Alleen dan kunnen we de kajuitprijs garanderen.

Heb je vragen of wil je hulp bij het aanvragen van je lidmaatschap? Contacteer ons gerust.

Ontdek ons aanbod

Zuid-Noorwegen Lente 12 dagen

Lentereis onder de middernachtzon, met Hurtigruten van Bergen tot Kirkenes en terug tot Bergen

De complete 12-daagse rondreis van Bergen naar Kirkenes en terug voert je door de unieke natuur en cultuur van Noorwegen. Dit in combinatie met een rechtstreekse vlucht vanuit Brussel.

Zuid-Noorwegen Winter Zomer 12 dagen

Klassieke Hurtigruten zeereis Bergen-Kirkenes-Bergen

De complete 12-daagse rondreis van Bergen naar Kirkenes en terug brengt je langs de unieke natuur en cultuur van Noorwegen.

Zuid-Noorwegen Winter Zomer 7 dagen

Klassieke Hurtigruten zeereis Bergen-Kirkenes

Tijdens deze 7-daagse reis brengt Hurtigruten je van Bergen naar Kirkenes, langs de culturele hoogtepunten en dwars door de imposante natuur.

Zuid-Noorwegen Winter Zomer 6 dagen

Klassieke Hurtigruten zeereis Kirkenes-Bergen

Tijdens deze 6-daagse reis brengt Hurtigruten je van Kirkenes naar Bergen, langs de culturele hoogtepunten en dwars door de imposante natuur.

Zuid-Noorwegen Zomer 16 dagen

Noorse Fjorden & Hoogvlakten

Gevarieerde rondreis naar de fjorden in combinatie met een nacht aan boord van de magische postschepen van Hurtigruten.

Lofoten en Noors Lapland Winter 8 dagen

Van Lofoten tot Noordkaap onder het noorderlicht

Vaar met Hurtigruten door het uiterste noorden van Noorwegen. De indrukwekkende, ongerepte natuur zorgt voor prachtige landschappen. Je reis begint in Tromsø, een bruisende universiteitsstad, en eindigt op de Lofoten in het gezellige vissersdorp Svolvaer, omgeven door prachtige witte besneeuwde bergen.

Zuid-Noorwegen Zomer 15 dagen

Noordkaap Express Oslo – Bergen met Hurtigruten

Beleef de adembenemende schoonheid van de Noorse kust en vaar mee aan boord van de Noordkaap Express van het meest zuidelijke punt bij Lindesnes tot aan het meest noordelijke punt bij de Noordkaap. Voor het eerst vaart een van de Hurtigrutenschepen

Zuid-Noorwegen Zomer 15 dagen

Noordkaap Express Bergen – Oslo met Hurtigruten

Vaar mee met de Noordkaap Express langs de Noorse kust, één van de langste kustlijnen ter wereld, van Bergen naar de Noordkaap en via de zuidkust naar de hoofdstad Oslo. Voor het eerst vaart een van de Hurtigrutenschepen tussen het zuidelijkste

Zuid-Noorwegen Winter 12 dagen

Noorderlichtreis met Hurtigruten, een wereldklassieker 2024

Geniet van de schitterende kustlijn van Noorwegen tijdens je reis van Bergen naar Kirkenes en weer terug. De prachtige natuur trekt aan je voorbij terwijl je op het panoramadek zit of ontdek één van de havens tijdens een stop. Met als hoogtepunt de kans op het spotten van het bijzondere noorderlicht. Blijf ook zeker alert voor het spotten van wildleven.

Zuid-Noorwegen Winter 12 dagen

Noorderlichtreis met Hurtigruten en Natuurpunt 2024

Trek als natuurliefhebber op jacht, met de camera in de aanslag, naar het prachtige Noorwegen! Geniet van de mooie landschappen die voorbijglijden tijdens de 'mooiste zeereis ter wereld' aan boord van een comfortabel Hurtigrutenschip. Tijdens de Nederlandstalige lezingen komen interessante thema's gelinkt aan de bezochte regio, fauna en flora en/of klimaat aan bod. Blijf steeds alert, voor het spotten van wildleven en het onvergetelijke noorderlicht.

Zuid-Noorwegen Zomer 13 dagen / 12 nachten

Groespreis Noorwegen: Ongezien gevarieerd 2024

Tijdens deze complete groepsreis ontdek je de mooiste plekjes van Zuid- en Noord-Noorwegen per touringcar en aan boord van de Hurtigruten!

IJsland Zomer 13 dagen

Groepsreis Rondom IJsland met Hurtigruten

Tijdens deze begeleide exploratiereis rijgen de hoogtepunten zich aan elkaar: mystieke bergen, machtige watervallen en desolate dorpjes. Je verplaatst je aan boord van het comfortabele schip MS Maud en komt op plaatsen die over land moeilijker bereikbaar zijn.

Op de hoogte blijven?

Ontvang het laatste nieuws, bergen inspiratie en
ontdek als eerste onze aanbiedingen in jouw mailbox