NordCast: verhalen uit het Hoge Noorden

Podcast boordevol inspiratie

Digitale en live infosessies, infodagen en evenementen, klantenafspraken op kantoor… Onze Travel Designers hebben een enorme voorliefde voor Scandinavië en liefst van al delen ze die met jou, op verschillende manieren. We doen er nog een schepje bovenop: we delen onze kennis nu ook met jou via onze eigen podcast, de NordCast. Wil je meer weten over onze bestemmingen? Op deze pagina vind je een overzicht van alle afleveringen.

Hoe is Nordic ontstaan? Waarom zijn Scandinaviërs zo gelukkig? Hoe is het om voor de husky’s te zorgen? Hoe ziet het leven van de Sami eruit? Wat is het noorderlicht eigenlijk? Wat maakt onze bestemmingen zo uniek? Wie een reis naar Scandinavië overweegt, zit mogelijks met heel wat vragen. Niet onlogisch, want er valt dan ook zo veel te beleven. Onze enthousiaste Travel Designers doen gelukkig niet liever dan verhalen vertellen over ‘hun’ bestemmingen en je tips geven voor een onvergetelijke reis.

Ontdek de laatste aflevering

Aan tafel met Marc Pennartz

In deze Nordcast schuift auteur en journalist Marc Pennartz aan bij Charlotte en Dorien. Beroepsmatig heeft Marc altijd een interesse gehad in criminaliteit en strafrecht en persoonlijk is hij altijd sterk geïnteresseerd geweest in Zweden. Tijdens een van zijn bezoeken aan het land werd zijn aandacht getrokken door de moord op de Zweedse premier Olof Palme. Nadat hij in Zweden is gaan wonen heeft hij zich steeds dieper in deze zaak verdiept.

Hoe komt dat er zoveel spannende boeken en series over Scandinavië gaan? En hoe is het eigenlijk met de criminaliteit in Zweden? Daarnaast deelt Marc zijn inzichten voor degenen die overwegen naar Zweden te verhuizen. Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen Zweden en Nederland of België?

Luister op Spotify

Luister of kijk je mee?

In de auto, op de fiets of terwijl je een marathon loopt… Je kan altijd en overal naar de podcast luisteren. Ontdek onze afleveringen op YouTube en Spotify.

Op de hoogte blijven?

Ontvang het laatste nieuws, bergen inspiratie en
ontdek als eerste onze aanbiedingen in jouw mailbox