Groepsreis wildlife Lofoten en Vesteralen

Ga mee op zoek naar de typische dieren van de Lofoten

Ideale reis voor

Actief
Beleving
Moeilijkheidsgraad = licht actief
Ongerepte natuur
Wandelen
Wildlife
vanaf € 2695 p.p.
Contacteer ons

Tijdens deze 8-daagse reis ga je samen met een kleine groep en een Nordic-begeleider op zoek naar het arctische wildleven. 's Ochtends ga je vroeg op pad om elanden te spotten langs rustige wegen. Je gaat meermaals het water op om zeearenden, walvissen, papegaaiduikers en veel andere dieren te spotten. Je reist eerst naar de Lofoten waar je geniet van het prachtige landschap tijdens een dagwandeling. Ook ga je op excursie naar Værøy, een eilandje dat bekend is vanwege de vele broedvogels en steile kliffen. Vervolgens reis je door naar de eilandengroep Vesterålen waar je verblijft in het mooie Ringstad Resort. Hier ga je samen met de eigenaar Ian op zoek naar de vogels die zich schuilhouden in de archipel. Je gaat er op zoek naar wildlife rond het hotel, daarnaast biedt deze omgeving je een grote kans om elanden te spotten. Tot slot ga je op walvissafari in de Bleik Canyon!

Vertrekdata

Vertrek 07.07.2024

Hoogtepunten van de reis

 • Nederlandstalige Nordic-begeleider gedurende de hele reis, tevens een wildlife-enthousiast
 • Spot de reuzen van de oceaan tijdens een walvissafari
 • Ga mee op zeearendsafari
 • Een RIB-boot safari neemt je mee naar het indrukwekkende eiland Værøy
 • Wandel door de vissersdorpjes op de Lofoten
 • Reizen onder de middernachtzon
 • ’s Ochtends vroeg uit de veren op zoek naar elanden

01. Dag per dag

Je vliegt rechtstreeks van Brussel naar Evenes. Op de luchthaven haal je samen met de groep de minibus op en rij je door naar Finnvika, gelegen in Stamsund op de Lofoten. Bij Finnvika verblijf je in ruime cabins met zicht op het water. Deze zijn centraal gelegen en ideaal om de indrukwekkende Lofoten archipel te gaan ontdekken.

— Lees meer —

De eerste volledige dag ga je te voet op pad. Samen met de groep maak je één van de talloze wandelingen die er op de Lofoten zijn. Het is een waar spektakel om hier te wandelen en het landschap achter elke bocht te zien veranderen. Soms heb je wat steilere stukken maar op een rustig tempo is dit zeker te doen. Vandaag neem je een picknick mee voor onderweg, het wordt sowieso “a lunch with a view”! Onderweg spot je al het eerste wildlife: zeevogels. Met wat geluk zie je zwarte zeekoeten, alken of zelfs arctische jagers.

— Lees meer —

Een rit van ruim een uur langs adembenemende landschappen brengt je naar het dorpje Reine, vanuit hier ga je op excursie naar Værøy. Per RIB-boot vaar je eerst langs de Lofoten en ga je vervolgens op zoek naar zeldzame vogels langs de kust van Værøy. Tot aan Værøy bevind je je op open zee wat soms voor wat hogere golven kan zorgen. Het eiland staat bekend om de enorme vogelkolonies die hier in de zomer komen broeden. Je geniet hier van het overvloedige leven en met de groep en gids probeer je enkele leuke soorten van je bucketlist af te strepen. Op deze bucketlist staan bovenaan de papegaaiduikers (puffins) gevolgd door eidereenden, zeekoeten en alken. Maar je hebt tijdens deze boottocht ook kans om walvissen te spotten! Op Værøy wordt, als het weer het toelaat, gestopt voor een wandeling langs de indrukwekkende kliffen. Tegen de avond ben je terug in Å en rijd je door naar de blokhut in Stamsund. Onderweg wordt nog even gestopt in één van de pittoreske vissersdorpjes van de Lofoten.

— Lees meer —

Vandaag rijden we noordwaarts naar het ongerepte broertje van de Lofoten, de eilandengroep Vesterålen. Deze regio staat bekend om haar mooie berglandschappen en prachtige flora en fauna. De rit van 4 uur brengt je langs panoramische wegen. Onderweg houd je je ogen gericht op de omgeving, vele vogelsoorten zijn namelijk volop bezig om hun jongen klaar te stomen voor de trek in augustus. Je verblijft in een groot huis bij Ringstad Resort. Van hieruit heb je een fantastisch zicht over de archipel. ’s Avonds schuif je de voeten onder tafel en geniet je van een heerlijk diner. In de rit zit ook een ferry overtocht die je in 40 minuten van Melbu naar Fiskebol brengt en ook hier kan je het best de omgeving in de gaten houden vanwege de vele vogelsoorten die overvliegen.

— Lees meer —

's Ochtends kruipen we vroeg uit ons bed en gaan we op zoek te gaan naar 'de reus van het woud', beter gekend als de Eland. Deze enorme hertachtigen met een shofthoogte van meer dan twee meter zijn vooral 's ochtends en 's avonds actief. Met de minivan rijden we langs open moerassen en verzichten waar we allen de omgeving afspeuren om deze mooie dieren te spotten. Gedurende twee uur hebben we een goede kans om deze dieren maar ook ander wildleven zoals vossen en edelherten te spotten. Na de lunch maken we een mooie wandeling in de buurt van de accommodatie. We genieten van de prachtige uitzichten en de rust die hier overheerst.

— Lees meer —

Na het uitgebreide ontbijt rijden we naar het noorden van de Vesteralen waar we mee gaan op walvissafari. De walvissafari duurt ongeveer een 2 tot 4 uur en biedt een heel grote kans op het spotten van potvissen maar ook andere soorten worden regelmatig gezien zoals grienden, vinvissen en bultruggen. Daarnaast maken we natuurlijk ook weer kans op vele interessante vogelsoorten, dolfijnen en zeehonden!

In de namiddag rijden we terug naar Ringstad en nemen we de panoramische kustweg op Andoya. Deze kunstweg is 58 km lang en is perfect om foto's te nemen. Daar zullen je kennissen op het thuisfront versteld van staan! 's Avonds schuiven we onze voetjes onder tafel in het heerlijke restaurant.

— Lees meer —

Na een heerlijk ontbijt nemen we deel aan een vogelsafari van een 4-tal uur. We varen langs de ongerepte kustlijn en gaan op zoek naar allerlei vogelsoorten. We maken onder andere veel kans op zeearenden en jan-van-genten. Met wat geluk zien we zelfs een otter! De lokale gids kent deze archipel en de vogels die er leven als geen ander en brengt ons langs de beste plaatsen om zo veel mogelijk van de fauna en flora te zien. In de namiddag doen we een rustige wandeling langs de kust vanuit Ringstad waar we genieten van de prachtige omgeving en intussen het dierenleven in de gaten houden. 's Avonds staat er een heerlijk diner klaar met tal van lokale ingrediënten.

— Lees meer —

’s Ochtends vertrekken we al vroeg richting de luchthaven van Evenes voor een rit van 2u30. Daar nemen we de rechtstreekse vlucht naar Brussel.

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

Groepsreis Wildlife op Lofoten en Vesterålen Prijs per persoon
07.07.2024* € 2895

Verblijf in een tweepersoons- of gedeelde kamer.

*Bij vertrek op 07.07 gaat de reis in omgekeerde volgorde en reis je eerst naar de Vesteralen.

Inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht van Brussel naar Evenes en terug met Brussels Airlines.
 • Vluchten inclusief 23 kg ruimbagage, 1 stuk handbagage en luchthavenbelastingen.
 • Vervoer: Minibus type Toyota Prorace Minivan.
 • Alle activiteiten volgens het programma.
 • 3 overnachtingen in blokhutten van Finnvika.
 • 4 overnachtingen in een huis van Ringstad Resort op basis van halfpension.
 • Alle activiteiten volgens het programma.
 • Bedlinnen, handdoeken en eindschoonmaak op beide locaties.
 • BTW en bijdrage aan het Garantiefonds Reizen.
 • Onze Travel App met uitgebreide reisinformatie.
 • CO2-compensatie van deze reis.

Niet inbegrepen

Opmerkingen

 • Je reist in een kleine groep van minimaal 8 deelnemers en maximaal 8 deelnemers plus de reisleider.
 • De reis gaat door vanaf het minimum aantal deelnemers is bereikt.
 • Alle activiteiten die worden besproken in het programma zijn inbegrepen bij de prijs
 • Bij vertrek op 07.07 gaat de reis in omgekeerde volgorde en reis je eerst naar de Vesteralen.

04. Extra info

Placeholder map image

Vertrek op 09.06.2024 en 07.07.2024

Rechtstreekse heenvlucht met Brussels Airlines
Vertrek Brussel 05.55 uur - aankomst Evenes 09.00 uur

Rechtstreekse terugvlucht met Brussels Airlines
Vertrek Evenes 09.50 uur - aankomst Brussel 13.05 uur

De vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox