ICEhotel

 

ICEhotel: een wereld van ijs

TIME magazine noemde het ICEhotel terecht een van de beste plekken ter wereld. Sinds 1989 is het de referentie onder de ijshotels. Een deel van het hotel wordt elke winter opnieuw opgebouwd met het ijs van de Torne rivier. Het ander deel kan je het hele jaar door bezoeken.

Naast hotel is het ICEhotel ook een tentoonstelling van kunst. De ijssculpturen in de kamers worden gemaakt door kunstenaars van over de hele wereld. Kwallen, zeemeerminnen, een gouden kamer, een caleidoscoop, klein Santorini… laat je inspireren en geniet van de wisselende kunst van sneeuw en ijs.

“De ijssculpturen in de kamers worden gemaakt door kunstenaars van over de hele wereld”

 

ICEbar in het ICEhotel in Zweden
Prachtige ijskamer in het ICEhotel van Jukkasjarvi in Zweden
Glas drinken in de ICEbar van het ICEhotel

 

Wereld van ijs

Een van de blikvangers is de ICEbar. Deze bar van ijs wordt elk jaar opnieuw opgebouwd in een ander thema. Een cafébezoek dat je ongetwijfeld niet snel zal vergeten! Ook kan je dromen van een bruiloft in de Ice Ceremony Hall. Elk jaar geven koppels hun ja-woord in de kapel van ijs.

Honger gekregen? Eten kan in het ICErestaurant aan de overkant van het ICEhotel. Ondanks de naam is dit geen restaurant van ijs. Je kan wel kiezen voor “ice dining”, een formule waarbij de gerechten op ijs geserveerd worden. Dineren kan ook in het Old Homestead restaurant wat verder in de straat. Ideaal voor wie verschillende nachten blijft en wil afwisselen.

“De bar van ijs wordt elk jaar opnieuw opgebouwd in een ander thema”

Noorderlicht-boven-het-ICEhotel
logeren in een warme of koude kamer

Overnachten: warm of koud?

Je kiest voor een nacht in een warme of een koude kamer. Wie meerdere nachten blijft, kan beide opties kiezen. De warme kamers zijn standaard hotelkamers en ideaal voor wie graag het ICEhotel bezoekt, maar liever in een warme kamer overnacht. Ook wie in een warme kamer logeert, heeft de mogelijkheid om de koude kamers te bezoeken.

 

Lijkt het je wel wat om in een kamer van ijs te slapen? Kies dan voor een koude kamer. In deze kamers slaap je bij -5 °C in een slaapzak op een matrasje en rendierenvel. Je kan kiezen uit een Art Suite of een standaard ijskamer. De Art Suites zijn nog net iets specialer, je slaapt er tussen prachtige ijssculpturen. Elke Art Suite is uniek en niet eerder gecreëerd. Kippenvel! Letterlijk en figuurlijk.

Op de hoogte blijven?

Ontvang het laatste nieuws, bergen inspiratie en
ontdek als eerste onze aanbiedingen in jouw mailbox