MS Maud

MS Maud, voorheen MS Midnatsol, is genoemd naar een van de beroemdste poolschepen aller tijden, Roald Amundsens “Maud” uit 1917. De oorspronkelijke “Maud” kreeg haar naam van de eerste koningin van het huidige Noorwegen. Ze had ook haar naamgenoot in Hurtigruten’s vlaggenschip DS Dronning Maud (“DS Queen Maud”) uit 1925.

Het huidige MS Maud is uitgerust met geavanceerde technologie die haar uitzonderlijk geschikt maakt voor expeditiecruises in het Noorden.

De lichte interieurs zijn ingericht in een klassieke Art Deco stijl. De kleuren zijn geïnspireerd op de middernachtzon, zodat je elke dag van het jaar kunt ontspannen in warme sferen.

Kajuiten

MS Maud is zeer geschikt voor expeditiecruises, met een decor geïnspireerd door de prachtige natuur van Noorwegen, weerspiegeld in veel van de Noorse moderne kunstwerken aan boord.

In totaal zijn er 266 kajuiten aan boord. Aan jou de keuze tussen een comfortabele binnen- of buitenkajuit. Je kan uiteraard ook opteren voor wat meer ruimte in een arctic superior kajuit of in een suite.

Science Center

Ontdek jouw innerlijke wetenschapper in het geavanceerde Science Center en geniet van dagelijkse lezingen in de voorstellingsruime of in het comfort van jouw kajuit met de nieuwe streamingdienst.

Het middelpunt van het leren aan boord is het wetenschapscentrum, een plaats waar reizigers en bemanning elkaar ontmoeten om een dieper inzicht te krijgen in de gebieden die we verkennen.

Restaurants

Welkom aan boord voor een culinaire reis en een bekroond voedselprogramma. Proef van heerlijke gerechten van lokale leveranciers in de restaurants en geniet van drankjes in de Explorer lounge & bar.

Aan boord vind je restaurant Aune – het belangrijkste restaurant; Fredheim – met casual fastfood en plantaardige alternatieven; en het fine dining restaurant Lindstrøm, genoemd naar poolheld en Amundsen-kok Adolf Lindstrøm. Haal diep adem, ontspan en geniet.

Wetenschapscentrum aan boord van expeditieschip MS Maud
restaurant aan bood van expeditieschip MS Maud

Ontspanning

Op dek 9 kan je genieten van het spectaculaire uitzicht vanaf het buitenobservatiedek, heerlijk ontspannen in een van de hot tubs of de sauna of trainen in de fitnessruimte. En er is geen betere manier om van het uitzicht te genieten dan met een drankje in de Explorer lounge & bar.

Expeditieteam

Elke expeditiereis wordt begeleid door een zorgvuldig samengesteld team van specialisten en hedendaagse ontdekkingsreizigers. Het expeditieteam is zeer ervaren, gepassioneerd en deskundig en zal je gidsen tijdens de zeereis en je informatie geven over veiligheid, duurzaamheid en wetenschap.

Het team geeft lezingen en leidt activiteiten tijdens de cruise om je meer te leren over de natuurlijke en culturele schatten van het Noorden. Ze zullen je ook kennis laten maken met het unieke Noorse begrip ‘friluftsliv’ (buitenleven) en je aanmoedigen om deel te nemen aan leuke activiteiten tijdens de expeditie.

Op de hoogte blijven?

Ontvang het laatste nieuws, bergen inspiratie en
ontdek als eerste onze aanbiedingen in jouw mailbox