De ultieme Spitsbergen expeditie

Uitgebreide verkenning van Spitsbergen

De ultieme expeditie boven de poolcirkel, die maak je in Spitsbergen. Meermaals waan je jezelf op een andere planeet in deze ongerepte wateren. Je ontdekt de extreme arctische wildernis, getekend door kolossale gletsjers en vlijmscherpe fjorden. Badend in de middernachtzon vang je misschien zelfs een glimp op van Koning ijsbeer, de hoofdrolspeler in dit decor.
Vertrekdata

08.07, 23.07, 02.08, 12.08, 22.08 en 01.09.2024

Hoogtepunten van de reis

 • Longyearbyen
 • prachtige fjorden, gletsjers en ijsbergen in de ongerepte natuur
 • Kans op het zien van ijsberen en walrussen
 • Edgeøya
 • poging om tot boven 80° noorderbreedte te geraken

01. Dag per dag

Vandaag vlieg je met een avondvlucht van Oslo naar Longyearbyen, de noordelijkste ‘stad’ ter wereld. Na de vlucht brengt de transfer je naar het geboekte hotel. Geniet hier van lekker eten in restaurants, kunstgalerijen, hippe bars en zelfs een winkelcentrum maar dan pal in de eindeloze, arctische wildernis!
— Lees meer —
Vandaag word je wakker in Spitsbergen, met een adembenemend uitzicht. Je geniet van een vrije voormiddag. Je luncht in het hotel, vervolgend door een verkenningsrit door Longyearbyen en de omgeving. Je ontdekt meer over het erfgoed van de eerste mijnwerkers en de kleurrijke huisjes in dit grensstadje. In de late namiddag stap je aan boord van het Hurtigrutenschip.
— Lees meer —
Maak je klaar voor een buitengewoon driedaags avontuur, want vandaag betreden we de mooiste fjordenregio in Spitsbergen. Machtige gletsjers, afkalvende ijsbergen en woeste bergkammen benemen u de adem. Deze regio werd voor het eerst bewoond door poolreizigers en ruige walvisjagers. Vandaag is het met uiterst respect voor de natuur dat we hun voetsporen volgen. We varen, indien de ijscondities het toelaten, naar de North West Corner, bezaaid met eilanden, fjorden en uitgestrekte stranden. Hurtigruten heeft meer dan 125 jaar ervaring in het bevaren van het arctisch gebied en de kapitein loodst het schip dan ook behendig naar onze eerste halte. Een van de mogelijke haltes hier is de Kongsfjorden, een van de mooiste fjordgebieden in Spitsbergen, met machtige gletsjers die ijsbergen in de zee afkalven, omlijst door prachtige bergformaties. Een volgende halte is mogelijks Ny-Alesund, één van de meest noordelijke gemeenschappen ter wereld. De typische, rood-witte huisjes vormen een schril contrast met de ruwe natuur op de achtergrond. Tegenwoordig ligt er een geavanceerd onderzoeksstation. Mogelijks worden hier voor het eerst de kajaks in het water gelaten voor een tochtje in deze indrukwekkende omgeving.
— Lees meer —
In het oosten van Spitsbergen dwaalt de grootste populatie aan ijsberen rond. Houd tijdens het varen de omgeving goed in de gaten, tijdens de zomermaanden gaan de ijsberen met hun jongen op jacht naar voedsel, wat onze kansen om er één te spotten alleen maar vergroot. Het landschap lijkt steeds meer te bevriezen, een groot gedeelte van Nodauslandet wordt bedekt met ijskappen, de rest van het eiland is toendra waar rendieren en walrussen leven. De oceaan is gevuld met ijsschotsen. Dit is échte wildernis! Als moderne ontdekkingsreizigers zullen de kapitein en het expeditieteam de bewegingen van het zee-ijs zorgvuldig analyseren met behulp van geavanceerde sonar en live-satellietbeelden en beslissen waar we veilig kunnen landen. Dit is wat deze cruise tot een expeditie maakt: het is een spannend avontuur in de grote wildernis van het noordpoolgebied, waarbij we ons moeten aanpassen aan de natuur. Het zee-ijs bepaalt of we de 80ste breedtegraad kunnen oversteken en verder kunnen varen naar het uiterste noorden van Spitsbergen, Sjuøyane. Indien de ijscondities het toestaan varen we verder oostwaarts, naar het eiland Kvitøya, vrijwel geheel bedekt met ijs alvorens opnieuw zuidwaarts te varen, richting Edgeøya, het derde grootste eiland van Spitsbergen dat alweer bijzondere panorama’s in petto heeft.
— Lees meer —
Ons doel is het zuidelijkse punt van Spitsbergen te bereiken, het indrukwekkend fjordengebied Hornsund. Bij helder weer zie je hier de berg Horsundtind opdoemen, zo’n 1431 meter boven zeeniveau. Het ijs dat in het begin van het seizoen in de fjord wordt geduwd, trekt ook ijsberen aan die op de ijsschotsen jagen, dus met een beetje geluk kunnen we dit prachtige roofdier spotten.
— Lees meer —
Vandaag verkennen we de Isfjord, één van de belangrijkste fjordsystemen op Spitsbergen. Het landschap verandert hier voortdurend. De U-vormige dalen, die duizenden jaren geleden door gletsjers werden uitgehouwd worden aan beide zijden geflankeerd door monumentale bergpieken. Ook de Spitsbergen rendieren voelen zich hier helemaal thuis!
— Lees meer —
Het schip legt aan in het kleurrijke Longyaerbyen en dit betekent het einde van deze bijzondere reis. Transfer brengt je naar de luchthaven voor een nachtvlucht terug naar Oslo. Met het onbeschrijfelijke gevoel heel dicht bij de Noordpool te zijn geweest, vlieg je huiswaarts.
— Lees meer —

02. Schepen

03. Prijzen

Prijzen per persoon aan boord van MS Fram Prijs vanaf**
Hutcategorie Dubbel Single
Polar Binnenhut I € 9.490 € 13.150
Polar Buitenhut FJ € 11.028 € 15.381
SD € 11.028 € 15.381
N € 11.028 € 15.381
Arctic Superior Buitenhut U € 11.566 € 16.161
F € 12.797 € 17.945
Expeditie Suites Q € 14.335 € 27.069
MG € 20.717 € 39.835

**’Prijs vanaf’ geldig voor een beperkt contingent. Afhankelijk van tijdstip van boeking en bezetting van het schip wordt de dagprijs bepaald. Deze actuele prijs gaan wij op het moment van aanvraag voor je na, rekening houdend met eventuele promoties. Deze prijs verschijnt op je reisvoorstel.

Afreis: 08/07/2024

Prijzen per persoon aan boord van MS Spitsbergen Prijs vanaf**
Hutcategorie Dubbel Single
Polar Binnenhut I € 7.790 € 12.183
K € 8.090 € 12.692
Polar Buitenhut AJ/J € 8.808 € 13.914
O € 9.946 € 15.849
Arctic Superior Buitenhut P € 10.186 € 16.256
U € 10.486 € 16.765
Expeditie Suites Q € 11.983 € 22.366
MG € 13.600 € 25.601
MX € 19.171 € 36.742

**’Prijs vanaf’ geldig voor een beperkt contingent. Afhankelijk van tijdstip van boeking en bezetting van het schip wordt de dagprijs bepaald. Deze actuele prijs gaan wij op het moment van aanvraag voor je na, rekening houdend met eventuele promoties. Deze prijs verschijnt op je reisvoorstel.

Afreis: 23/07, 02/08, 12/08, 22/08 en 01/09/2024

Inbegrepen

 • Heen- en terugvlucht Oslo - Longyearbyen in econmoy class
 • Transfers in Longyearbyen tussen luchthaven, schip en hotel, inclusief verkenningsrit door Longyearbyen voor inscheping
 • Hotelovernachting in Longyearbyen voor de zeereis, ontbijt en lunch inclusief
 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief alle maaltijden en dranken tijdens de maaltijden (huisbier en -wijn, frisdranken en water)
 • Koffie en thee gedurende de dag 
 • Gebruik van Wi-fi. Let op: soms beperkte connectie. Streamen lukt niet.
 • Herbruikbare drinkfles. Er zijn waterkraantjes op verschillende plaatsen om bij te vullen.
 • Professioneel Engelstalig expeditie team – een internationaal team van hoogopgeleide experts uit verschillende academische disciplines met een grondige kennis van de regio die we bevaren. Ze organiseren en begeleiden tal van activiteiten aan boord en aan land.
 • Lezingen door het ervaren expeditieteam over tal van onderwerpen
 • Gebruik van het wetenschapscentrum aan boord met uitgebreide bibliotheek
 • Tips van professionele fotograaf aan boord over het nemen van de beste foto's bij verschillende omstandigheden
 • Landingen met poolcirkelboten en activiteiten aan boord en aan land
 • Gebruik van fitness, bubbelbaden en panoramische sauna
 • Gebruik van wandelstokken, laarzen en ander materiaal voor activiteiten
 • Wind- en regenbestendige jas (deze mag je mee naar huis nemen na de reis)
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen
 • CO2 compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Internationale vlucht 
 • Annuleringsverzekering (aanbevolen) en reisverzekering (verplicht): klik hier voor meer info
 • Optionele excursies

Opmerkingen

 • De routebeschrijving geldt als leidraad, het definitieve vaarschema en de landingen zijn afhankelijk van de ijs- en weersomstandigheden en zal dagelijks door het expeditieteam voorgesteld worden.
 • Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weersomstandigheden
 • Rolstoelen kunnen niet worden meegenomen tijdens het in- en uitstappen van de poolcirkelboten
 • Extra activiteiten, die tijdens de reis aangeboden worden, kunnen aan boord of op voorhand tegen betaling geboekt worden
 • Bagageafhandeling (dragen van de koffers tot aan de hotelkamer) is niet inbegrepen. Vaak worden de koffers op de eerste dag van de zeereis wel voor je tot in de kajuit gebracht.
 • Fooien worden niet verwacht
 • Per boeking (tot 9 personen) draag je €2,50 af aan het Calamiteitenfonds.

04. Extra info

 • Check hier of er momenteel op deze reis een promotie loopt!
 • 5% korting indien je eerder  gereisd hebt met Hurtigruten (min. 3 aaneensluitende nachten)
 • Voor deze reis is een internationaal paspoort geldig tot minstens 6 maanden na je terugreisdatum vereist.