Rondom Spitsbergen

Ideale kennismaking met het ongerepte Spitsbergen

Een overweldigende expeditie, midden in de arctische wildernis! We varen rondom Spitsbergen boven de 80ste breedtegraad, in het licht van de middernachtzon. Je begeeft je op het terrein van de ‘Koning in het Noorden’: de ijsbeer. Zowel vanop het schip als aan wal is de kans groot dat je er een zal zien tijdens dit tiendaags avontuur.
Vertrekdata

06.06, 13.06, 14.06, 21.06, 22.06, 29.06, 30.06, 07.07 en 15.07.2024

Hoogtepunten van de reis

 • Longyearbyen
 • Kongsfjord
 • IJsberen
 • Hornsund
 • Isfjord

01. Dag per dag

Vandaag vlieg je met een avondvlucht van Oslo naar Longyearbyen, de noordelijkste ‘stad’ ter wereld. Na de vlucht brengt de transfer je naar het geboekte hotel. Geniet hier van lekker eten in restaurants, kunstgalerijen, hippe bars en zelfs een winkelcentrum maar dan pal in de eindeloze, arctische wildernis!
— Lees meer —
Vandaag word je wakker in Spitsbergen, met een adembenemend uitzicht. Je geniet van een vrije voormiddag. Je luncht in het hotel, vervolgend door een verkenningsrit door Longyearbyen en de omgeving. Je ontdekt meer over het erfgoed van de eerste mijnwerkers en de kleurrijke huisjes in dit grensstadje. In de late namiddag stap je aan boord van het Hurtigrutenschip.
— Lees meer —
Maak jezelf klaar voor een buitengewone tweedaagse tocht, want vandaag betreden we de mooiste fjordenregio in Spitsbergen! Machtige gletsjers, afkalvende ijsbergen en woeste bergkammen benemen jou de adem. Deze regio werd voor het eerst bewoond door poolreizigers en ruige walvisjagers. Vandaag is het met uiterst respect voor de natuur dat we hun voetsporen volgen. We varen, indien de ijscondities het toelaten, naar de North West Corner, bezaaid met eilanden, fjorden en uitgestrekte stranden. Hurtigruten heeft meer dan 125 jaar ervaring in het bevaren van het arctisch gebied en de kapitein loodst het schip dan ook behendig naar onze eerste halte. Een van de mogelijke haltes hier is de Kongsfjorden: een van de mooiste fjordgebieden in Spitsbergen, met machtige gletsjers die ijsbergen in de zee afkalven, omlijst door prachtige bergformaties. Een volgende halte is mogelijks Ny-Alesund, één van de meest noordelijke gemeenschappen ter wereld. De typische, rood-witte huisjes vormen een schril contrast met de ruwe natuur op de achtergrond. Tegenwoordig ligt er een geavanceerd onderzoeksstation. Indien mogelijk worden hier voor het eerst de kajaks in het water gelaten voor een tochtje in deze indrukwekkende omgeving.
— Lees meer —
In het oosten van Spitsbergen dwaalt de grootste populatie aan ijsberen rond. Hou tijdens het varen de omgeving goed in de gaten. Tijdens de zomermaanden gaan de ijsberen met hun jongen op jacht naar voedsel, wat onze kansen om er één te spotten alleen maar vergroot. Het landschap lijkt steeds meer te bevriezen en de oceaan is gevuld met ijsschotsen. Dit is échte wildernis! Als moderne ontdekkingsreizigers zullen de kapitein en het expeditieteam de bewegingen van het zee-ijs zorgvuldig analyseren met behulp van geavanceerde sonar en live-satellietbeelden en beslissen waar we veilig kunnen landen. Dit is wat deze cruise tot een expeditie maakt: het is een spannend avontuur in de grote wildernis van het noordpoolgebied waarbij wij ons moeten aanpassen aan de natuur. Het zee-ijs bepaalt of we de 80ste breedtegraad kunnen oversteken en verder kunnen varen naar het uiterste noorden van Spitsbergen, Sjuøyane. Vervolgens keren we terug zuidwaarts en varen, bij vrije doorgang, de Hinlopenstraat door, waar duizenden zeevogels nesten en talrijke walrussen voedsel zoeken. Dan gaan we verder tot Edgeøya, het derde grootste eiland van Spitsbergen dat uiteraard bijzondere panorama's in petto heeft. En als het ijs het niet toelaat om door de Hinlopenstraat te gaan, dan beleef je net zoveel avontuur als je dieper de wonderen van West-Svalbard intrekt. We volgen een flexibele route door diepe fjorden en langs afkalvende gletsjers, op zoek naar opmerkelijke Arctische wilde dieren.
— Lees meer —
Ons doel is het zuidelijkste punt van Spitsbergen te bereiken, Hornsund. Bij helder weer zie je hier zelfs de berg Horsundtind opdoemen, zo’n 1431 meter boven zeeniveau. IJsbeerliefhebbers staan hier massaal op de uitkijk: het ijs dat in het begin van het seizoen de fjord werd ingeduwd, trekt nu ijsberen aan. Wij blijven op veilige afstand, zodat de beren ongestoord hun gang kunnen gaan tijdens de jacht op een zeehond of bescherming van hun pups.
— Lees meer —
Vandaag verkennen we de Isfjord, één van de belangrijkste fjordsystemen op Spitsbergen. Het landschap verandert hier voortdurend. De U-vormige dalen, die duizenden jaren geleden door gletsjers werden uitgehouwen worden aan beide zijden geflankeerd door monumentale bergpieken. Ook de Spitsbergen rendieren voelen zich hier helemaal thuis!
— Lees meer —
Het schip legt aan in het kleurrijke Longyaerbyen en dit betekent het einde van deze bijzondere reis. Transfer brengt je naar de luchthaven voor een nachtvlucht terug naar Oslo. Met het onbeschrijfelijke gevoel heel dicht bij de Noordpool te zijn geweest, vlieg je huiswaarts.
— Lees meer —

02. Schepen

03. Prijzen

Prijzen per persoon aan boord van MS Fram Prijs vanaf**
Hutcategorie Dubbel Single
Polar Binnenhut I € 7.490 € 10.251
Polar Buitenhut FJ € 8.628 € 11.901
SD € 8.628 € 11.901
N € 8.628 € 11.901
Arctic Superior Buitenhut U € 9.026 € 12.478
F € 9.937 € 13.798
Expeditie Suites Q € 11.075 € 20.549
MG € 15.797 € 29.995

**’Prijs vanaf’ geldig voor een beperkt contingent. Afhankelijk van tijdstip van boeking en bezetting van het schip wordt de dagprijs bepaald. Deze actuele prijs gaan wij op het moment van aanvraag voor je na, rekening houdend met eventuele promoties. Deze prijs verschijnt op je reisvoorstel.

Afreis: 06/06, 14/06, 22/06 en 30/06/2024

Prijzen per persoon aan boord van MS Spitsbergen Prijs vanaf**
Hutcategorie Dubbel Single
Polar Binnenhut I € 7.290 € 11.333
K € 7.565 € 11.800
Polar Buitenhut AJ/J € 8.223 € 12.920
O € 9.266 € 14.693
Arctic Superior Buitenhut P € 9.486 € 15.066
U € 9.761 € 15.533
Expeditie Suites Q € 11.133 € 20.666
MG € 12.615 € 23.631
MX € 17.721 € 33.842

**’Prijs vanaf’ geldig voor een beperkt contingent. Afhankelijk van tijdstip van boeking en bezetting van het schip wordt de dagprijs bepaald. Deze actuele prijs gaan wij op het moment van aanvraag voor je na, rekening houdend met eventuele promoties. Deze prijs verschijnt op je reisvoorstel.

Afreis: 13/06, 21/06, 29/06, 07/07 en 15/07/2024

Inbegrepen

 • Heen- en terugvlucht Oslo - Longyearbyen in economy class
 • Transfers in Longyearbyen tussen luchthaven, schip en hotel, inclusief verkenningsrit door Longyearbyen voor inscheping
 • Hotelovernachting in Longyearbyen voor de zeereis, inclusief ontbijt en lunch
 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief alle maaltijden en dranken tijdens de maaltijden (huisbier en -wijn, frisdranken en water)
 • Koffie en thee gedurende de dag 
 • Gebruik van Wi-fi. Let op: soms beperkte connectie. Streamen lukt niet.
 • Herbruikbare drinkfles. Er zijn waterkraantjes op verschillende plaatsen om bij te vullen.
 • Professioneel Engelstalig expeditie team – een internationaal team van hoogopgeleide experts uit verschillende academische disciplines met een grondige kennis van de regio die we bevaren. Ze organiseren en begeleiden tal van activiteiten aan boord en aan land.
 • Lezingen door het ervaren expeditieteam over tal van onderwerpen
 • Gebruik van het wetenschapscentrum aan boord met uitgebreide bibliotheek
 • Tips van professionele fotograaf aan boord over het nemen van de beste foto's
 • Landingen met poolcirkelboten en activiteiten aan boord en aan land
 • Gebruik van fitness, bubbelbaden en panoramische sauna
 • Gebruik van wandelstokken, laarzen en ander materiaal voor activiteiten
 • Wind- en regenbestendige jas (deze mag je mee naar huis nemen na de reis)
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen
 • CO2 compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Annuleringsverzekering (aanbevolen) en reisverzekering (verplicht): klik hier voor meer info
 • Optionele excursies

Opmerkingen

 • De routebeschrijving geldt als leidraad, het definitieve vaarschema en de landingen zijn afhankelijk van de ijs- en weersomstandigheden en zal dagelijks door het expeditieteam voorgesteld worden.
 • Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weersomstandigheden
 • Rolstoelen kunnen niet worden meegenomen tijdens het in- en uitstappen van de poolcirkelboten
 • Extra activiteiten, die tijdens de reis aangeboden worden, kunnen aan boord of op voorhand tegen betaling geboekt worden
 • Bagageafhandeling (dragen van de koffers tot aan de hotelkamer) is niet inbegrepen. Vaak worden de koffers op de eerste dag van de zeereis wel voor je tot in de kajuit gebracht.
 • Fooien worden niet verwacht
 • Per boeking (tot 9 personen) draag je €2,50 af aan het Calamiteitenfonds.

04. Extra info

 • Check hier of er momenteel op deze reis een promotie loopt!
 • 5% korting indien je eerder gereisd hebt met Hurtigruten (min. 3 aaneensluitende nachten).
 • Voor deze reis is een paspoort vereist, geldig tot minstens 6 maanden na je terugreisdatum.