Reisverslag: Alessandra’s huwelijksreis naar Noorwegen

Alessandra’s huwelijksreis naar Noorwegen

Juni 2021 stapten Alessandra (teamlead marketing bij Nordic) en haar vriend Kristof in het huwelijksbootje. Bij een huwelijk hoort uiteraard ook… een huwelijksreis. Lees hier haar verslag van deze bijzondere reis!

“Nadat we in juni elkaar het jawoord hadden gegeven, konden we niet meteen op huwelijksreis vertrekken vanwege de maatregelen die toen van kracht waren. We durfden het wel aan om een reis te plannen voor augustus, en met zoveel specialisten als collega’s hadden we al snel de ideale plek om naartoe te gaan gevonden. We kwamen tot de conclusie dat Noorwegen het beste aansloot bij onze verwachtingen van een huwelijksreis. Na een klein jaar aan de slag te zijn bij Nordic, was het in augustus dan eindelijk zo ver: ik zou zelf het Hoge Noorden ontdekken!”

18/08 – 20/08: cultuur opsnuiven in Kopenhagen

Na enkele maanden uitkijken kunnen we in de auto springen om ons avontuur in Scandinavië te starten. Onze eerste stop? Kopenhagen! Terwijl de regen op onze ramen klettert, arriveren we ’s avonds laat in Denemarken. We verblijven in een prachtig hotel in het centrum, op wandelafstand van alle belangrijke bezienswaardigheden. First things first: tijd voor een drankje. Bijna 20 euro armer kruipen we moe maar voldaan onder wol, klaar om Kopenhagen de volgende dag te ontdekken.
De dag erna hebben we meer geluk: het zonnetje laat zich af en toe al zien. Voor de zekerheid trekken we nog onze regenjas aan – het is en blijft Scandinavië natuurlijk – maar de weergoden zijn ons gunstig gezind. Met onze plattegrond in de aanslag gaan we op verkenning in Kopenhagen; wat een charmante stad! We bezoeken onder andere het Rosenburg en het Amalienborg kasteel, de botanische tuin, de ronde toren, de kleine zeemeermin (heel toeristisch, maar dit willen we toch gezien hebben!), de kleurrijke huisjes van Nyhavn en de hippiewijk Christiana. Na een vermoeiende maar geslaagde dag sluiten we af met een diner in een Italiaans restaurantje in het centrum, één van de lokale ‘tourist traps’. Ach, het eten is lekker en de wijn smaakt: dat is het belangrijkste!

20/08 – 22/08: Zweden in sneltempo

Het is onze eerste keer in Scandinavië en we willen graag het onderste uit de kan halen. Daarom besluiten we om ook 2 nachten Zweden mee te pikken onderweg naar Noorwegen. Na een ritje over ‘The Bridge’ (de Sontbrug) bezoeken we op dag 1 Malmö, Halmstad en Falkenberg. We eindigen de dag in een B&B niet ver van Falkenberg, in het midden van de natuur. De lokale huiskat doet ons even het gemis van onze Golden Retriever Gust vergeten.
De volgende dag zetten we onze snelcursus Zweden verder langs de Bohuslän-kust. We brengen een bezoek aan Göteborg, kijken onze ogen uit op de eilanden Tjörn en Orust, wandelen naar de top van de Vetteberget in Fjällbacka en eindigen onze dag in Grebbestad in een restaurantje met zicht op de haven, in het zonnetje! Zweden smaakt naar meer.

22/08 – 24/08: Rondane Nationaal Park

Na onze korte roadtrip door Denemarken en Zweden is het tijd voor onze eindbestemming: Noorwegen! Ons eerste vakantiehuisje bevindt zich in Høvringen, in Rondane Nationaal Park. We verblijven in de Selet blokhut, de oudste blokhut van het domein Formoseter. Høvringen is ideaal gelegen voor een wandeling naar de Peer Gynt Hytta. Tijdens de wandeling worden we al helemaal verliefd op Noorwegen: wat een prachtige vergezichten, wat een wijds landschap! Het weer zit alweer mee, zouden we geluk hebben, of is het misschien toch een vooroordeel dat het altijd regent in Scandinavië?
De volgende dag hebben we minder geluk: regen. Geen probleem, gewapend met onze regenjas vertrekken we op onze tweede wandeling in Rondane Nationaal Park. We ontdekken een heel ander landschap dan de dag ervoor, maar opnieuw een prachtige hike. We spotten ook ons eerste wildlife: schapen! Spoiler alert: een ander soort wildlife zullen we niet tegenkomen tijdens onze reis.

24/08 – 28/08: verblijf aan de Nordfjord

Op naar onze volgende bestemming: een huisje aan de iconische Nordfjord. De ideale uitvalsbasis voor onze grootste hike van de reis: een wandeling naar de top van mount Skåla. Een intensieve hike van bijna 9 uur (heen en terug) en 1800 hoogtemeters. Als we eindelijk de top bereiken hebben we jammer genoeg niet veel tijd om te genieten van het zicht, want we bibberen van de kou. Het wordt duidelijk dat je beter even de temperatuur van een bergtop opzoekt voordat je aan een wandeling begint, want een temperatuur van zo’n 5°C en een snijdende wind, daar waren we niet op voorbereid. Snel terug naar beneden dus.
De komende dagen staan vooral in het teken van rusten (hello, spierpijn!). We relaxen met een boek bij ons huisje en huren een pedalo om de Nordfjord mee te verkennen. Heerlijk!

28/08 – 31/08: verblijf aan de Lustrafjord

Ons verblijf aan de Nordfjord zit erop, tijd voor de volgende stop. We zetten de reis verder naar Luster, waar we verblijven aan de Lustrafjord, een zijarm van de bekende Sognejford. Het zicht vanuit ons huisje is alweer fenomenaal en het zonnetje blijft maar schijnen: we kunnen ons geluk niet op!
Vanuit dit huisje doen we enkele kleine hikes (naar Seingaberget en Mørkridsdalen in Skjolden), maar de mooiste hike is onze tocht naar de top van Mount Molden. Iets minder lastig dan onze beklimming van Mount Skåla, maar zeker niet minder mooi. Het weer zit opnieuw mee en ’s middags genieten we van onze lunch op de toch wel meest unieke lunchspot van onze reis, wat een uitzicht! We sluiten de dag af met een tocht op een motorbootje over de fjorden. Perfecte dag!

31/08 – 01/09: Solstrand Hotel & Bad

We komen bijna aan het einde van onze reis. Na een aantal drukke dagen is het vooral tijd om te relaxen, en daarvoor is het Solstrand Hotel & Bad vlakbij Bergen de place to be. Zwemmen in de fjorden, tot rust komen in de reusachtige wellness: het kan allemaal in Solstrand. Het eten is ook werkelijk top, een welkome afwisseling na mijn zelfgemaakte spaghetti, macaroni en fish sticks van de afgelopen dagen.

01/09 – 03/09: verblijf in Herangtunet

Bye bye Solstrand, hello Herangtunet! Ons laatste hotel bevindt zich vlakbij Jotunheimen Nationaal Park en ligt midden in een bosrijke omgeving. We voelen ons meteen helemaal thuis in dit gezellige hotel en genieten volop van onze laatste dagen. Het eten is opnieuw fenomenaal: we beginnen de Noorse keuken meer en meer te appreciëren. De laatste dag is er te veel wind om te hiken, dus besluiten we even cultureel te doen en het volksmuseum van Fagernes te bezoeken. Een leuke afsluiter van onze huwelijksreis.

Aan alle mooie liedjes komt jammer genoeg een eind en dus stappen we op 3 september aan boord van de ferry om terug naar huis te keren. We drinken nog wat op het dek en doen ons te goed aan het gigantische avond- en ontbijtbuffet op de ferry, voor we ’s ochtends huiswaarts vertrekken. We hebben er even op moeten wachten, maar deze huwelijksreis gaan we nooit meer vergeten.

Eén ding is zeker: Scandinavië, we will be back!

Wil jij ook Noorwegen ontdekken?

Onze gespecialiseerde Travel Designers kunnen jou, net als Alessandra, helpen bij het samenstellen van jouw droomreis! Twijfel dus niet langer en vraag vrijblijvend een offerte aan. Wie weet ontdek jij straks zelf de adembenemende vergezichten van Noorwegen.

Ontdek onze reizen naar Lapland

Noorwegen

Vakantiehuis Skjolden – S001

Modern appartement - maximaal 4 personen

Noorwegen

Vakantiehuis Skjolden – S005

Modern vakantiehuis - maximaal 9 personen

Noorwegen

Vakantiehuis Myrkdalen – S017

Modern appartement

Noorwegen

Vakantiehuis Myrkdalen – S018

Modern appartement