Wildlife in Scandinavië

 

Wildlife spotten in het Hoge Noorden

Ter land, ter zee en in de lucht

De oneindige natuur in het Hoge Noorden is het thuis van talloze diersoorten. Hier kun je dan ook naar hartenlust wildlife spotten. Waar je ook bent, houd je ogen goed open! Spot de dieren tijdens een wandeling, per bus, boot of per 4×4 op safari. Het dierenleven zal je versteld doen staan. 

In IJsland en Noorwegen kun je papegaaiduikers zien vliegen. Deze opvallende zwart-witte vogels met hun felgekleurde snavels leven het grootste deel van het jaar op water, maar komen in het broedseizoen van april t/m half juli aan land. Dat is dé tijd om deze grappige verschijning te spotten.

Ook Finland en Zweden zijn the place to be als het gaat om wildlife, hier leven onder andere rendieren, elanden, beren, lynxen en wolven. Ze zijn niet allemaal eenvoudig te spotten maar tijdens excursies waar je bijvoorbeeld in een berenhut midden in het leefgebied van de beer overnacht, wordt deze kans ineens een stuk groter. Ook op het water stelt de fauna in het Hoge Noorden niet teleur. Ga op walvis- of zeearendsafari en spot deze dieren in hun natuurlijke habitat.

 

Spot wildlife

Zweden

De schoonheid van Zweden die niet alleen bestaat uit kleine dorpjes, prachtige natuur en heerlijk eten. Ontdek de schoonheid van het dierenrijk en laat je verrassen door het leven aan land en in zee. Ontdek de ‘koning van het woud’ tijdens onze elandensafari, ga op safari in de wildernis tijdens onze 4×4 wildlifesafari’s of breng een bezoek aan de berenhut om daar de Scandinavische bruine beer te spotten. Vertrek met een bootje vanuit Mölle Harbour om daar bruinvissen of rondsnuitdolfijnen te spotten.

Lapland

Lapland, de streek die bekend staat om zijn mooie omgeving, natuurfenomenen en magische nachten. In het hoge Noorden maak jij kennis met de Big Five: elanden, beren, walvissen, wolven en rendieren. Naast de Big five is er nog veel meer moois te ontdekken, zoals de lynx en de veelvraat.

IJsland

Dit prachtige land, dat bekend staat als het land van ‘vuur en ijs’, heeft een enorme variatie aan dieren, zowel op land, ter zee en in de lucht. Maak kennis met de IJslandse paarden, IJslandse hond, het IJslandse schaap of ontdek de dieren vanuit de ijstijd: de poolvos. Naast deze prachtige dieren, maak je ook kennis met de papegaaiduikers, zeehonden of spot je walvissen en dolfijnen.

Noorwegen

Noorwegen maakt indruk met haar gevarieerde natuur en is ook de thuishaven van unieke wilde dieren. In deze adembenemende omgeving van watervallen, fjorden en plateaus vind je een grote verscheidenheid aan diersoorten, waaronder majestueuze roofvogels, elanden en imposante muskusossen. Het Noorse wildlife is integraal onderdeel van de identiteit van het land mag daarom zeker niet ontbreken op jouw bucketlist.

Ontdek meer wildlife

Op de hoogte blijven?

Ontvang het laatste nieuws, bergen inspiratie en
ontdek als eerste onze aanbiedingen in jouw mailbox