Wildlife in Noorwegen

Wildlife in Noorwegen

Arctische landschappen grenzend aan de Noord-Atlantische Oceaan, spitse bergtoppen met diepe valleien, watervallen van grote hoogtes en dichtbegroeide bossen. De natuur in Noorwegen is zo veelzijdig als het kleurenpallet van de beste schilder. Geen wonder dat dit land dan ook de geliefde thuis is van veel bijzondere diersoorten. Wij lijsten hieronder de mooiste wildlife safari’s in Noorwegen voor je op. Hou de camera bij de hand en maak je klaar voor een ervaring om nooit te vergeten!

Wildlife in Noorwegen

Grote vogelkolonies cirkelend hoog in de lucht boven je hoofd. Bij de duizenden eilandjes rondom Ålesund ervaar je het. Vertrek vanuit het stadje bijvoorbeeld in een high speed RIB-boot en ga op zoek naar tal van verschillende vogelsoorten. Naast de schattige papegaaiduikers kan je ook machtige arenden spotten! De boot brengt je dicht bij de natuur waar de gids vertelt over het indrukwekkende Noorse vogelrijk.
Ontmoet de koning van het bos! De eland is het grootste levende zoogdier van Noorwegen. Tijdens valavond gaat je verkenning van start, want dat is het ideale moment om deze dieren te spotten. Met bekende en ervaren gidsen kan je per bus de bosgebieden rond Oppdal verkennen, waar veel elanden leven. Hoor het geritsel in de bossen en kom misschien oog in oog te staan met… een hert? Een ree? Of zelfs een eland!
Het Dovrefjell Nationaal Park is de enige plaats in Noorwegen waar je de imponerende muskusossen kan bewonderen. Een gids neemt je mee op tocht en laat je op een veilige manier kennismaken met deze dieren in hun natuurlijke habitat. Wist je dat muskusossen tot 400 kg wegen en zelfs de laatste ijstijd overleefd hebben? Laat je tijdens de safari verrassen door nog veel meer leuke weetjes. Een echte aanrader voor jong en oud!
Vanuit Skjolden vertrekt de RIB-boot met hoge snelheid door de fjord. Vanop het water maak je kennis met kleine dorpjes en boerderijen. Je route zet zich verder door een magnifiek landschap langs de Feigumfossenwaterval die meer dan 200 meter naar beneden dondert langs de fjord. Met een beetje geluk kom je ook enkele nieuwsgierige zeehonden of kleinere walvissoorten, zoals de bruinvis, tegen op deze safari.

Ontdek onze reizen naar Noorwegen

Zuid-Noorwegen Winter 6 dagen

Norefjell Ski Break

Kies voor een ski break in het uitgestrekte Norefjell skiresort en verblijf in een luxe hotelkamer of een modern appartement.

Zuid-Noorwegen Zomer 10/11 dagen

Hyttertur Zuidkust

Ga op zoek naar de mooiste plekjes die het Zuiden van Noorwegen te bieden heeft.

Zuid-Noorwegen Winter 8 dagen

Geilo Ski Week

Geniet van een verblijf in een hotel, appartement of vakantiewoning in het gezellige skidorp Geilo. Je combineert skiën met winterse activiteiten.

Zuid-Noorwegen Lente Nazomer Zomer 8 dagen

Fly & Drive Ålesund, Atlantic Road en Geirangerfjord

Maak kennis met bekende highlights als de Atlantic Road, Trollstigen en het Geirangerfjord tijdens deze korte rondreis met vertrek vanuit Ålesund.

Zuid-Noorwegen Lente 12 dagen

Lentereis onder de middernachtzon, met Hurtigruten van Bergen tot Kirkenes en terug tot Bergen

De complete 12-daagse rondreis van Bergen naar Kirkenes en terug voert je door de unieke natuur en cultuur van Noorwegen. Dit in combinatie met een rechtstreekse vlucht vanuit Brussel.

Zuid-Noorwegen Winter 12 dagen

Noorderlichtreis met Hurtigruten, een wereldklassieker 2025

Geniet van de schitterende kustlijn van Noorwegen tijdens je reis van Bergen naar Kirkenes en weer terug. De prachtige natuur trekt aan je voorbij terwijl je op het panoramadek zit of ontdek één van de havens tijdens een stop. Met als hoogtepunt de kans op het spotten van het bijzondere noorderlicht. Blijf ook zeker alert voor het spotten van wildleven.

Zuid-Noorwegen Lente Nazomer Zomer 13 dagen

Hoogtepunten van Fjord-Noorwegen

Op deze reis verken je de Gouden Driehoek en maak je tevens kennis met de charmante Zuidkust!

Zuid-Noorwegen Lente Nazomer Zomer 12 dagen

Nordic Tur

Geniet van de Noorse natuurpracht: diepblauwe fjorden, felgroene gletsjermeren, uitgestrekte hoogvlaktes en nationale parken.

Noorwegen

Vakantiehuis Skjolden – S001

Modern appartement - maximaal 4 personen

Noorwegen

Vakantiehuis Skjolden – S005

Modern vakantiehuis - maximaal 9 personen

Noorwegen

Vakantiehuis Myrkdalen – S017

Modern appartement

Noorwegen

Vakantiehuis Myrkdalen – S018

Modern appartement

Zuid-Noorwegen Winter 8 dagen

Beitostølen Ski Week

Wintervakantie in een all-round Noors ski resort met een verblijf in een van onze comfortabele accommodaties.

Zuid-Noorwegen Winter 8 dagen

Myrkdalen en Voss Ski Week

Ga op ski-avontuur in het westen van Noorwegen. Maak je keuze uit een ruim aanbod accommodaties en maak optioneel een daguitstap naar de fjorden!

Zuid-Noorwegen Winter 8 dagen

Norefjell Ski Week

Geniet van een wintersportvakantie op minder dan 2 uur van de bruisende hoofdstad Oslo. Kies uit een luxueus hotel of moderne appartementen.

Op de hoogte blijven?

Ontvang het laatste nieuws, bergen inspiratie en
ontdek als eerste onze aanbiedingen in jouw mailbox