Treehotel

Logeer tussen de boomtoppen in Zweden

Het Treehotel spreekt tot ieders verbeelding. Hoog in de boomtoppen van de bossen in het Zweedse Harads bevinden zich zeven architecturale pareltjes: Mirrorcube, Bird’s nest, Cabin, 7th Room, Ufo, Dragonfly en Blue Cone.

 

Charmant hoofdgebouw

Bij aankomst zie je de kamers nog niet. Ze liggen wat verder in het bos, op een vijftal minuten wandelen. De receptie bevindt zich in het authentieke hoofdgebouw. Dit is de plek waar alles begon voor eigenaars Kent en Britta. Ze kochten het gebouw uit de jaren ‘30 voor een prikkie en wisten de authentieke charme tijdens de renovatie uitstekend te bewaren. Het is er als een schattenjacht op zolder. In de vele kleine ruimtes en kamertjes plan je je dag, kom je tot rust met een boek, of drink je een kopje koffie of thee met je reisgezelschap. Op de eerste verdieping van het hoofdgebouw bevinden zich enkele kamers in dezelfde authentieke stijl. Ideaal voor wie een verblijf in de boomtoppen graag afwisselt met een kamer in het hoofdgebouw.

“Hoog in de boomtoppen van de bossen in het Zweedse Harads bevinden zich zeven architecturale pareltjes”

Ufo-kamer-van-het-Treehotel-in-Harads-Zweden-(c)Treehotel
Buitenkant-mirrorcube-kamer-van-het-Treehotel-in-Harads-Zweden-(c)Treehotel

 

Luxueuze boomhutten

Het Treehotel is tot ver buiten Zweden een begrip op vlak van uniek logeren. Het hotel doet bucketlists krimpen en kinderdromen uitkomen. Elke kamer werd ontworpen door een architect. De architecten bepaalden niet alleen het ontwerp, maar kozen ook het interieur.
Alle kamers hebben een composttoilet, elektriciteit, vloerverwarming, airco, koffiemachine en waterkoker, vers drinkwater, koelkast, wi-fi en een duurzaam Rukkamoika watersysteem met 3 liter water om je handen te wassen. De kamers Dragonfly en 7th Room hebben ook een eigen douche. Wie in de andere kamers logeert, kan douchen in de aangrenzende gebouwen. Er zijn handdoeken, badjassen, zeep en shampoo en je hoeft de douches niet op voorhand te reserveren.

“Het hotel doet bucketlists krimpen en kinderdromen uitkomen”

Binnenkant-Mirrorcube-van-het-Treehotel-in-Harads-Zweden-(c)Treehotel
Blue cone boomhut bij het Treehotel in Zweden
Interieur-7th-room-Treehotel-Harads-Zweden-(c)Treehotel

Actie of relaxen?

Ter plaatse kan je deelnemen aan verschillende arctische activiteiten. In de winter gaan die van noorderlichtactiviteiten, een tocht met de hondenslede of sneeuwscooter en ijsvissen tot een bezoek aan de Sami en rendieren, een wandeling op sneeuwraketten en yoga on ice. In de zomer kan je onder meer wildlife spotten, hiken, vissen, kajakken en fietsen. De mogelijkheden zijn bijna oneindig. Er zijn ook twee verschillende relaxatie en sauna gebouwen. Één daarvan beschikt ook over een jacuzzi. Genieten in het kwadraat!

Op de hoogte blijven?

Ontvang het laatste nieuws, bergen inspiratie en
ontdek als eerste onze aanbiedingen in jouw mailbox