Winters avontuur in Lapland

Een wintervakantie naar Lapland

Klinken rendieren, noorderlicht, dikke pakken sneeuw, een tocht met de hondenslee en de houtgeur van de sauna je als muziek in de oren? Ga dan op vakantie naar Lapland in de winter! Het is een magische plek waar je in alle rust geniet van winter wonderland.

Fins of Zweeds Lapland?

Je kan zowel naar Fins als Zweeds Lapland reizen. In zowel het noorden van Finland als het noorden van Zweden vind je uitgestrekte landschappen met besneeuwde bossen, bevroren meren, rendieren en elanden. Het verschil tussen Fins en Zweeds Lapland zit niet in de landschappen, maar in de ruimte. Reizigers vinden hun weg sneller naar Fins Lapland, waardoor het er wat drukker is en er gezellige dorpjes zijn. Ook wintersport is mogelijk. Zweeds Lapland is erg ongerept en dunbevolkt.

Het magische noorderlicht

In Lapland heb je uitstekende kansen om het noorderlicht aan de hemel te zien schitteren. Het magische natuurfenomeen met eigen ogen zien is echt een bucketlistervaring. Soms duurt het slechts enkele minuten, soms geniet je van een urenlange lichtshow. Maar het moment dat je voor het eerst het groene licht de hemel op ziet lichten, zal je de rest van je leven bijblijven.

Unieke activiteiten

In winterparadijs Lapland valt heel veel te beleven. Laat je tijdens een sledetocht door enthousiaste husky’s voorttrekken, maak een sneeuwschoenwandeling, ga op rendiersafari en bewonder het besneeuwde landschap vanaf een sneeuwscooter. Ook kun je op avondexcursie met een gids op jacht naar het noorderlicht!

Wanneer kun je het beste gaan?

In december zijn de dagen kort en zorgt de laag hangende zon voor een magische gloed over het landschap. Wil je zoveel mogelijk sneeuw? Dan is januari een goede periode! De dikke laag sneeuw op de naaldbomen zorgt ervoor dat ze veranderen in prachtige sneeuwsculpturen. Voor wat mildere temperaturen en meer dag- en zonlicht zijn de maanden maart en april ideaal.

Een witte kerst in Lapland

In Lapland is een witte kerst gegarandeerd! Het worden feestdagen om nooit te vergeten in een winters wonderland met dikke pakken sneeuw. Door tijdens de kerstvakantie naar het Hoge Noorden af te reizen maak je mooie herinneringen met je geliefden en heb je echt de tijd voor elkaar. Maak plezier in de sneeuw, bezoek de woonplaats van de Kerstman en ontspan ’s avonds bij een knisperend haardvuur.

Lapland in de schoolvakanties

Ook voor kinderen is een reis naar winters Lapland een unieke ervaring die ze levenslang meenemen. Daarom bieden we heel wat reizen aan tijdens de schoolvakanties, de kostbare momenten waarop jij en je gezin samen kunnen genieten van een welverdiende pauze.

Bekijk hier al onze vakanties tijdens de kerst-, voorjaars, of paasvakantie!

Onze Lapland specialisten

Anina Wiggers

Teamlead Winter & Travel Designer

"Hi, ik ben Anina. Het Hoge Noorden heeft mijn hart gestolen! Adrenaline, kaneelbroodjes, ijsberen, rustige pistes, prachtige natuur, husky’s; hier vind je het allemaal. Met veel passie en plezier help ik je verder bij het vastleggen van jouw droomreis."

Anouk Nieuwenhuis

Travel Designer

Jolieke Hoogland

Travel Designer

"Hi, ik ben Jolieke. Ik ben dol op reizen maken en plannen! Vooral prachtige landschappen zoals je die kan vinden in het Hoge Noorden maken mij vrolijk. Mijn passie voor natuur zie je terug in mijn grote plantenverzameling thuis."

Sharon Roode-Rietveld

Travel Designer

"Hi, ik ben Sharon. Ik ben gek op het actieve buitenleven! Mijn vakanties breng ik het liefste door in mooie (ruige) natuur en het liefst veel sneeuw. Met mijn passie voor plannen en organiseren stel ik graag jouw droomreis samen!"

Nadja du Clou

Travel Designer

"Hi, ik ben Nadja. Ik heb een echte passie ontwikkeld voor het Hoge Noorden! Ik ben een ware natuurliefhebber en wordt immens gelukkig van het uitzicht van bergen om mij heen. Ik help anderen dan ook graag om alles uit hun reis naar het Hoge Noorden te halen."

Ontdek alle reizen naar Lapland

Op de hoogte blijven?

Ontvang het laatste nieuws, bergen inspiratie en
ontdek als eerste onze aanbiedingen in jouw mailbox