Goed voorbereid op reis gaan, hoe doe je dat?

Interview met Shanna, buitenexpert bij Bever

Bever is dé expert als het gaat om outdoorgear. Hier vind je het grootste assortiment voor wandelen, kamperen, klimmen, reizen, wintersport en nog veel meer. Als je goed voorbereid op reis naar het Hoge Noorden wil gaan, is deze winkel the place to be. Je kunt zowel online als in verschillende winkels door Nederland terecht. De Buitenexperts van Bever geven je graag persoonlijk en professioneel advies, zodat jij de juiste spullen mee naar huis neemt. Wij spraken met Shanna, Buitenexpert bij Bever.

Shanna tijdens een van haar vele wandeltochten

Shanna is één van de Buitenexperts bij Bever. Ik ben benieuwd wat dit precies inhoudt en heb veel vragen over goed voorbereid op reis gaan. Wat houdt dit precies in en wat zijn haar beste tips voor avontuurlijke reizigers? “Als je als klant bij een Buitenexpert om advies vraagt, kom je niet zomaar bij een medewerker terecht. Een Buitenexpert heeft namelijk echt kennis van zaken. Je moet precies weten wat iemand nodig heeft tijdens zijn avonturen. Dat kan dicht bij huis zijn, maar vaak is het voor een reis wat verder weg”, legt Shanna uit.

Doordat zij zelf een fervent solo hiker is, weet Shanna als geen ander hoe je goed voorbereid op (meerdaagse) wandeltochten vertrekt. Dit is dan ook de afdeling waar zij bij Bever vooral mensen van advies voorziet.

De vrolijke Shanna vertelt honderduit over de tochten die zij heeft gemaakt en hoe ze mensen graag helpt om goed voorbereid op reis, en dan vooral langere trektochten, te gaan. Ze is gecertificeerd hike & survivalinstructeur en heeft hier, naast haar werk voor Bever, zelfs een eigen bedrijf in opgericht. Iemand die jou perfect van professioneel advies kan voorzien!

 

 

"Als je als klant bij een Buitenexpert om advies vraagt, kom je niet zomaar bij een medewerker terecht. Een buitenexpert heeft écht kennis van zaken."

Shanna
Shanna tijdens het bewandelen van de Kungsleden in Zweden

Het buitenleven zat er al vroeg in

“Vroeger werd ik al door mijn moeder meegenomen op het Pieterpad. Allicht dat daar de zaadjes geplant zijn voor mijn huidige bestaan!” Van de bekendste langeafstandswandeling van Nederland, hiket Shanna nu dagenlang over de mooiste routes over heel de wereld. “Als puber deed ik ook graag mee aan survivalruns, maar tijdens mijn studie werd dit minder. Later heb ik dit wel weer opgepakt.” Het actieve buitenleven heeft er dus altijd al een beetje in gezeten.

Inpak blunders, het overkomt iedereen

Wie is nu niet zijn tandenborstel wel eens vergeten op vakantie? Of een zonnebril, nog zoiets dat op het lijstje met meest vergeten spullen op vakantie staat. Een tandenborsten of zonnebril zijn vaak vrij eenvoudig te vervangen. Maar wat als je de verkeerde tent inpakt voor een trektocht? Het overkwam Shanna lang geleden een keer. Tijdens een trektocht in Zweeds Lapland leverde de keus voor een lichtgewicht tent vooral een veel te koude tent op, waardoor een warmere tent opgestuurd moest worden om de tocht goed af te kunnen maken. Oeps, maar het kan de beste dus overkomen!

"Stop een hardshelljas in je rugzak als je een bergwandeling maakt. Zo kan het temperatuurverschil op de top het uitzicht niet verpesten!"

Shanna

Zo ga je wél zo goed mogelijk voorbereid op reis

Iedere vakantie naar het Hoge Noorden ziet er anders uit. Ga je de wonderlijke wereld in winters Lapland verkennen? Het laagjesprincipe en goede thermokleding is dan onmisbaar. Ga je naar IJsland of Noord-Noorwegen? Dan is de kans groot dat je de mooiste wandelingen gaat maken, door bergachtige gebieden met wisselende ondergronden. Pak dan vooral goede wandelschoenen in! Maar houd ook rekening met temperatuurverschillen als je een klim maakt. Een hardshelljas is licht, makkelijk in een dag rugzak te stoppen en het maakt het een stuk aangenamer om na een klim van een welverdiend uitzicht te genieten. Een handige navulbare drinkfles van RVS is ontzettend handig op vakantie, deze kan je namelijk ook bij koude nachten als kruik gebruiken en Shanna’s tip voor zomers Scandinavië: een muggennetje! Licht, makkelijk in te pakken en het maakt je reis een stuk comfortabeler.

Zo is er voor ieder type reis wel iets te zeggen. Reis je met Nordic? Dan deelt jouw Travel Designer alle inpaktips. Wil je professioneel advies over bijvoorbeeld thermokleding, wandelschoenen of handige reisgadgets? Bij Bever staan de professionele buitenexperts klaar om jou te adviseren. Misschien kom je Shanna wel tegen!

Ontdek alle reizen naar het Hoge Noorden

Lofoten en Noors Lapland Winter 8 dagen

Winter Adventure Norway

Verken de ongerepte Lofoten met een verblijf in Narvik; de stad die omgeven is door torenhoge bergen en prachtige fjorden.

Zuid-Noorwegen Zuid-Zweden Nazomer Zomer 16 dagen

Zweedse meren en Noorse fjorden

Geniet van de ongerepte natuur in Oost-Noorwegen en spot wildlife!

Zuid-Finland Zomer 6 dagen

Duoreis Helsinki & Stockholm

Korte citytrip richting bruisend Helsinki & charmant Stockholm.

Zuid-Finland Zomer 8 dagen

Blokhut aan het meer

Kom tot rust in een authentieke en stijlvolle Finse blokhut aan het water

Zuid-Finland Zomer 10 dagen

Helsinki en de Finse natuur

Combineer de prachtige designhoofdstad met een charmante blokhut

Fins Lapland Zweeds Lapland Zomer 15 dagen

Authentiek Lapland

Geniet samen met de familie van prachtige natuur en gezellige cabins.

Fins Lapland Zweeds Lapland Zomer 15 dagen

In het spoor van de Sami

Maak kennis met de cultuur van de Sami

Zuid-Finland Zomer 11 dagen

De highlights van de Finse archipel

Verken charmante historische steden en geniet van totale ontspanning aan de prachtige Finse archipel!

Fins Lapland Zweeds Lapland Zomer 15 dagen

Ontdek het Hoge Noorden

Onthaast in de onaangetaste natuur van Lapland

Zuid-Zweden Zomer 6 dagen

De Stockholmse Archipel

Ontdekking van de bruisende Zweedse hoofdstad en het prachtige recreatiegebied “Skärgården”, ook wel beter gekend als de Stockholmse Archipel.

Zuid-Zweden Zomer 10 dagen

Stockholm en de Zweedse natuur

Ontdek de rijke geschiedenis, cultureel erfgoed, pure natuur en charmante stadjes van Zweden tijdens deze rondreis door Midden-Zweden.

Fins Lapland Zweeds Lapland Zomer 8 dagen

Beleef Lapland in duo

Actief Zweeds en Fins Lapland verkennen

Zuid-Zweden Zomer 14 dagen

Zweden Compleet familiereis

Ga op zoek naar de mooiste plekjes van Zuid- en Midden-Zweden, tijdens deze gezinsvriendelijke rondreis via comfortabele en charmante Zweedse hotels.

Zuid-Zweden Zomer 15 dagen

Midden-Zweden tussen stad en natuur

15-daagse hoogtepuntenrondreis doorheen de verschillende regio's in Midden-Zweden.

Zuid-Zweden Zomer 14 dagen

Zweden Compleet

Ga op zoek naar de mooiste plekjes van Zuid- en Midden-Zweden, tijdens deze boeiende rondreis via comfortabele en charmante Zweedse hotels.