Het noorderlicht in stijl

Zuid-IJsland in alle comfort

Ideale reis voor

Beleving
Moeilijkheidsgraad = licht actief
Ongerepte natuur
vanaf € 2760 p.p.
Contacteer ons

In het vroege voorjaar ontwaakt IJsland uit een korte winterslaap. Het eiland wordt dan ingekleurd door een sprookjesachtig scheerlicht dat de contrasten in het landschap nog versterkt. Een uitdaging voor wie houdt van fotografie, een extra dimensie voor liefhebbers van buitenaardse natuurpracht.

WINTERSE RUST
In het binnenland heeft de sneeuw zich ondertussen opgehoopt tot een metersdik tapijt. Langs de zuidkust zijn de temperaturen milder, maar de witgekleurde bergen en vulkanen, de door ijs omkaderde watervallen en de serene rust van de bevroren landschappen die hier en daar wordt verstoord door sissende stoomzuilen en borrelende warmwaterfonteinen, geven aan dat het nog volop winter is.

Een ideale periode om een van ’s werelds mooiste kustlijnen te leren kennen en ook het meest geschikte moment om het ogenschijnlijk breekbare lichtspel van het noorderlicht te bewonderen.

MAG HET IETS MEER ZIJN?
Deze unieke NORDIC-winterreis met beperkt aantal deelnemers werd speciaal uitgetekend om op een comfortabele en rustige manier al het moois, gevormd door onuitputtelijke oerkrachten, te ontdekken. Doordat we bewust kiezen voor een kleine groep is de beleving intenser, maar kunnen we ook gemakkelijk inspelen op de lokale omstandigheden.
Een immens voordeel tijdens de winter.

Overdag wordt u op sleeptouw genomen door onze ter plaatse wonende, Vlaamse IJslandgids. Hij brengt u naar de gekende en niet te missen locaties, maar toont u ook de verborgen schatten die alleen gekend zijn bij de ‘locals’. Dankzij zijn ‘roots’ is hij eveneens de perfecte persoon om u meer te vertellen over de IJslanders en hun leefgewoonten.

’s Avonds logeert u in de beste hotels per regio waaronder het Rangá hotel en geniet u in stijl van de IJslandse gastvrijheid en keuken.

Tijdens deze rondreis wordt niets aan het toeval overgelaten, behalve het noorderlicht, maar wanneer het ‘ontvlamt’ staan we paraat.

Vertrekdata

afreis op 09.03.2024, terugvlucht op 15.03.2024

Hoogtepunten van de reis

 • kleine groep
 • begeleid door Leo Broers
 • tophotels
 • alle hoogtepunten tussen Reykjavík en Jokulsárlón ijsmeer
 • incl. gletsjerwandeling (haalbaar voor iedereen)
 • incl. badbezoek aan Laugarvatn Fontana

01. Dag per dag

Bij aankomst laten we u onmiddellijk proeven van de ‘exotische’ natuur.
We nemen de route langs de zuidkust van het Reykjanes schiereiland. Een woestenij van wilde rotskusten, bemoste lavavelden, uitgedoofde vulkanen en geothermische velden.

Logies: Hotel Skalholt

— Lees meer —

Vandaag bezoekt u onder meer de drie meest besproken locaties van IJsland.
In het þingvellir nationaal park is duidelijk te zien dat IJsland wordt verscheurd door twee continenten. Verderop ligt het Geysir gebied waar met regelmaat heet water, als een fontein, metershoog de lucht wordt ingespoten.
In dezelfde breukzone ligt ook nog de Gullfoss waterval. Als een imposant baken, aan de rand van de ruige en totaal ondergesneeuwde hoogvlakte, maakt hij duidelijk dat de natuur hier heer en meester is.

Afhankelijk van de omstandigheden kiezen we het mooiste traject, al dan niet via de flanken van de Hekla vulkaan, om de zuidkust te bereiken.

Logies: Hotel Skalholt

— Lees meer —

Langs de zuidkust volgen de hoogtepunten mekaar in hoog tempo op.
Verschillende watervallen tuimelen van onder het ijsdak bovenop de Eyjafjalla en Katla vulkanen. Het stuifwater zorgt er voor ijssculpturen die de watermassa lijken te omarmen.

De gletsjer, een natuurlijk tegengewicht die beide vulkanen enigszins in bedwang probeert te houden, biedt ons ook de mogelijkheid om onder begeleiding van een gespecialiseerde gids en met stijgijzers het ijs op te trekken. Er is geen ervaring vereist om deze excursie aan te kunnen. Wie zich liever niet op glad ijs begeeft, blijft aan de voet van de gletsjertong van het uitzicht genieten.

Aan de overkant van het berg- en ijsmassief beukt de oceaan op de zwarte zand- en keistranden van Kaap Dyrhólæy.
Het is het zuidelijkste punt van IJsland dat letterlijk en figuurlijk een brug vormt tussen land en zee.

Logies: Hotel Klaustur

— Lees meer —

Wanneer we in de verte de ijsmassa zien opdoemen van Europa’s grootste gletsjer, Vatnajökull, bereiken we het Vatnajökull nationaal park. Aan de rand van deze bevroren woestijn ligt het ijsmeer Jökulsárlón. Eeuwenoud ijs scheurt zich er los van het gletsjerfront en drijft als blauw getinte ijsbergen naar open zee om er de cyclus van het water rond te maken.

We overnachten in de buurt van de grote gletsjer, Vatnajökull.

Logies: Fosshotel Glacier Lagoon

— Lees meer —

Vandaar rijden we terug naar het westen door het ‘Vuurveld’, een maanlandschap van kussenlava begroeid met een dikke laag mos. Je komt alles te weten over deze mysterieuze plaats die, volgens wetenschappers, een rol heeft gespeeld in de Europese geschiedenis. In de nabijheid van de lavavelden wandelen we langs een diepe afgrond van een sprookjesachtige kloof gevormd na de laatste ijstijd. We bezoeken een gitzwart strand langs één van de ruwste kustlijnen van het land waar overblijfselen van een duizenden jaren oude vulkaan hoog uitsteekt boven de zeelijn. Voorbij de eindeloze zandwoestijn van Mýrdalssandur komen we terug aan de voet van de gelijknamige gletsjer waar we overnachten.

Logies: Hotel Kria

— Lees meer —

We bereiken Reykjavík rond de middag zodat er nog tijd overblijft om de stad te verkennen.

Logies: Kea Skuggi

— Lees meer —

In de vroege ochtend nemen we de terugvlucht huiswaarts.

— Lees meer —

02. Prijzen

PRIJS PER PERSOON
2 personen - dubbel kamer Binnenkort beschikbaar
1 persoon - single kamer Binnenkort beschikbaar

Inbegrepen

 • Icelandairvlucht van Amsterdam naar Keflavik, H/T,
 • Nederlandstalige Nordic-gids, Leo Broers, vanaf de luchthaven te Keflavík tot dag 7 ‘s morgens
 • 6 hotelnachten op basis van kamer en ontbijt. Geen ontbijt inbegrepen op de laatste dag wegens vroege ochtendvlucht en vroege check-out
 • alle transport ter plaatse in ruime, comfortabele 4×4 minibus
 • badbezoek aan Laugarvatn Fontana op dag 2
 • gletsjerwandeling incl. gebruik van stijgijzers, helm,… op dag 3
 • voorbereidende infovergadering (voor dit programma organiseren we ruim voor afreis een samenkomst met de deelnemers zodat iedereen met mekaar kan kennismaken en waarbij de praktische kant van de reis wordt toegelicht)
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen
 • CO2 compensatie

Niet inbegrepen

 • overige maaltijden (ca. € 500 voor de diners en lunches)
 • niet vermelde diensten
 • annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info

Opmerkingen

 • prijzen per persoon
 • kleine groep: min. 10 – max. 14 deelnemers
 • vlucht zonder begeleiding; ter plaatse word je op de luchthaven opgewacht door onze gids
 • Per boeking (tot 9 personen) draag je €2,50 af aan het Calamiteitenfonds
Header blog Vulkaanuitbarsting IJsland update van Nordic
Nordic Stories

Vulkaanuitbarsting IJsland

Op zaterdag 16.03.24 vond op het Reykjanes schiereiland in IJsland een nieuwe vulkaanuitbarsting plaats. Lees hier onze laatste update i.v.m. reizen naar IJsland.

Lees meer
De paarse lupine bloeit op IJsland
Nordic Stories

De lupine die IJsland paars kleurt

Tijdens de lente- en zomermaanden wordt IJsland een waar paradijs voor fotografen. De lupine staat in bloei en de grote, paarse velden zijn een favoriet onder de toeristen. Onder de IJslanders daarentegen, is de lupine een controversiële plant.

Lees meer
Papegaaiduikers op IJsland
Nordic Stories

Papegaaiduikers op IJsland

Ongetwijfeld één van de leukste en schattigste vogelsoorten die je op IJsland kan vinden, zijn de papegaaiduikers. Met hun unieke uiterlijk en grappige manier van voortbewegen worden ze ook wel de ‘clowns der zeevogels’ genoemd. We vertellen jou de beste plekjes om deze vogels te spotten op IJsland!

Lees meer
Ijsgrotten-in-IJsland-naar-IJsland-in-de-winter-met-Nordi
Nordic Stories

IJsgrotten

IJsland, het land van vuur en ijs, verrast je telkens weer. Aan de rand van de Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer, kan je tot in het hart van de ijswereld gaan in een van de ijsgrotten. Bezoek dit prachtige natuurwonder onder begeleiding van een ervaren gids.

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox