Op expeditie met Hurtigruten

Ontdek de Noorse kust op een unieke manier.

Nieuwe expeditie reizen Hurtigruten Noorwegen

Goed nieuws voor natuurliefhebbers: vanaf 2021 zullen twee schepen in de Hurtigruten vloot een aangepast traject afleggen. De nadruk ligt nog meer op het ontdekken van de Noorse kust.

De schepen “MS Finnmarken” en “MS Midnatsol” zullen voortaan hybride varen en worden omgedoopt tot respectievelijk “MS Otto Sverdrup” en “MS Maud”. Die namen zijn een bewuste keuze. Het eerste schip draagt de naam van een expeditiereiziger, de laatste is vernoemd naar het schip van de Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen. De reisbeleving aan boord van deze schepen is vergelijkbaar met die van expeditiereizen naar ongerepte gebieden.

“Vanaf 2021 zullen twee schepen in de Hurtigruten vloot een aangepast traject afleggen”

Wat mag je verwachten?

De schepen doen minder havens aan, maar meren langer aan in bepaalde havens. Zo is er meer tijd om aan land te gaan en de regio te verkennen. Het expeditieteam aan boord bestaat uit wetenschappers die zorgen voor diepgaande lezingen. Een aantal excursies is standaard inbegrepen en je krijgt een water- en winddichte jas. Ten slotte wordt het volledig traject als reis aangeboden, verkorte trajecten zijn niet mogelijk. Het is een totaalervaring: een ongeëvenaarde expeditie van de Noorse kust.

In detail: de grootste verschillen

 • De twee schepen krijgen een make-over. Ze worden niet alleen hybride, ook alle kajuiten worden gerenoveerd. Verder komt er een Science Center, een nieuwe wellness met gym, en drie nieuwe restaurants.
 • De vaarroute is grotendeels gelijk gebleven, alleen is de haven van vertrek nu Hamburg in plaats van de Noorse stad Bergen. Bovendien stoppen de schepen wat langer en minder vaak waarbij elke dag de focus ligt op één regio. Verder varen ze niet langer door tot in Kirkenes aan de Russische grens. Ze keren om vlakbij de Noordkaap in het plaatsje Honningsvåg. Het traject dat je aflegt is dus “Hamburg – Noordkaap – Hamburg”.
Hurtigruten-in-de-Trollfjord-varen
Hurtigruten-wildlife-en-landschappen-spotten-Noorse-kust

Winter: eind september tot april

 • In het gebied van de Lofoten en Vesterålen eilanden ligt de focus eerder op de Lofoten. De reden? De Lofoten zijn in de winter extra spectaculair door de sneeuw op de bergen.
 • Nog in Noord-Noorwegen wordt in de winter tot in het plaatsje Alta gevaren. Daar kan je je onderdompelen in het leven in Lapland: een noorderlicht expositie, ijshotel of tocht met de husky’s? Het is allemaal mogelijk.
 • Stop in Narvik, ook daar kan je deelnemen aan geweldige outdooractiviteiten in het winters landschap.
 • Stop in Sandnessjøen, waar je de bergketen “de Zeven Zusters” in een sneeuwverpakking kan bewonderen en ondergedompeld wordt in de Vikinggeschiedenis.
 • Stop in Kristiansund waar je per bus de idyllische panoramaroute naar Molde neemt en daar terug aan boord gaat van het schip.

Zomer: mei tot begin september

 • Zowel de Lofoten als de Vesterålen staan op het programma. Er wordt niet alleen gestopt in Svolvær en Reine op de Lofoten, ook de dramatische landschappen en vredevolle kusten van Risøyhamn en Stokmarknes op de Vesterålen komen aan bod.
 • Via de Lyngen Alpen vaar je in de fjord tot de authentieke handelspost Havnnes,
 • Stop in Træna, waar zich recht onder de Poolcirkel de eerste nederzettingen in het Hoge Noorden bevinden.
 • Stop in Vikingstad Trondheim. Hier kan je fietsen, wandelen, kajakken of een stadswandeling maken en enkele musea bezoeken.
 • Stop in Urke, waar je een wandeling van 7 km kan maken naar een prachtig uitzichtpunt. Dit is de regio van de Hjørundfjord, een ongerepte parel ver weg van de toeristische paden. De fjord wordt omringd door de Sunnmøre Alpen. Pieken van 1700 meter rijzen er recht uit de zee! Je kan ook kajakken, of een excursie naar de Geirangerfjord en de bekende Trollstigen maken.

Op ontdekking langs de Noorse kust?

Zuid-Noorwegen Zomer 13 dagen

Noordkaap Express Oslo – Bergen met Hurtigruten 2023-2024

Beleef de adembenemende schoonheid van de Noorse kust en vaar mee aan boord van de Noordkaap Express van het meest zuidelijke punt bij Lindesnes tot aan het meest noordelijke punt bij de Noordkaap. Voor het eerst vaart een van de Hurtigrutenschepen

Zuid-Noorwegen Zomer 13 dagen

Noordkaap Express Bergen – Oslo met Hurtigruten

Vaar mee met de Noordkaap Express langs de Noorse kust, één van de langste kustlijnen ter wereld, van Bergen naar de Noordkaap en via de zuidkust naar de hoofdstad Oslo. Voor het eerst vaart een van de Hurtigrutenschepen tussen het zuidelijkste

Op de hoogte blijven?

Ontvang het laatste nieuws, bergen inspiratie en
ontdek als eerste onze aanbiedingen in jouw mailbox