Jubileumreizen 2023

Svalbard Express & Noordkaap Express

Ontdek onze nieuwe zeereizen

Ter ere van het 130-jarig bestaan introduceert Hurtigruten twee splinternieuwe zeereizen: ‘Noordkaap Express’ waarbij je in een magisch winterlandschap ondergedompeld wordt en ‘Svalbard Express’ waar je onder de middernachtzon van prachtige landschappen kan genieten.

Ontdek onze routes

Svalbard Express: de Noorse kust en arctische wildernis

Reisperiode van 03.06.23 tot 09.09.23
Beleef deze uitzonderlijke reis onder de middernachtzon, geïnspireerd door de klassieke vaart naar Spitsbergen uit 1968. We varen langs de Noorse kust en over de Barentszzee naar de magische arctische archipel. Tijdens deze reis kan je je verdiepen in de Noorse kust en cultuur tijdens de exclusieve excursies die op 16 zorgvuldig uitgekozen locaties georganiseerd worden. Daarnaast kan je tijdens het varen deelnemen aan boeiende activiteiten, georganiseerd door het Coastal Experience team. Breng voldoende tijd op het dek door en kijk, aan de westkust van Spitsbergen, uit naar ijsberen.

Noordkaap Express: een magische winterreis

Oslo/Bergen: Reisperiode van 07.10.23 tot 16.04.24
Bergen/Oslo: Reisperiode van 25.09.23 tot 04.04.24
Terwijl het noorderlicht door de langere nachten danst, vaar je langs de ruwe Noorse kust tot aan de Noordkaap. Het is de ultieme manier om de boeiende cultuur, natuur en de schoonheid van de  winter te ervaren. Voor het eerst in de 130-jarige geschiedenis varen we vanuit Oslo, de bruisende hoofdstad van Noorwegen, rond de noordelijke en zuidelijke kapen van het land om te eindigen in Bergen. De daaropvolgende reis start in Bergen, het schip vaart tot de Noordkaap en vaart nadien via de zuidkust tot Oslo. Deze routes wisselen elkaar de hele winter lang af. We houden halt op 16 zorgvuldig gekozen locaties voor enkele exclusieve excursies. Tijdens het varen kan je deelnemen aan boeiende activiteiten, georganiseerd door het Coastal Experience Team.

Een culinaire reis

De rederij Hurtigruten staat bekend om het concept ‘Norway’s Coastal Kitchen’ waar lokale producten centraal staan. De rederij ondersteunt heel wat visserijen, boerderijen, bakkerijen, slagers en andere kleine zelfstandigen langs de Noorse kust. In een aantal havens zie je lokale leveranciers hun dagverse producten vanop de kade aan boord brengen. Tijdens een gezellig diner geniet je van een vers gevangen arctische Char uit de Vesterålen of proef je een heerlijke kaas van de Aalan boerderij op de Lofoten.
De menu’s zijn onder andere geïnspireerd op de cultuur en het eten van de Sami. De rederij wil hiermee respect en dankbaarheid tonen voor alles wat de inheemse bevolking van Noord-Noorwegen voor het land heeft gedaan. Je kunt traditionele Sami-gerechten proeven, terwijl een kok boeiend vertelt over de herkomst van het vlees. Natuurlijk staat er ook vis op het menu. Veel van de cultuur en het erfgoed van Noorwegen zijn immers gebaseerd op de visserij. Ook wie vegetarisch of veganistisch eet of een aangepast dieet moet volgen, kan tijdens deze Hurtigruten zeereizen genieten van een uitgebreid aanbod.

MS Trollfjord

Of je nu kiest voor de Svalbard Express of voor de Noordkaap Express, aan boord van het MS Trollfjord vind je alles wat je nodig hebt om van een ontspannen en onvergetelijk avontuur te genieten. Het schip wordt dit jaar gerenoveerd. Lokaal gewonnen natuurlijke materialen zoals hout en steen weerspiegelen de schoonheid van de fjorden waar we doorheen varen.
Je kan het landschap bewonderen vanop het buitendek maar ook vanuit de comfortabele en gezellig observatielounge heb je een prachtig uitzicht. Er is zelfs een panoramische sauna en een fitnessruimte met uitzicht over het voorbijglijdende landschap.
Dankzij een uitgebreid programma van lezingen en activiteiten beleef je fijne en afwisselende momenten aan boord. Tussen de stops door kan je zo actief zijn als je zelf wilt: van ‘show cooking’-sessies, over handwerksessies in de bibliotheek tot interessante presentaties. Tijdens de fotografieworkshops leer je hoe je onder andere het noorderlicht en de pooldieren het best vastlegt op beeld.

Ontdek onze jubileumreizen

Zuid-Noorwegen Zomer 13 dagen

Noordkaap Express Oslo – Bergen met Hurtigruten 2023-2024

Beleef de adembenemende schoonheid van de Noorse kust en vaar mee aan boord van de Noordkaap Express van het meest zuidelijke punt bij Lindesnes tot aan het meest noordelijke punt bij de Noordkaap. Voor het eerst vaart een van de Hurtigrutenschepen

Zuid-Noorwegen Zomer 13 dagen

Noordkaap Express Bergen – Oslo met Hurtigruten

Vaar mee met de Noordkaap Express langs de Noorse kust, één van de langste kustlijnen ter wereld, van Bergen naar de Noordkaap en via de zuidkust naar de hoofdstad Oslo. Voor het eerst vaart een van de Hurtigrutenschepen tussen het zuidelijkste

Op de hoogte blijven?

Ontvang het laatste nieuws, bergen inspiratie en
ontdek als eerste onze aanbiedingen in jouw mailbox