Winters Lapland door de lens van Henk Dujardin

Hoe Henk Dujardin zijn hart aan Scandinavië verloor

Foto's zeggen meer dan duizend woorden

Instagram is het perfecte kanaal om mooie (reis)foto’s te delen. Wij struinen het platform vaak of op zoek naar de mooiste vakantiekiekjes van het hoge Noorden. Met de hashtag #TravelWithNordic vinden we de foto’s van Nordic-reizigers gemakkelijk terug en door de hashtag te gebruiken maken onze reizigers iedere maand kans op een leuke prijs! Henk Dujardin reisde in de winter van 2021/2022 met Nordic naar Lapland. Hij deelde zijn prachtige foto’s en reisverhalen met ons. Ontdek hoe hij de reis beleefd heeft en geniet van zijn wondermooie foto’s.

 

Henk reisde in 1994 voor het eerst naar Noorwegen. Daar verloor hij zijn hart aan Scandinavië en in 2012 keerde hij terug. Noorwegen is zijn favoriete zomerbestemming en in 2019 ontdekte Henk voor het eerst winters Lapland, met een geweldig verblijf in de Aurora Mountain Lodge. Hij vond het er zo fantastisch dat hij dit jaar terugkeerde.

 

Huskytocht in Lapland met Nordic - ©Henk Dujardin

Tijdens zijn verblijf in Zweeds Lapland genoot Henk van talloze winteractiviteiten. De topper van deze reis? De 2-daagse huskytocht: “Deze huskyfoto’s zijn genomen tijdens ons verblijf in de Pinetree Lodge. De 2-daagse huskytocht is wat ons betreft de topper van deze reis! De combinatie van de prachtige en niet te beschrijven natuur, de constante variatie van het licht, de uitgestrektheid van de vlaktes afgewisseld met het intieme van de bossen met de besneeuwde bomen, het uithoudingsvermogen en gehuil van de honden, het overnachten in de hut in ongewone omstandigheden, een zonsopgang bij -30° en een fantastische groep en gids om mee te reizen. Dit zijn herinneringen om altijd te koesteren.”

“De 2-daagse huskytocht is wat ons betreft de topper van deze reis!”

Noorderlicht met Nordic - ©Henk Dujardin
Sneeuwscooter in Lapland met Nordic - ©Henk Dujardin
Icebuggy in Lapland met Nordic - ©Henk Dujardin

Henk kon in Lapland genieten van het noorderlicht, een van de meest bijzondere natuurverschijnselen op aarde en een must-see in het Hoge Noorden.

Het Lapse landschap ontdekken met een sneeuwscooter mocht ook zeker niet ontbreken op zijn reis.

Henk houdt ook wel wat van avontuur, hij ging zelfs het ijs op met een icebuggy!

Volgens Henk is er echter zoveel meer wat deze reis zo speciaal maakt naast de bijzondere activiteiten: “De enorm fijne groep, de organisatie en ontvangst, de bijzondere lunches in open lucht aan het vuur, de vele fijne interacties met de gidsen, de Brown Bear Bar van de Pinetree Lodge, de karaoke, de kennel, de vrije momenten,… Alles draagt bij aan een uniek en nooit te vergeten verblijf.”

BBQ in Lapland - ©Henk Dujardin
Leuke groep met Nordic - ©Henk Dujardin

"Er is zo veel meer wat deze reis zo top maakt naast de bijzondere activiteiten."

Credits: Henk Dujardin

Henk is nog niet klaar met Scandinavië en de rest van de wereld te ontdekken. “We hebben zeker nog plannen om opnieuw naar het Hoge Noorden te reizen. Noorwegen blijft onze favoriete zomerbestemming aller tijden en ook de Lofoten staan nog op ons lijstje. Een derde keer Lapland bezoeken zit er zeker in en we dromen ervan ooit naar Canada te gaan met jullie zusterorganisatie Canada Travel Designers. Jullie horen dus zeker nog van ons!”

Heb je ook mooie foto’s gemaakt tijdens je reis die je graag met ons wil delen? Of wil je ons meer vertellen over jouw ervaringen? Deel jouw foto’s op Instagram met #TravelWithNordic (wij kunnen de foto’s alleen zien als je profiel openbaar is) en je kan hiervoor ook altijd een e-mail sturen naar onze content marketeers via [email protected].

Alle reizen naar Lapland in de winter