De mooiste wandelingen in Noorwegen

De mooiste wandelingen in Noorwegen

Noorwegen is een Scandinavisch land dat zich onderscheidt door zijn spectaculaire landschappen, fjorden, bergen en een adembenemende kustlijn. Het land is een waar wandelparadijs en biedt een breed scala aan wandelmogelijkheden. Verken de prachtige Noorse natuur en geniet van de adembenemende landschappen door jouw wandeling aan te passen aan het gewenste niveau.

Lungsdalen

Op deze route wandel je langs azuurblauwe bergmeren, langs majestueuze watervallen en door het indrukwekkende Noorse landschap. Een licht betreden pad leidt naar de berghut Lungsdalen. Op de top geniet je van het uitzicht, waarna je de lus in drie moeilijkheidsgraden kunt afmaken. Welke route je ook neemt, het is een unieke wandeling. Deze wandeling wordt letterlijk “het einde van de wereld” genoemd, dit wil je niet missen!
Onze tip: Tot juni kan er sneeuw op het pad liggen en de hut is niet altijd bereikbaar, dus doe de wandeling bij goed weer!

Vøringfossen

Vøringfossen is de op een na hoogste waterval van Noorwegen en waarschijnlijk een van de spectaculairste van het land. Om deze natuurkracht te ervaren, raden wij een wandeling aan door de Måbødalen vallei. Halverwege het pad kan je de imposante waterval van dichtbij bekijken… Pas op, je kan nat worden! Tijdens de 3 tot 4 uur durende wandeling kan je elk moment genieten van het adembenemende panorama over de prachtige vallei.
Onze tip: neem goede wandelschoenen mee, want het pad kan glad zijn.

Kvamskleiva, The Old King’s Road

De Oude Koningsweg is een van de meest spectaculaire routes van Noorwegen en een absolute must voor wandelliefhebbers. De route is ongeveer 100 km lang en is verdeeld in verschillende stukken. Wij stellen voor dat je een wandeling van 2,5 uur maakt door de groene heuvels en het boerenland van Vang. Je loopt in de voetsporen van de arbeiders die de weg meer dan 200 jaar geleden aanlegden. Dit is niet alleen een reis door de tijd, maar ook een van de meest indrukwekkende wandelingen van Noorwegen.
Onze tip: Veel wandelaars lopen de weg graag in de zomer, maar wij raden ook het begin van de herfst aan om te genieten van de prachtige kleuren van het seizoen.

Van Smuksjøseter naar Peer Gynt

Deze lus in het hart van Nationaal Park Rondane voert je door het beste van het Noorse landschap: uitgestrekte groene gebieden, glinsterende meren, uitzicht op de hoge bergen… Je wandelt van Høvringen naar de hut van Peer Gynt terwijl je geniet van de rust en stilte van de ongerepte natuur in de regio. Tijdens deze 3,5 uur durende wandeling geniet je van prachtige uitzichten op het oudste nationale park van Noorwegen. Als je de natuurlijke schoonheid van het land wilt ervaren op een gemakkelijk te bewandelen pad, raden wij deze wandeling aan. Je bevindt je steeds weer in een nieuwe omgeving tijdens deze wandeling!
Onze tip: Als je de hut nadert en de rivier passeert die tussen de bergen stroomt, vergeet dan niet te stoppen en de schoonheid van de natuur te bewonderen!

Ga zelf op pad in Noorwegen

Zuid-Noorwegen Winter 6 dagen

Norefjell Ski Break

Kies voor een ski break in het uitgestrekte Norefjell skiresort en verblijf in een luxe hotelkamer of een modern appartement.

Zuid-Noorwegen Winter 8 dagen

Geilo Ski Week

Geniet van een verblijf in een hotel, appartement of vakantiewoning in het gezellige skidorp Geilo. Je combineert skiën met winterse activiteiten.

Zuid-Noorwegen Lente Nazomer Zomer 12 dagen

Nordic Tur

Geniet van de Noorse natuurpracht: diepblauwe fjorden, felgroene gletsjermeren, uitgestrekte hoogvlaktes en nationale parken.

Zuid-Noorwegen Lente Nazomer Zomer 13 dagen

Hoogtepunten van Fjord-Noorwegen

Op deze reis verken je de Gouden Driehoek en maak je tevens kennis met de charmante Zuidkust!

Zuid-Noorwegen Zomer 10/11 dagen

Hyttertur Zuidkust

Ga op zoek naar de mooiste plekjes die het Zuiden van Noorwegen te bieden heeft.

Zuid-Noorwegen Lente 12 dagen

Lentereis onder de middernachtzon, met Hurtigruten van Bergen tot Kirkenes en terug tot Bergen

De complete 12-daagse rondreis van Bergen naar Kirkenes en terug voert je door de unieke natuur en cultuur van Noorwegen. Dit in combinatie met een rechtstreekse vlucht vanuit Brussel.

Zuid-Noorwegen Lente Nazomer Zomer 8 dagen

Fly & Drive Ålesund, Atlantic Road en Geirangerfjord

Maak kennis met bekende highlights als de Atlantic Road, Trollstigen en het Geirangerfjord tijdens deze korte rondreis met vertrek vanuit Ålesund.

Zuid-Noorwegen Winter 12 dagen

Noorderlichtreis met Hurtigruten, een wereldklassieker 2025

Geniet van de schitterende kustlijn van Noorwegen tijdens je reis van Bergen naar Kirkenes en weer terug. De prachtige natuur trekt aan je voorbij terwijl je op het panoramadek zit of ontdek één van de havens tijdens een stop. Met als hoogtepunt de kans op het spotten van het bijzondere noorderlicht. Blijf ook zeker alert voor het spotten van wildleven.

Zuid-Noorwegen Lente Nazomer Winter Zomer 5 of 7 dagen

Citytrip Oslo en Bergen

Tijdens deze 5-daagse trip bezoek je de twee populairste steden van Noorwegen.

Zuid-Noorwegen Lente Nazomer Zomer 17 dagen

Familie Tur Hotel & Hytter

Een mooie rondreis vol variatie in natuurpracht en accommodaties.

Zuid-Noorwegen Lente Nazomer Zomer 17 dagen

Hyttertur door het hart van Noorwegen

Ontdek de hoogtepunten binnen de 'gouden driehoek' en verblijf in typisch Noorse blokhutten

Zuid-Noorwegen Lente Nazomer Winter Zomer 9 dagen

Citytrip Oslo, Bergen & Trondheim

Bezoek de drie mooiste steden van Noorwegen en ervaar een nacht op de Havila boot.

Zuid-Noorwegen Winter Zomer 12 dagen

Klassieke Hurtigruten zeereis Bergen-Kirkenes-Bergen

De complete 12-daagse rondreis van Bergen naar Kirkenes en terug brengt je langs de unieke natuur en cultuur van Noorwegen.

Zuid-Noorwegen Lente Nazomer Zomer 12 dagen

Historiske Tur

Ontdek de hoogtepunten van het fjordengebied en de gezellige stad Bergen via historische charmehotels.

Zuid-Noorwegen Winter Zomer 11 dagen

Klassieke Hurtigruten zeereis Bergen-Kirkenes-Trondheim

Tijdens deze 11-daagse reis brengt Hurtigruten je van Bergen naar Kirkenes en terug tot Trondheim, dwars door de natuur en langs de culturele hoogtepunten van Noorwegen.