Nieuwjaar op IJsland

Ideale reis voor

1ste kennismaking
Beleving
Families
Koppels
Ongerepte natuur
Ontspanning
Sightseeing
vanaf € 1495 p.p.
Contacteer ons

Wie tijdens ‘oud en nieuw’ iets meer wil dan het klassieke eindejaarsdiner, kan zich volledig laten gaan in het hippe Reykjavík.

Traditiegetrouw wordt het nieuwe jaar hier ingeluid met een uitbundig en knallend lichtspel. Op verschillende plaatsen in de stad worden vreugdevuren aangestoken, schiet men een onwaarschijnlijke hoeveelheid vuurwerk de lucht in en wordt er gevierd, gedanst en gezongen.

Een verkenning van de indrukwekkende IJslandse natuur mag natuurlijk niet ontbreken tijdens jouw reis.

Afhankelijk van de gekozen formule (begeleide excursies of huurauto) laat je je meenemen op begeleide dagexcursies naar de beroemdste toppers op dagafstand van de hoofdstad of ga je zelf op ontdekking met een 4×4 huurauto. Wij zorgen voor een advies route en tips voor te bezoeken hoogtepunten, zodat je niets hoeft te missen.

Voor welke formule je ook kiest, een begeleide noorderlichttocht vanuit de oude haven van Reykjavík is altijd inbegrepen. En omdat niets de pret mag bederven, hebben we voor jou 2 stijlvolle hotels geselecteerd in het bruisende ‘101 district’, het moderne Centerhotel Plaza of het boutique Sand hotel.

En maak je geen zorgen! Wat betreft het eindejaarsdiner bezorgen we je een aantal mogelijke adresjes, zodat je deze niet hoeft te missen.

Vertrekdata

vertrek op 30.12.2023 - terugvlucht op 04.01.2024

Hoogtepunten van de reis

 • Trendy Reykjavík
 • Blue Lagoon
 • Golden Circle: Þingvellir Nationaal Park, Geysir, Gullfoss
 • Seljalands- en Skógafoss watervallen
 • Basaltzuilen en -grot van Reynisdrangar
 • Zwarte stranden rond Kaap Dyrhólaey
 • Noorderlicht boottocht

01. Dag per dag

De reis naar IJsland gaat beginnen! Je vliegt met een rechtstreekse vlucht met de luchtvaartmaatschappij Icelandair vanuit Schiphol naar Keflavik, de internationale luchthaven van IJsland.

Per formule reis je als volgt verder, na het ophalen van de bagage:

 • Eigen huurauto: haal de huurauto op bij de luchthaven en start aan de korte rit naar Reykjavik.
 • Begeleide busexcursies: reis per transfer bus naar het door jouw gekozen hotel.

EXCLUSIEF: De snelle beslissers ervaren deze boottocht aan boord van de authentieke zeilboot Opal*.
‘s Avonds word je direct al verwacht voor een boottocht vanaf de oude haven om het toverachtige poollicht te spotten.

— Lees meer —

Vandaag bezoek je de 3 bekendste locaties van Zuid- en West-IJsland. Dit zijn de échte must-sees!

Het þingvellir Nationaal Park ligt pal op de aardbreuk tussen 2 tektonische aardplaten. Deze breuk scheidt het Noord-Amerikaanse en Europese continent. Daarbij is dit één van de weinige plaatsen op onze planeet waar je een dergelijk fenomeen boven de zeespiegel kan bezoeken. In het nationaal park wandel je in de Almannagjá kloof letterlijk tussen de twee continenten. Hoe bijzonder is dat!

Doordat IJsland bovenop een hotspot ligt, waarbij er zich een grote hoeveelheid magma net onder het aardoppervlak bevindt, is het één van de meest vulkanisch actieve gebieden op onze planeet met allerlei, typische fenomenen. Eén van deze fenomenen is duidelijk zichtbaar in het Geysir gebied waar grondwater wordt verhit door de aardwarmte. De ondergrondse druk die hierdoor ontstaat, zoekt een uitweg en wordt 'ontladen' in spuitgaten: de geisers.

Nog meer water krijg je te zien bij de Gullfoss waterval. Een verzakking in het landschap zorgt ervoor dat het gletsjerwater van de Hvítá rivier in een breed watergordijn naar beneden dondert. Het stuifwater zorgt bij zonnig weer voor een constante regenboog waaraan de waterval zijn naam dankt.

’s Avonds vier je oudejaarsavond in Reykjavik. Geniet van de vreugdevuren en vuurwerk over de hele stad verspreid.

— Lees meer —

Na het nieuwe jaar goed te hebben ingezet kan je vandaag het Reykjanes schiereiland ontdekken. Deze ontdekkingstocht verschilt per formule:

 • Eigen huurauto: rij rond het volledige schiereiland en ontdek hete brongebieden, kleurrijke meren, verlaten vogelkliffen, dramatische rotskusten, en nog veel meer. Aan jou om te oordelen of we ons vergissen in deze vergeten uithoek. Optioneel kan je de dag nog aanvullen met een bezoek aan de Blue Lagoon om relax het nieuwe jaar te starten.
 • Begeleide excursies: vandaag staat op de planning om te relaxen in de Blue Lagoon. Met een bustransfer wordt je naar deze bekende trekpleister gebracht en heb voldoende tijd om te baden in het natuurlijk warme water of om te ontspannen in één van de stoombaden en sauna's.
— Lees meer —

De zuidkust is één van de mooiste kustlijnen ter wereld met een snelle opeenvolging van diverse landschappen, fotogenieke locaties en kleine dorpjes.

Je ontdekt vandaag een deel van deze boeiende kust die wordt gedomineerd door het vulkanenmassief van de Eyjafjalla en de Katla vulkaan. Ze liggen allebei verscholen onder een metersdikke ijslaag, maar dit belette niet dat de Eyjafjalla er zich in 2010 een weg doorbrandde. Herinner je je deze uitbarsting nog?

Aan de rand van de beruchte vulkaan vind je de Seljalandsfoss, een sierlijke waterval waarvan je (bij de juiste weersomstandigheden) ook de achterkant kunt bezoeken, en de statige Skögafoss die, tijdens de zomermaanden, het begin van het ‘pad der watervallen’ markeert.

Het massief ligt aan de rand van de Atlantische oceaan en wordt afgeboord met zwarte stranden en kliffen waar de branding de natuurlijke brug van Kaap Dyrhólæy uithakte.

— Lees meer —

Geniet van de gezellige IJslandse hoofdstad en verken op eigen tempo alle hoekjes van de stad. Om de hoogtepunten van de stad te ontdekken, kan je altijd de stadswandeling maken, die je ontvangt voor aanvang van de reis.

Bezoek zeker nog voor een laatste keer de leuke cafeetjes en restaurantjes of trek een souvenirwinkel in om een herinnering te kopen van IJsland om mee naar huis te nemen, naast de tal van foto's die je waarschijnlijk al hebt gemaakt.

— Lees meer —

De reis zit er weer op! Per transfer bus of met de eigen huurauto die je op de luchthaven aflevert, ga je ’s ochtends vroeg naar de internationale luchthaven voor een rechtstreekse terugvlucht naar Schiphol. Vanuit het raampje tijdens de vlucht kan je nog een laatste blik werpen om dit fascinerende land. Hopelijk tot een volgende keer!

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

CENTER HOTELS PLAZA
PRIJS PER PERSOON
1 persoon - 1 kamer
Eigen huurauto Begeleide busexcursies
volgeboekt Binnenkort beschikbaar
2 personen - 1 kamer
Eigen huurauto Begeleide busexcursies
volgeboekt Binnenkort beschikbaar
3 personen - 1 kamer
Eigen huurauto Begeleide busexcursies
volgeboekt Binnenkort beschikbaar
4 personen - 2 kamers
Eigen huurauto Begeleide busexcursies
volgeboekt Binnenkort beschikbaar

BOUTIQUE HOTEL SAND
PRIJS PER PERSOON
1 persoon - single kamer
Eigen huurauto Begeleide busexcursies
volgeboekt Binnenkort beschikbaar
2 personen - 1 kamer
Eigen huurauto Begeleide busexcursies
volgeboekt Binnenkort beschikbaar
4 personen - 2 kamers
Eigen huurauto Begeleide busexcursies
volgeboekt Binnenkort beschikbaar

Kinderkorting (enkel van toepassing bij de begeleide busexcursies-formule!):

 • -14 jaar t.e.m. 12 jaar: € 260
 • -12 jaar t.e.m. 6 jaar: € 320
 • - 6 jaar: € 460

Upgrade van huurauto steeds mogelijk, prijzen op aanvraag.

Inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam naar Keflavik (retour) in de voordeligste klasse met Icelandair
 • 23 kg ruimbagage en 10 kg handbagage per persoon
 • Luchthavenbelasting
 • 5 overnachtingen in het centrum van Reykjavík in het Centerhotel Plaza of Sand hotel, naar keuze, op basis van logies en ontbijt
 • begeleide busexcursies formule:
  • transfer van de luchthaven in Keflavík naar jouw hotel en terug, op dag 1 en dag 6
  • de vermelde excursies, incl. toegang tot de Blue Lagoon
  • een NORDIC-route-app met algemene informatie en tips en stadswandeling
 • eigen huurauto formule:
  • huurauto type Skoda Octavia 4x4 (upgrade op aanvraag mogelijk) of gelijkwaardig van en tot de luchthaven. Inclusief onbeperkt aantal km’s, verzekering met verlaagd eigen risico van ca. €675 en verzekering tegen schade veroorzaakt door steenslag. De banden en de bodem van de auto zijn nooit verzekerd op IJsland.
 • Noorderlicht bootexcursie
 • Uitgebreid Nederlandstalige NORDIC reis-app met alle informatie en tips nodig voor de reis
 • IJslandse belastingen
 • BTW, reserveringskosten, bijdrage Garantiefonds reizen (GFG)
 • CO2 compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Lunch en avondmaaltijden
 • Ontbijt niet inbegrepen op de laatste ochtend in verband met vroege vlucht en early check out.
 • Toegangsprijs voor de Blue Lagoon vanaf ca. €95,- per persoon (formule eigen huurauto)
 • Niet vermelde diensten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (vrijblijvend aanbod bij offerte)

Opmerkingen

 • Per boeking (tot 9 personen) draag je €2,50 af aan het Calamiteitenfonds
 • * zo lang de voorraad strekt

04. Excursies

inbegrepen

Op jouw eerste avond op IJslandse bodem word je verwacht voor een boottocht vanaf de oude haven waarbij de kapitein koers zet richting ‘duister’ op zoek naar het toverachtige poollicht. Indien de weersomstandigheden roet in het eten zouden gooien, word je automatisch uitgenodigd om de volgende dag opnieuw te proberen.

— Lees meer —

€ 90,- à € 110,- per persoon (naargelang beschikbaarheid) / transfer vanaf Reykjavík op aanvraag

Op 15 minuten van de internationale luchthaven kan je baden in het Blue Lagoon warmwatermeer. Het bad, eigenlijk een kunstmatig meer, ligt in een oud met mossen begroeid lavaveld.
Het water heeft een temperatuur van 39°, bevat ongeveer 2,5% zout en is rijk aan mineralen, silicaten en blauwwieren die het een lichtblauwe, opaalachtige kleur geven. Ze zeggen dat het een heilzame werking heeft.

Wanneer? Dagelijks, het hele jaar door (op basis van beschikbaarheid).
Waar? Reykjanes schiereiland.
Hoe? Individueel of met een bustransfer vanaf jouw hotel in Reykjavík.
Inbegrepen? je krijgt een Silica moddermasker, handdoek en 1 drankje aan de Lagoon Bar. Een upgrade is mogelijk voor €23 p.p. waarbij je twee extra gezichtsmaskers kan testen, een tweede drankje kan nemen bij de bar en gebruik kan maken van een badjas.

— Lees meer —

05. Extra info

Met Icelandair vlieg je in ongeveer 3 uur naar Reykjavik en land je in een totaal andere wereld!

Met deze reis vlieg je vanaf Amsterdam.

Vluchtinfo:
30.12.2023 Amsterdam 13:00 - Keflavik 15:25
04.01.2024 Keflavik 07:40 - Amsterdam 11:55

Goed om weten

Reizen naar IJsland tijdens de kerstvakantie

De kerstvakantie is de periode met het minste uren daglicht, nl. ongeveer 4 uur. Dit zorgt ervoor dat je bij de dagtochten trajecten in het donker zal moeten afleggen. Gelukkig worden alle wegen in dit reisprogramma prioritair ijsvrij gehouden. Je verblijft tijdens deze reis de hele periode in de hoofdstad Reykjavík, wat ervoor zorgt dat er een uitstekende flexibiliteit is om in te spelen op de lokale weersomstandigheden.

In Reykjavík zijn er voldoende hippe en gezellige restaurantjes om 's avonds te dineren. Wij raden aan om tijdig te reserveren tijdens de kerstperiode en zeker op oudejaarsavond.


Reizen naar IJsland tijdens de wintermaanden

Reis je naar IJsland tussen oktober en eind april? Hou er rekening mee dat je soms flexibel zal moeten zijn in jouw reisplannen. Er zijn rustige en heldere dagen, maar tijdens de wintermaanden kunnen er ook periodes zijn waarbij het weer wat uitdagender is. Winterse omstandigheden en sneeuwstormen zijn mogelijk en kunnen ervoor zorgen dat wegen afgesloten worden. Pas reisplannen en dagindeling tijdens die periodes aan. Wij houden de weersomstandigheden vanop afstand in de gaten en zijn bereikbaar indien nodig. Wij bezorgen iedere reiziger de weblinks naar correcte websites waar de lokale weersomstandigheden en wegcondities in realtime opgevolgd kunnen worden.

Tijdens de wintermaanden is het aanbod van rechtstreekse vluchten naar Keflavík vanaf Brussels Airport (Zaventem) beperkt. Vanaf Amsterdam Schiphol zijn er wel dagelijkse vluchten naar IJsland.

Header blog Vulkaanuitbarsting IJsland update van Nordic
Nordic Stories

Vulkaanuitbarsting IJsland

Op zaterdag 16.03.24 vond op het Reykjanes schiereiland in IJsland een nieuwe vulkaanuitbarsting plaats. Lees hier onze laatste update i.v.m. reizen naar IJsland.

Lees meer
De paarse lupine bloeit op IJsland
Nordic Stories

De lupine die IJsland paars kleurt

Tijdens de lente- en zomermaanden wordt IJsland een waar paradijs voor fotografen. De lupine staat in bloei en de grote, paarse velden zijn een favoriet onder de toeristen. Onder de IJslanders daarentegen, is de lupine een controversiële plant.

Lees meer
Papegaaiduikers op IJsland
Nordic Stories

Papegaaiduikers op IJsland

Ongetwijfeld één van de leukste en schattigste vogelsoorten die je op IJsland kan vinden, zijn de papegaaiduikers. Met hun unieke uiterlijk en grappige manier van voortbewegen worden ze ook wel de ‘clowns der zeevogels’ genoemd. We vertellen jou de beste plekjes om deze vogels te spotten op IJsland!

Lees meer
Ijsgrotten-in-IJsland-naar-IJsland-in-de-winter-met-Nordi
Nordic Stories

IJsgrotten

IJsland, het land van vuur en ijs, verrast je telkens weer. Aan de rand van de Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer, kan je tot in het hart van de ijswereld gaan in een van de ijsgrotten. Bezoek dit prachtige natuurwonder onder begeleiding van een ervaren gids.

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox