Winterbreak IJsland voorjaarsvakantie

Ideale reis voor

1ste kennismaking
Beleving
Ongerepte natuur
vanaf € 1665 p.p.
Contacteer ons

Tijdens deze winterbreak laten we je kennismaken met een aantal van de meest bekende locaties op IJsland in een winters jasje.

In tegenstelling tot onze 5-daagse Reykjavík pakketten waarbij je ’s avonds telkens terugkeert naar de stad laten we je tijdens deze reis ook logeren op het platteland.
Het bespaart je heel wat kilometers en tegelijkertijd proef je intenser van de sfeer buiten de hoofdstad.

Vanuit Reykjavík volg je ons uitgestippelde traject tot Kaap Dyrhólæy langs bekende en minder bekende locaties, epische landschappen en wonderlijke natuurfenomenen.

Vanuit Vik maak je een begeleide superjeeptocht door filmische en indrukwekkende landschappen. Je wandelt hierbij over de Myrdalsjokull-gletsjer om een bezoek te brengen aan een natuurlijke ijsgrot.

Ook bij dit programma hoort een gepersonaliseerde route-app. Je hoeft dus zelf geen tijd te steken in de voorbereiding van jouw vakantie.
Het vertelt niet alleen waar de beste stops en korte wandelmogelijkheden zijn, maar verklapt ook waar je natuurlijke warmwaterbaden kan vinden.

‘s Avonds logeer je in geselecteerde hotels waar altijd een restaurant of eethuisje aan verbonden is.

Vertrekdata

12.02.2024 tot 18.02.2024 of 18.02.2024 tot 24.02.2024

Hoogtepunten van de reis

 • Reykjavík
 • Golden Circle: þingvellir, Geysir, Gullfoss
 • zwarte stranden bij Kaap Dyrhólæy
 • basaltzuilen van Reynisdrangar
 • gletsjers en talloze watervallen
 • vulkanische fenomenen
 • Superjeep tocht inclusief bezoek aan een natuurlijke ijsgrot
 • rustig tempo

01. Dag per dag

Na het afhalen van de wagen neem je een alternatieve route over het Reykjanes schiereiland om Reykjavík te bereiken.
Onderweg kan er eventueel een stop gemaakt worden aan de Blue Lagoon (facultatief).

Overnachting: Sand Hotel

— Lees meer —

Niet ver van Reykjavík vertoont het landschap scheuren en barsten; diepe wonden die getuigen van een ontembare kracht onder de aardkorst. De Almannagjá kloof is een van de bekendste en ligt in het þingvellir Nationaal Park.
Dezelfde oerkrachten zorgen iets verderop voor een nog spectaculairder fenomeen: de geisers van Geysir. Momenteel is vooral de geiser Strokkur actief. Om de paar minuten spuit deze warm water tot een hoogte van ongeveer 20 meter.
Om de dag af te sluiten in schoonheid bezoekt u nog de ‘gouden’ waterval, Gullfoss, een van IJslands mooiste en krachtigste watervallen. Hij dankt zijn naam aan de regenbogen die veroorzaakt worden door de grote hoeveelheid stuifwater dat het zonlicht breekt.

Overnachting: Hótel Skálholt

— Lees meer —

Vandaag volg je een deel van de ringweg. De ‘1’ is de basisweg rondom het eiland maar toont zich langs de zuidkust als een parelsnoer van uitzonderlijke fenomenen. Watervallen, dramatische bergflanken, vulkanische zandstranden, glinsterende gletsjertoppen, fossiele eilanden en idyllische warmwaterbaden volgen mekaar op in sneltempo.
De natuurlijke brug van Kaap Dyrhólæy en de basaltzuilen van Reynisfjara vormen het sluitstuk van deze buitengewone route.

Overnachting: Katla Hotel

— Lees meer —

In de ochtend ga je op stap met een begeleide superjeep tour (c.a 3u). Bereid je voor op filmachtige en indrukwekkende landschappen. je wandelt over de Myrdalsjokull-gletsjer en bezoekt vervolgens de verbazingwekkende blauwe en zwarte ijsgrot van de Kötlujökull-gletsjer aan de Katla berg.

In de namiddag kan je de regio op eigen houtje verder verkennen.

Overnachting: Katla Hotel

— Lees meer —

Vandaag keer je terug langs dezelfde weg als op dag 3. Aangezien er talloze hoogtepunten langs deze route liggen, word je vandaag weer verrast met een paar andere facetten van de IJslandse natuur.

Overnachting: Hotel South Coast (vertrek 12.02.24) / Hotel Örk (vertrek 18.02.24)

— Lees meer —

Reykjavík is de meest noordelijk gelegen hoofdstad en een stad op mensenmaat; ideaal om al wandelend te verkennen. De pretentieloze straatjes met kleurige huizen, de kleine winkeltjes, de gezellige koffiebars, de oude haven met het futuristische concertgebouw en de smaakvolle graffiti-hoekjes en –gevels ,…, maken het een leuke stad om te bekomen van al het natuurgeweld van de voorbije dagen.

Overnachting: Sand Hotel

— Lees meer —

Inleveren van de huurauto op de internationale luchthaven en terugvlucht.

— Lees meer —

02. Prijzen

WINTERBREAK
OP BASIS VAN 2 PERSONEN IJSLAND
PERIODE Suzuki Jimny of gelijkwaardig
12/02/24 - 18/02/24 volgeboekt
18/02/24 - 24/02/24 volgeboekt
OP BASIS VAN 3 PERSONEN
PERIODE Toyota RAV4
12/02/24 - 18/02/24 volgeboekt
18/02/24 - 24/02/24 volgeboekt
OP BASIS VAN 4 PERSONEN
PERIODE Toyota RAV4
12/02/24 - 18/02/24 volgeboekt
18/02/24 - 24/02/24 volgeboekt

Kindkorting <12j: €70

Vaste afreisdatum.

Inbegrepen

 • Icelandairvlucht Amsterdam naar Keflavik, H/T
 • luchthaventaks
 • 23 kg ruimbagage en 10 kg handbagage per persoon
 • 1 nacht in een centraal gelegen hotel te Reykjavík op basis van een 2 pers. kamer met privé-sanitair & ontbijt
 • 1 nacht in een centraal gelegen hotel te Reykjavík op basis van een 2 pers. kamer met privé-sanitair. Wegens een vroege vlucht en vroege check out is het ontbijt deze nacht niet inbegrepen.
 • 4 hotelnachten op het platteland op basis van een 2 pers. kamer* met privé-sanitair & ontbijt
 • superjeeptocht en bezoek ijsgrot op dag 4
 • verzekering huurauto met verlaagde franchise (eigen risico ca. €675), gravel protection en tweede bestuurder. De banden en de bodem van de auto zijn nooit verzekerd op IJsland.
 • een uitgebreide, Nederlandstalige NORDIC-reisapp met algemene informatie en tips, routebeschrijvingen en bezienswaardigheden
 • IJslandse taksen
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen
 • CO2 compensatie

Niet inbegrepen

 • Lunch en avondmaaltijden
 • Optionele excursies en toegangen
 • Niet vermelde diensten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (vrijblijvend aanbod bij offerte)

Opmerkingen

 • Driepersoonskamer kan ook een tweepersoonskamer met een extra bed zijn
 • Per boeking (tot 9 personen) draag je €2,50 af aan het Calamiteitenfonds

03. Excursies

€ 90,- à € 110,- per persoon (naargelang beschikbaarheid) / transfer vanaf Reykjavík op aanvraag

Op 15 minuten van de internationale luchthaven kan je baden in het Blue Lagoon warmwatermeer. Het bad, eigenlijk een kunstmatig meer, ligt in een oud met mossen begroeid lavaveld.
Het water heeft een temperatuur van 39°, bevat ongeveer 2,5% zout en is rijk aan mineralen, silicaten en blauwwieren die het een lichtblauwe, opaalachtige kleur geven. Ze zeggen dat het een heilzame werking heeft.

Wanneer? Dagelijks, het hele jaar door (op basis van beschikbaarheid).
Waar? Reykjanes schiereiland.
Hoe? Individueel of met een bustransfer vanaf jouw hotel in Reykjavík.
Inbegrepen? je krijgt een Silica moddermasker, handdoek en 1 drankje aan de Lagoon Bar. Een upgrade is mogelijk voor €23 p.p. waarbij je twee extra gezichtsmaskers kan testen, een tweede drankje kan nemen bij de bar en gebruik kan maken van een badjas.

— Lees meer —

€260,- p.p. (2 personen per scooter) / van 8 tot 16 jaar: €185,- p.p. / toeslag solo-rit: €60,- p.p.

Na een korte briefing en het aantrekken van de warme kleding reis je per gletjsertruck in ongeveer 25 minuten naar de top van de Mýrdalsgletsjer, de enorme ijsvlakte naast de beruchte Eyjafjalla vulkaan.
Hier start
een avontuurlijke sneeuwscootertocht van 1 uur (2 personen per scooter) door en over een wildernis van ijs. De totale excursie duurt ongeveer 2,5 uur.

Wanneer? Dagelijks.
Waar? Het basiskamp ligt iets ten westen van het dorpje Vík.
Hoe? Onder gespecialiseerde begeleiding. Uitrusting en al het nodige materiaal wordt ter plaatse voorzien. Als chauffeur is een geldig rijbewijs verplicht.

— Lees meer —

€125,- per persoon / van 8 tot 15 jaar: €90,- per persoon

Een gespecialiseerde gletsjergids neemt je mee op gletsjertocht over de Mýrdalsjökull, de op één na grootste ijsvlakte van IJsland. De gids vertelt je meer over de werking van de ijsmassa en de boeiende randfenomenen.

Wanneer? Dagelijks, het hele jaar door (op basis van beschikbaarheid).
Waar? Mýrdalsjökull, tussen de Skógafoss waterval en Kaap Dyrhólaey.
Hoe? De excursie wordt uitgevoerd onder gespecialiseerde begeleiding. Stijgijzers en ijsbijl zijn ter plaatse aanwezig. Haalbaar voor iedereen met een normale conditie en die minimaal schoenmaat 34 heeft. Bergschoenen van het type B of C zijn noodzakelijk.

— Lees meer —

€ 55 p.p. / van 12 tot 15 jaar: € 25 p.p. / met transfer vanaf Reykjavik: € 90 p.p. / van 12 tot 15 jaar: € 45 p.p.

Tijdens deze excursie daalt u af in de langste lava tunnel op IJsland, bijna 1,4 km lang, en brengt u een bezoek aan een wondere wereld die zich juist onder het oppervlak verborgen houdt. Het is een kleurrijke wereld die heel duidelijk de krachtige vulkanische activiteiten tonen die voor het ontstaan van deze grot hebben gezorgd.

Wanneer? Dagelijks het hele jaar door
Waar? Reykjanes, Raufarhólshellir
Hoe? Onder gespecialiseerde begeleiding. Uitrusting en al het nodige materiaal wordt ter plaatse voorzien. Duur: ca. 1 uur (met transfer vanuit Reykjavík ca. 3 uur)

— Lees meer —

04. Extra info

Met Icelandair vlieg je in ongeveer 3 uur naar Reykjavik en land je in een totaal andere wereld!

Rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam voor beide periodes.

Header blog Vulkaanuitbarsting IJsland update van Nordic
Nordic Stories

Vulkaanuitbarsting IJsland

Op zaterdag 16.03.24 vond op het Reykjanes schiereiland in IJsland een nieuwe vulkaanuitbarsting plaats. Lees hier onze laatste update i.v.m. reizen naar IJsland.

Lees meer
De paarse lupine bloeit op IJsland
Nordic Stories

De lupine die IJsland paars kleurt

Tijdens de lente- en zomermaanden wordt IJsland een waar paradijs voor fotografen. De lupine staat in bloei en de grote, paarse velden zijn een favoriet onder de toeristen. Onder de IJslanders daarentegen, is de lupine een controversiële plant.

Lees meer
Papegaaiduikers op IJsland
Nordic Stories

Papegaaiduikers op IJsland

Ongetwijfeld één van de leukste en schattigste vogelsoorten die je op IJsland kan vinden, zijn de papegaaiduikers. Met hun unieke uiterlijk en grappige manier van voortbewegen worden ze ook wel de ‘clowns der zeevogels’ genoemd. We vertellen jou de beste plekjes om deze vogels te spotten op IJsland!

Lees meer
Ijsgrotten-in-IJsland-naar-IJsland-in-de-winter-met-Nordi
Nordic Stories

IJsgrotten

IJsland, het land van vuur en ijs, verrast je telkens weer. Aan de rand van de Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer, kan je tot in het hart van de ijswereld gaan in een van de ijsgrotten. Bezoek dit prachtige natuurwonder onder begeleiding van een ervaren gids.

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox