Zuid-IJsland Deluxe

Ideale reis voor

Beleving
Ongerepte natuur
vanaf € 2395 p.p.
Contacteer ons

Deze luxe ontdekkingstocht is speciaal samengesteld voor wie geen compromissen wil sluiten.

Overdag trek je door de overdadige subarctische en vulkanische landschappen van het mythische rijk der elfen en trollen. ’s Avonds kan je bekomen van alle natuurgeweld in het beste hotel van iedere regio. De ene keer gaat het om een design hotel, de andere keer om een luxe hotel op een super locatie of met een heerlijke keuken.

Kortom, genieten op alle vlakken!

Het programma toont je alle natuurlijke fenomenen langs de zuidkust. Warmwaterfonteinen, kokende modderpoelen, uitgestrekte maanlandschappen gevormd door eeuwenoude mossen en messcherpe lavavelden, verbrande zandvlaktes, ijs- en watervallen; er is te veel om op te noemen.

En wil je het nog spannender maken? Dan kan je een aantal activiteiten toevoegen om de kracht van de natuur vanaf de eerste rij te beleven.

Vertrekdata

vanaf 01.10.2023 tot 30.04.2024

Hoogtepunten van de reis

 • Blue Lagoon
 • Zwarte stranden bij Kaap Dyrhólæy
 • Basaltzuilen van Reynisdrangar
 • Spoel- en woestijnvlaktes
 • Gletsjers en talloze watervallen
 • Golden Circle: þingvellir, Geysir, Gullfoss
 • Vulkanische fenomenen
 • Jökulsárlón ijsmeer
 • Vatnajökull Nationaal Park

01. Dag per dag

Na het ophalen van de huurauto en de eerste kilometers te hebben gereden, kom je onmiddellijk al in de ban van de natuurpracht.

Je start jouw ontdekkingstocht met een uitgebreid bezoek aan de Blue Lagoon. Het is een uitzonderlijk gebied met een buitenaardse aanblik door het felle contrast tussen het zwarte lavazand en het azuurblauwe water. Bij de Blue Lagoon verblijf je eerste nacht.

— Lees meer —

Vandaag bezoek je dé bekendste locaties van IJsland. Deze staan sowieso op jouw IJslandse bucketlist!
Pal op de Mid-Atlantic Rift, die het Noord-Amerikaanse en Europese continent scheidt, ligt het þingvellir Nationaal Park. In dit Nationaal Park wandel je op één van de befaamde breuklijnen. Dit is tevens één van de weinige plaatsen op onze planeet waar je dergelijk fenomeen van zo dichtbij kan bezoeken. Hoe bijzonder!

Als je de breuklijn volgt, bereik je het Geysir gebied. Een fascinerend gebied, waar met enige regelmaat heet water metershoog de lucht in wordt gespoten. Ook kan je vandaag de indrukwekkende Gullfoss waterval ontdekken. Deze waterval voert het gletsjerwater van de ‘witte’ rivier naar het zuiden. Zeker de moeite waard om te bezichtigen.
Niet lang na het verlaten van de waterval verandert het landschap, de voorbode van een uitgestrekt en intrigerend gebied dat het hoofd moet buigen voor de wetten van Moeder Natuur.

— Lees meer —

Vandaag zet je koers naar het zuiden. De natuur laat het namelijk niet toe om in de winter, door de weersomstandigheden, verder het binnenland in te trekken. Je reist langs de flanken van de Hekla vulkaan. Wanneer je de kust bereikt, wijzigt het landschap opnieuw. Het bergmassief met de ondertussen beruchte Eyjafjallavulkaan domineert hier het uitzicht met talloze watervallen. Elke waterval is verschillend en even spectaculair op zijn eigen manier.

Tussen de Atlantische Oceaan en het massief liggen hoge basaltkliffen, Kaap Dyrhólæy, zwarte stranden, fossiele eilanden, en nog veel meer prachtig IJslands natuurschoon. Je kan het vandaag allemaal tegenkomen!

Je overnacht aan de voet van de Mýrdalsgletsjer.

— Lees meer —

Meer naar het oosten ligt Europa’s grootste ijswoestijn, de Vatnajökull. Onderdeel van deze ijswoestijn en verscholen gelegen tussen de enorme gletsjertongen is het Skaftafell Nationaal Park. Een prachtig Nationaal Park wat zeker een stop waard is.

Aan de rand van de ijsmassa vind je het Jökulsárlón ijsmeer. Een indrukwekkend meer, waar ijsbergen van verschillende formaten afdrijven naar open zee. Neem ook een kijkje op Diamond Beach; een zwart strand waar vaak afgeborken ijsblokken op aanspoelen. Een must-see!

Deze wereld van ijs bereik je pas na het doorsteken van het ‘Vuurveld’. Het resultaat van een verwoestende uitbarsting van de Laki vulkaan. Destijds een rampzalige gebeurtenis; vandaag de dag een sprookjesachtig gebied.

— Lees meer —

Door de enorme variatie langs dit deel van de zuidkust verblijf je nog een volledige dag tussen “vuur en ijs”. Ideaal om nog meer van dit gebied te genieten. Ga bijvoorbeeld (nogmaals) op ontdekkingstocht in het Skaftafell Nationaal Park.

Aan het einde van de dag keer je terug naar de voet van de Mýrdalsgletsjer om te overnachten.

— Lees meer —

Een echte metropool kan Reykjavík niet worden genoemd, maar toch is het een bruisende en gezellige stad. De kleurrijke winkeltjes, hippe koffiehuizen en bars maken het een echte slenterstad.
Wie geen speciaal ‘to do’ lijstje heeft, heeft voldoende aan één dagje Reykjavík. Voeg een extra nacht toe, als je bijvoorbeeld de musea wil bezoeken of een rondleiding wil in het Harpa concertgebouw.

— Lees meer —

Vandaag rijd je terug naar de internationale luchthaven om de huurauto in te leveren en in te checken voor je terugvlucht. Met avonturen en herinneringen rijker, vlieg je terug naar huis.

— Lees meer —
Single trip quote icon

Overdonderend en fantastisch! Is een reis die we nog eens zouden willen reserveren. IJsland is meer dan we hadden verwacht.

Erik en Lieve Deman - Snelders

02. Je verblijf

03. Prijzen

PRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 2 PERSONEN
PERIODE AUTOTYPE
01.10 t/m 31.10.23 Suzuki Vitara 4x4 (of gelijkwaardig)
€ 2765
01.11 t/m 15.12.23 Suzuki Vitara 4x4 (of gelijkwaardig)
€ 2595
27.01 t/m 24.03.24 Suzuki Vitara 4x4 (of gelijkwaardig)
€ 2595

PRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 4 PERSONEN
PERIODE AUTOTYPE
01.10 t/m 31.10.23 Toyota RAV4 4x4 (of gelijkwaardig)
€ 2540
01.11 t/m 15.12.23 Toyota RAV4 4x4 (of gelijkwaardig)
€ 2385
27.01 t/m 24.03.24 Toyota RAV4 4x4 (of gelijkwaardig)
€ 2380

Upgrade huurwagen mogelijk: prijzen op aanvraag

Tijdens de donkere periode, tussen 15/12/2023 en 15/01/2024, bieden we deze reis niet aan.

Inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam naar Keflavik (retour) in de voordeligste klasse
 • Luchthavenbelasting
 • 23 kg ruimbagage en 10 kg handbagage per persoon
 • 6 overnachtingen in luxe hotels op basis van een kamer met privé-sanitair en ontbij
 • 1 overnachting in een centraal gelegen luxehotel te Reykjavík op basis van een kamer met privé sanitair. Tijdens deze nacht is er geen ontbijt inbegrepen wegens de vroege ochtendvlucht en de vroege check out.
 • huurauto van en tot de luchthaven inclusief onbeperkt aantal km’s
 • verzekering huurwagen met verlaagde franchise (eigen risico ca. €675), gravel protection en tweede bestuurder. De banden en de bodem van de auto zijn nooit verzekerd op IJsland.
 • Uitgebreid Nederlandstalige NORDIC-reisapp met algemene informatie en tips, routebeschrijvingen en bezienswaardigheden
 • IJslandse belastingen
 • BTW, reserveringskosten, bijdrage Garantiefonds reizen (GFG)
 • CO2 compensatie van deze reis

  Niet inbegrepen

  • Lunch en avondmaaltijden
  • Optionele excursies en toegangen
  • Niet vermelde diensten
  • Reis- en/of annuleringsverzekering (vrijblijvend aanbod bij offerte)

  Opmerkingen

  • Driepersoonskamer kan ook een tweepersoonskamer met een extra bed zijn
  • Prijzen voor eenpersoonskamer en kinderen op aanvraag
  • Bij boeking wordt meteen nagekeken of de vluchtklasse nog beschikbaar is. Indien niet meer beschikbaar, kan er enkel gereisd worden als er een toeslag wordt betaald. De exacte prijs per persoon wordt vermeld in de offerte.
  • Per boeking (tot 9 personen) draag je €2,50 af aan het Calamiteitenfonds

  04. Excursies

  € 90,- à € 110,- per persoon (naargelang beschikbaarheid) / transfer vanaf Reykjavík op aanvraag

  Op 15 minuten van de internationale luchthaven kan je baden in het Blue Lagoon warmwatermeer. Het bad, eigenlijk een kunstmatig meer, ligt in een oud met mossen begroeid lavaveld.
  Het water heeft een temperatuur van 39°, bevat ongeveer 2,5% zout en is rijk aan mineralen, silicaten en blauwwieren die het een lichtblauwe, opaalachtige kleur geven. Ze zeggen dat het een heilzame werking heeft.

  Wanneer? Dagelijks, het hele jaar door (op basis van beschikbaarheid).
  Waar? Reykjanes schiereiland.
  Hoe? Individueel of met een bustransfer vanaf jouw hotel in Reykjavík.
  Inbegrepen? je krijgt een Silica moddermasker, handdoek en 1 drankje aan de Lagoon Bar. Een upgrade is mogelijk voor €23 p.p. waarbij je twee extra gezichtsmaskers kan testen, een tweede drankje kan nemen bij de bar en gebruik kan maken van een badjas.

  — Lees meer —

  €260,- p.p. (2 personen per scooter) / van 8 tot 16 jaar: €185,- p.p. / toeslag solo-rit: €60,- p.p.

  Na een korte briefing en het aantrekken van de warme kleding reis je per gletjsertruck in ongeveer 25 minuten naar de top van de Mýrdalsgletsjer, de enorme ijsvlakte naast de beruchte Eyjafjalla vulkaan.
  Hier start
  een avontuurlijke sneeuwscootertocht van 1 uur (2 personen per scooter) door en over een wildernis van ijs. De totale excursie duurt ongeveer 2,5 uur.

  Wanneer? Dagelijks.
  Waar? Het basiskamp ligt iets ten westen van het dorpje Vík.
  Hoe? Onder gespecialiseerde begeleiding. Uitrusting en al het nodige materiaal wordt ter plaatse voorzien. Als chauffeur is een geldig rijbewijs verplicht.

  — Lees meer —

  € 145,- per persoon / van 8 tot 15 jaar: € 105,- per persoon

  Een ervaren gletsjergids neemt je letterlijk en figuurlijk op sleeptouw over de Svinafellsjökull, een gletsjertong van de grote Vatnajökull in het zuiden van IJsland. De gids vertelt je meer over de werking van de ijsmassa en de boeiende randfenomenen.

  Wanneer? Dagelijks, het hele jaar door (op basis van beschikbaarheid).
  Waar? Skaftafell Nationaal Park.
  Hoe? Onder gespecialiseerde begeleiding. Stijgijzers en ijsbijl worden voorzien. Haalbaar voor iedereen met een normale conditie en minimum schoenmaat 34. Bergschoenen van het type B of C zijn noodzakelijk.

  — Lees meer —

  € 185,- per persoon / van 6 tot 16 jaar: € 140,- per persoon

  Laat je verbazen door de fantastische kristallen ijswereld onder de Vatnajökull. Vanaf het Jökulsárlón ijsmeer start het avontuur naar de rand van de gletsjer waar je je klaarmaakt om deze bijzondere gletsjergrot te verkennen. Een spektakel van water, ijs en licht en een oneindige variatie van verschillende tinten blauw.

  Wanneer? Dagelijks, in de maanden: november tot en met maart (op basis van beschikbaarheid).
  Waar? Vatnajökull, vertrek vanaf Jökulsárlón.
  Hoe? De excursie vindt plaats onder gespecialiseerde begeleiding. Uitrusting en al het nodige materiaal is ter plaatse aanwezig. De excursie duurt circa 3 uur.

  Bij slechte weersvoorspellingen, neem altijd even contact op met de leverancier van deze excursie. Op die manier ben je zeker dat de excursie zoals gepland doorgaat. De contactgegevens kan je in de voucher terugvinden.

  — Lees meer —

  € 405 p.p.

  Vanuit Oost-IJsland kan u deelnemen aan verschillende helikoptertochten die variëren in tijd en prijs naargelang de gekozen tocht. Een van de populairste vluchten is deze naar de Askja en Herðubreid vulkanen met een waanzinnig 360° panorama over het volledige gebied.

  Wanneer? Dagelijks van juni t.e.m. september
  Waar? De vluchten vertrekken vanuit Oost-IJsland
  Hoe? Met een helikopter van het type Robinson R44 geschikt voor max. 3 personen.

  — Lees meer —

  € 68 p.p. / van 12 tot 15 jaar: € 34 p.p.

  Tijdens deze excursie daalt u af in de langste lava tunnel op IJsland, bijna 1,4 km lang, en brengt u een bezoek aan een wondere wereld die zich juist onder het oppervlak verborgen houdt. Het is een kleurrijke wereld die heel duidelijk de krachtige vulkanische activiteiten tonen die voor het ontstaan van deze grot hebben gezorgd.

  Wanneer? Dagelijks het hele jaar door
  Waar? Reykjanes, Raufarhólshellir
  Hoe? Onder gespecialiseerde begeleiding. Uitrusting en al het nodige materiaal wordt ter plaatse voorzien. Duur: ca. 1 uur

  — Lees meer —

  05. Extra info

  Met Icelandair vlieg je in ongeveer 3 uur naar Reykjavik en land je in een totaal andere wereld!

  Vanaf Amsterdam zijn er het hele jaar door dagelijkse vluchten.

  Goed om te weten

  Reizen naar IJsland tijdens de wintermaanden

  Reis je naar IJsland tussen oktober en eind april? Hou er rekening mee dat je soms flexibel zal moeten zijn in jouw reisplannen. Er zijn rustige en heldere dagen, maar tijdens de wintermaanden kunnen er ook periodes zijn waarbij het weer wat uitdagender is. Winterse omstandigheden en sneeuwstormen zijn mogelijk en kunnen ervoor zorgen dat wegen afgesloten worden. Pas reisplannen en dagindeling tijdens die periodes aan. Wij houden de weersomstandigheden vanop afstand in de gaten en zijn bereikbaar indien nodig. Wij bezorgen iedere reiziger de weblinks naar correcte websites waar de lokale weersomstandigheden en wegcondities in realtime opgevolgd kunnen worden.

  Header blog Vulkaanuitbarsting IJsland update van Nordic
  Nordic Stories

  Vulkaanuitbarsting IJsland

  Op zaterdag 16.03.24 vond op het Reykjanes schiereiland in IJsland een nieuwe vulkaanuitbarsting plaats. Lees hier onze laatste update i.v.m. reizen naar IJsland.

  Lees meer
  De paarse lupine bloeit op IJsland
  Nordic Stories

  De lupine die IJsland paars kleurt

  Tijdens de lente- en zomermaanden wordt IJsland een waar paradijs voor fotografen. De lupine staat in bloei en de grote, paarse velden zijn een favoriet onder de toeristen. Onder de IJslanders daarentegen, is de lupine een controversiële plant.

  Lees meer
  Papegaaiduikers op IJsland
  Nordic Stories

  Papegaaiduikers op IJsland

  Ongetwijfeld één van de leukste en schattigste vogelsoorten die je op IJsland kan vinden, zijn de papegaaiduikers. Met hun unieke uiterlijk en grappige manier van voortbewegen worden ze ook wel de ‘clowns der zeevogels’ genoemd. We vertellen jou de beste plekjes om deze vogels te spotten op IJsland!

  Lees meer
  Ijsgrotten-in-IJsland-naar-IJsland-in-de-winter-met-Nordi
  Nordic Stories

  IJsgrotten

  IJsland, het land van vuur en ijs, verrast je telkens weer. Aan de rand van de Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer, kan je tot in het hart van de ijswereld gaan in een van de ijsgrotten. Bezoek dit prachtige natuurwonder onder begeleiding van een ervaren gids.

  Lees meer

  Nog interessante reizen

  Op de hoogte blijven?

  Ontvang tips & tricks in je mailbox