De Westfjorden individueel

Ideale reis voor

Avontuurlijk
Beleving
Ongerepte natuur
Wandelen
vanaf € 2195 p.p.
Contacteer ons

In het uiterste noordwesten hechten de Westfjorden zich als een klauw aan het eiland. Deze regio behoort tot de oudste delen van IJsland en heeft haar authenticiteit grotendeels weten te behouden. De afgelegen ligging maakt ook dat het gebied minder wordt bezocht.

In het zuiden doemen enorme fjorden geheimzinnig op uit de oceaan en onthullen kleine vissersdorpjes, dramatisch hoge vogelkliffen en kleurrijke stranden. Grindwegen slingeren omhoog door de centraal gelegen groene hoogvlaktes en liggen bezaaid met watervallen. Verder in het oosten loopt de weg langs een grillige rotskust. Een verlaten gebied waar je kan wandelen van kleine inhammen aan zee tot waanzinnige viewpoints. Omwille van de mystieke toets die constant aanwezig is, is het niet te verwonderen dat vele saga’s en legendes hier hun oorsprong vonden.

We voorzien tijdens deze reis een 4x4 huurauto. Deze biedt meer comfort op de vele grindwegen die de Westfjorden rijk zijn en op de Kaldidalur hooglandroute die in dit programma zit.

Vertrekdata

vanaf 01.05.2024 tot 30.09.2024

Hoogtepunten van de reis

 • Het schiereiland Snaefellsnes
 • De authentieke Westfjorden
 • De vogelkliffen van Latrabjarg
 • De 'bruidssluier' waterval van Dynjandi
 • Indrukwekkende stiltegebieden van Strandir
 • Mogelijkheden tot korte en langere wandelingen

01. Dag per dag

Bij aankomst rijd je via de beruchte Walvisfjord of de prachtig gelegen vuurtorens van Akranes naar Borgarnes.

— Lees meer —

Vanaf de ‘vuurburcht’ heb je een mooi zicht op de bergketen die als een ruggengraat over de volledige lengte van Snæfellsnes loopt.
Het schiereiland is een mix van ruige kusten met grillig basaltrotsen, geërodeerde vulkaankraters en lavagrotten. Via nederzettingen, kleine baaien en fjorden bereik je het charmante havendorpje Stykkishólmur.

— Lees meer —

Afhankelijk van je overnachtingsplaats maak je de ferryovertocht vanuit Stykkishólmur of rij je langsheen de Breiðafjördur vanaf Vogur.

Aan de overkant van de fjord bereik je de Westfjorden waar de weg zich omhoog slingert naar het meest westelijke punt van Europa: de vogelkliffen van Látrabjarg. Onderweg biedt het lange zandstrand van Raudisandur een oase van kleuren en rust.

De indrukwekkende vogelkliffen nodigen uit om ’s avonds bezocht te worden als hun bekendste bewoners, de papegaaiduikers, terug zijn van zee. Maar ook de duizenden andere zeevogels maken, vooral in de periode van mei tot midden augustus, de kakofonie van gekrijs en gewemel tot een spektakel.

— Lees meer —

Een indrukwekkende rit langs de voet van torenhoge fjordkusten brengt je via kleine vissershaventjes over enorme bergpassen opnieuw naar hoogvlaktes. Vanuit Bildudalur kruipt een grindweg omhoog naar een weelderig groen landschap afgewisseld met rotsformaties en riviertjes. Een van de riviertjes dondert naar beneden als een prachtige ‘bruidsluier’, geflankeerd door tientallen kleine watervallen. Bijna op het einde van de grindweg kom je aan in Þingeyri, een vissersdorpje knap gesetteld aan de immense Dýrafjörður.

— Lees meer —

Wil je graag de pracht van het Dýrafjörður actief ontdekken dan kan je per mountainbike de ‘droomweg’ volgen naar het uiteinde van het schiereiland. Aan de andere kant van de fjord ligt Mýrarfell. Een korte maar krachtige wandeling naar de top wordt beloond met een adembenemend zicht op de duizelingwekkende fjord.

De kleurrijke huisjes van Isafjorður tonen opnieuw enige beschaving. Voor een klein stukje paradijs trek je verder naar het zwarte zandstrand van Skálavik, in een afgelegen baai.

— Lees meer —

Na de laatste ijstijd hebben brede gletsjertongen het landschap tot een indrukwekkend fjordensysteem uitgesleten. Langs ‘de djup’ zorgen zeehondenkolonies, vogeleilanden en historische locaties voor afwisseling. Maar ook het Arctic Fox Center in Sudavik gewijd aan het enige inheemse zoogdier van IJsland en de zoutinstallaties van Reykjanes waar zout wordt gewonnen met geothermische warmte, zorgen voor een boeiende dag. ’s Avonds kan je de dag afsluiten in een natuurlijk verwarmd bad.

— Lees meer —

Een zijweg langs Langadalsströnd geeft de start voor een spectaculaire wandeling met zicht op de Drangajökull gletsjer. Nadien kronkelt de ruwe kustlijn van Strandir langs de dunst bevolkte en meest afgelegen regio van IJsland. De Strandavegur is een attractie op zichzelf met vele kleine baaien, rotsachtige landschappen met scherpe bergpunten en kliffen.

— Lees meer —

In Norðurfjörður bracht de haringvisserij ooit grote welvaart. Vraag hier zeker om een geleid bezoek aan de verlaten fabriek. De sfeer van toen is nog tastbaar, een echte aanrader.

Op de koop toe vertoef je in een heus wandelparadijs. Tochten naar verscholen watervallen en basaltravijnen, of de hoogte in voor een indrukwekkend zicht op dit ongerepte landschap behoren tot de vele mogelijkheden. Relaxen kan in het meest noordelijk gelegen warmwaterbad van IJsland, pal aan de oceaan.

— Lees meer —

Langs de kustroute verlaten we de Westfjorden. Via vergeten stranden bezaaid met drijfhout, bizarre rotsformaties en groene landerijen krijg je een totaalbeeld van de machtige westfjorden. Langs de Hrútafjörður rijd je in een rechte lijn verder landinwaarts.

— Lees meer —

Via de 3000 jaar oude krater van Grábrók rijd je verder naar de lava watervallen van Hraunfossar en Barnafoss. De Kaldidalur, de kortste postroute dwars door IJsland, brengt je naar het Þingvellir nationaal park. Hier zie je dat IJsland letterlijk in twee wordt gespleten.

Een echte metropool kan Reykjavík niet worden genoemd, maar toch is het een bruisende en gezellige stad. De kleurrijke winkeltjes, hippe koffiehuizen en trendy maken het een echte slenterstad.

— Lees meer —

Inleveren van de huurauto en terugvlucht.

— Lees meer —
Single trip quote icon

Voor ons was het al de derde IJslandreis en toch werden we weer verrast. De Westfjorden zijn een wereld op zich, ver van de wereld. De tijd lijkt er stil te hebben gestaan. Waar kan je nog langer dan een week in zo'n ongeschonden landschap vertoeven?

Verfaille Krista

02. Je verblijf

03. Prijzen

PRIJS PER PERSOON O.B.V. VASTE AFREISDATA
OP BASIS VAN 2 PERSONEN
Huurwagen Suzuki Jimny of gelijkwaardig
01.05 t.e.m. 31.05.2024 € 2495
in de maand juni bieden we deze reis enkel nog aan op onze vooraf vastgelegde afreisdata:
05.06.24 - 15.06.24
12.06.24 - 22.06.24
19.06.24 - 29.06.24

volgeboekt
volgeboekt
volgeboekt
01.07 t.e.m. 31.07.2024 € 3295
01.08 t.e.m. 25.08.2024 € 3235
26.08 t.e.m. 10.09.2024 € 2795
11.09 t.e.m. 30.09.2024 € 2625

PRIJS PER PERSOON O.B.V. VASTE AFREISDATA
OP BASIS VAN 4 PERSONEN
Huurwagen Toyota RAV4 of gelijkwaardig
01.05 t.e.m. 31.05.2024 € 2235
in de maand juni bieden we deze reis enkel nog aan op onze vooraf vastgelegde afreisdata:
05.06.24 - 15.06.24
12.06.24 - 22.06.24
19.06.24 - 29.06.24

volgeboekt
volgeboekt
volgeboekt
01.07 t.e.m. 31.07.2024 € 2875
01.08 t.e.m. 25.08.2024 € 2795
26.08 t.e.m. 10.09.2024 € 2495
11.09 t.e.m. 30.09.2024 € 2365

Meer informatie bij deze prijstabel
> Van 05.06.2024 t.e.m. 10.07.2024: wekelijkse vaste afreis op woensdag (vertrek vanaf Brussels Airport Zaventem BRU)

05.06.24 - 15.06.24: volzet
12.06.24 - 22.06.24: volzet
19.06.24 - 29.06.24: € 2730 p.p. o.b.v. 2 personen | € 2430 p.p. o.b.v. 4 personen
10.07.24 - 20.07.24: € 3245 p.p. o.b.v. 2 personen | € 2795 p.p. o.b.v. 4 personen

Prijzen afhankelijk van de reisperiode (zie tabel). Contacteer ons via het formulier aan de rechterkant om een voorstel met meer gedetailleerde informatie (zoals de exacte overnachtingsplaatsen) bij onze vaste afreizen te ontvangen.

Wil je dit programma aanpassen of kan je niet op woensdag vertrekken, dan kan je een aanvraag op maat indienen. Dagelijkse afreizen zijn mogelijk tussen 01.05.2024 en 30.09.2024. Contacteer ons via het formulier aan de rechterkant om een voorstel en prijsopgave op maat te ontvangen. Verduidelijk hierbij ook jouw keuze voor verblijf in een mix van accommodaties (hotels, guesthouses en farmstays) of verblijf met focus op hotelovernachtingen. Voor reizen op maat zijn bovenstaande prijzen indicatief.

Inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Keflavik, in de voordeligste klasse
 • 23 kg bagage (1 stuk) en 10 kg handbagage per persoon
 • Luchthavenbelasting
 • 1 nacht in een centraal gelegen hotel te Reykjavík op basis van kamer en ontbijt. Bij de laatste nacht is geen ontbijt inbegrepen gezien het vroege uitchecken en de vroege terugvlucht
 • 9 nachten op het platteland op basis van een kamer met ontbijt
 • Huurauto type Suzuki Jimny of gelijkwaardig (2 personen) of RAV4 (4 personen) volgens het aantal reizigers van en tot de luchthaven te Keflavík, onbeperkt aantal kilometers
 • Verzekering huurauto waarbij Nordic de franchise (eigen risico) reeds verlaagde tot ca. € 815. Inclusief gravel protection en tweede bestuurder. In tegenstelling tot andere bestemmingen zijn op IJsland de banden en de onderkant van de auto nooit verzekerd.
 • Ferry van Stykkishólmur naar Brjánslækur op dag 3, tenzij je logeert te Vogur
 • Een uitgebreide, Nederlandstalige Nordic-reisapp met algemene informatie en tips, routebeschrijvingen en bezienswaardigheden
 • IJslandse belastingen
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen
 • CO2 compensatie

Niet inbegrepen

 • Lunch en avondmaaltijden
 • Optionele excursies en toegangen
 • Annuleringsverzekering en reisverzekering: klik hier voor meer info

Opmerkingen

 • Prijs voor eenpersoonskamer of driepersoonskamer en kinderen op aanvraag.
 • Triple kamer kan ook een dubbel kamer met een extra bed zijn.
 • Bij reservatie wordt eerst nagekeken of de vluchten in de voorziene boekingsklasse nog beschikbaar zijn. Indien niet wordt een eventueel supplement aangerekend of worden andere reisdata voorgesteld.

04. Excursies

€ 90,- à € 110,- per persoon (naargelang beschikbaarheid) / transfer vanaf Reykjavík op aanvraag

Op 15 minuten van de internationale luchthaven kan je baden in het Blue Lagoon warmwatermeer. Het bad, eigenlijk een kunstmatig meer, ligt in een oud met mossen begroeid lavaveld.
Het water heeft een temperatuur van 39°, bevat ongeveer 2,5% zout en is rijk aan mineralen, silicaten en blauwwieren die het een lichtblauwe, opaalachtige kleur geven. Ze zeggen dat het een heilzame werking heeft.

Wanneer? Dagelijks, het hele jaar door (op basis van beschikbaarheid).
Waar? Reykjanes schiereiland.
Hoe? Individueel of met een bustransfer vanaf jouw hotel in Reykjavík.
Inbegrepen? je krijgt een Silica moddermasker, handdoek en 1 drankje aan de Lagoon Bar. Een upgrade is mogelijk voor €23 p.p. waarbij je twee extra gezichtsmaskers kan testen, een tweede drankje kan nemen bij de bar en gebruik kan maken van een badjas.

— Lees meer —

05. Extra info

Met Icelandair vlieg je in ongeveer 3 uur naar Reykjavik en land je in een totaal andere wereld!

Vanaf Amsterdam zijn er elke dag rechtstreekse vluchten.

Header blog Vulkaanuitbarsting IJsland update van Nordic
Nordic Stories

Vulkaanuitbarsting IJsland

Op zaterdag 16.03.24 vond op het Reykjanes schiereiland in IJsland een nieuwe vulkaanuitbarsting plaats. Lees hier onze laatste update i.v.m. reizen naar IJsland.

Lees meer
De paarse lupine bloeit op IJsland
Nordic Stories

De lupine die IJsland paars kleurt

Tijdens de lente- en zomermaanden wordt IJsland een waar paradijs voor fotografen. De lupine staat in bloei en de grote, paarse velden zijn een favoriet onder de toeristen. Onder de IJslanders daarentegen, is de lupine een controversiële plant.

Lees meer
Papegaaiduikers op IJsland
Nordic Stories

Papegaaiduikers op IJsland

Ongetwijfeld één van de leukste en schattigste vogelsoorten die je op IJsland kan vinden, zijn de papegaaiduikers. Met hun unieke uiterlijk en grappige manier van voortbewegen worden ze ook wel de ‘clowns der zeevogels’ genoemd. We vertellen jou de beste plekjes om deze vogels te spotten op IJsland!

Lees meer
Ijsgrotten-in-IJsland-naar-IJsland-in-de-winter-met-Nordi
Nordic Stories

IJsgrotten

IJsland, het land van vuur en ijs, verrast je telkens weer. Aan de rand van de Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer, kan je tot in het hart van de ijswereld gaan in een van de ijsgrotten. Bezoek dit prachtige natuurwonder onder begeleiding van een ervaren gids.

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox