IJsland vanuit zomerhuisjes

Ideale reis voor

Avontuurlijk
Beleving
Ongerepte natuur
Roadtrip
Wandelen
vanaf € 3025 p.p.
Contacteer ons

Wens je de grandioze natuur van IJsland te ontdekken zonder dagelijks te moeten inpakken en verder te trekken, dan zit je goed bij dit programma.

Deze rondreis is ideaal voor families en kleine groepjes, doordat een ‘eigen huisje of appartement’ meer ruimte en gezelligheid biedt dan een kamer in een hotel of B&B.

We hebben 4 mooie locaties geselecteerd, waar je logeert in een zomerhuisje/appartement verspreid over het eiland.
Ze zijn uitgerust met modern comfort en laten toe om zelf te koken en je vakantie op eigen ritme te beleven. Ze zijn strategisch gekozen om de mooiste locaties rondom IJsland te bereiken.

Je kan met maximum 4 personen een huisje of appartement delen. Bij meerdere deelnemers dien je 2 huisjes/apartementen te boeken.

Bij deze reis ontvang je van ons een uitgebreide reisapp die we zelf hebben samengesteld met verschillende dagexcursies en wandelmogelijkheden vanuit ieder huisje.

Door de groeiende interesse in deze prachtige reis werken we met vaste vertrekdata en locaties. Vertrek kan op zaterdag of woensdag.

Afhankelijk van de gekozen vertrekdag zal de focus op bepaalde regio's licht verschillen. Bij vertrek op zaterdag voorzien we 4 nachten in de regio Golden circle, 3 nachten in de regio Vatnajökull Nationaal Park, 4 nachten in de oostfjorden, 3 nachten regio Myvatn en de laatste nacht nabij Keflavik airport. Bij vertrek op woensdag voorzien we 3 nachten in het Zuiden, 4 nachten in de regio Vatnajökull Nationaal Park, 3 nachten in de oostfjorden, 4 nachten regio Myvatn en de laatste nacht nabij Keflavik airport.

Vertrekdata

LAST MINUTE PROMO: ontvang twee gratis excursies per persoon op onze vaste afreisdata (zodiac excursie in Jökulsárlón (t.w.v. €120 p.p.) & een walvistocht te Húsavik (t.w.v. €90 p.p.)

Hoogtepunten van de reis

 • Zwarte stranden bij Kaap Dyrhólæy
 • Gletsjers en talloze watervallen
 • Skaftafell Nationaal Park
 • Jökulsárlón gletsjermeer
 • Vulkanische fenomenen rond Mývatn
 • Golden Circle: þingvellir, Geysir, Gullfoss
 • Mogelijkheid tot korte en langere wandelingen

01. Dag per dag

Vandaag start jouw IJsland avontuur. Je vliegt vanaf Amsterdam naar de internationale luchthaven, Keflavík. Na het ophalen van de huurauto rijd je direct door naar je eerste logeerplaats in de regio Golden Circle (120 kilometer), waar je enkele nachten verblijft.

— Lees meer —

In deze regio stellen we jou een aantal verschillende dagtochten voor.

De Golden Circle mag zeker niet ontbreken aan jouw reis naar IJsland. Hier bezoek je drie van de bekendste highlights: het Þingvellir National Park, dat zich pal op de breuklijn van het Amerikaanse en het Euraziatische continent bevindt, Geysir, waar je een actieve geiser kan bewonderen en Gullfoss, de grote tweetrapswaterval die bij zonnig weer een regenboog tevoorschijn tovert.

Nog meer vulkanische verschijnselen vind je op het Reykjanes schiereiland. De naam doet misschien geen belletje rinkelen, maar het schiereiland is zeker de moeite waard om er een dag voor uit te trekken. De Blue Lagoon is hier dé topattractie en trekt jaarlijks duizenden toeristen (optioneel bij te boeken). We tonen jou de meest karakteristieke plaatsen van het schiereiland zoals hete brongebieden, kleurrijke meren, verlaten vogelkliffen en dramatische rotskusten.

Als extra kan je in deze regio ook een daguitstap maken naar de vulkanische archipel Vestmannaeyjar. In het broedseizoen is dit een waar paradijs voor vogelliefhebbers, maar ook buiten deze periode zorgen de geologische fenomenen en spectaculaire uitzichten voor een uniek hoogtepunt.

Aantal kilometer naar volgende verblijfslocatie: 210 km

Bij afreis op zaterdag logeer je 4 nachten in deze regio en bij afreis op woensdag logeer je 3 nachten in deze regio.

Verblijf: Icelandic Cottages

— Lees meer —

Onderweg naar de volgende locatie zorgt het bergmassief met de ondertussen beruchte Eyjafjalla-vulkaan voor een ander type landschap. Bron- en smeltwater afkomstig van onder de ijskappen die het massief bedekken, zorgt ervoor dat de donkere bergwanden opgesmukt worden door talloze watervallen. Hier en daar kleurt een boerderij de flanken en zie je een glinsterende ijstong die ieder jaar verder ‘opdroogt’.

Bij het zuidelijkste puntje van het eiland bevindt zich Kaap Dyrhólæy, die met zijn natuurlijke boog en perfecte basaltzuilen een veel gebruikt beeld is voor postkaarten en posters. Voorbij de kaap loopt de ringweg als een lint door de uitgestrekte, kale spoelvlakte van de Mýrdalsgletsjer om uiteindelijk uit te monden in het ‘Vuurveld’. Een sprookjesachtig decor met een duister verleden.

Voor het verkennen van deze regio voorzien we een appartement net voorbij Kirkjubæjarklaustur.

Van hieruit is een daguitstap mogelijk naar Skaftafell Nationaal park, een wandelgebied gewijd aan de ijslandschappen, waar je ook onder begeleiding van een gids zelf de gletsjer op kan. Ook het gletsjermeer Jökulsárlón kan van hieruit bezocht worden. Wens je het indrukwekkende binnenland van IJsland te verkennen? Boek de optionele superjeep excursie richting de kraterrij van Laki.

Aantal kilometer tot volgende verblijfslocatie: ca. 400 km.

Bij afreis op zaterdag logeer je 3 nachten in deze regio en bij afreis op woensdag logeer je 4 nachten in deze regio.

Verblijf: Stracta Apartments Orustustaðir

— Lees meer —

Tijdens de route naar de volgende locatie ruil je de bevroren wereld voor een totaal ander decor. Een decor dat geologisch tot de oudste gebieden van IJsland behoort. Het is een aaneenschakeling van bergen, binnenzeeën en diep uitgesleten gletsjerdalen met nederzettingen die gedurende de winter soms maanden afgesneden leven van de rest van het eiland.
Maar het is ook een gebied van watervallen, idyllische en verlaten plekjes, fantastische vergezichten en tal van wandelmogelijkheden.

Afhankelijk van de verblijfslocatie logeer je bij het meer van Egilsstaðir of het mooi gelegen vissersdorpje aan de Norðfjörður.

Van hieruit bezoek je de oostjorden op eigen tempo met mogelijke daguitstappen naar het kleurrijke Seyðisfjörður, de regio rond Egilsstaðir, Mjóifjörður of Borgarfjörður Eystri waar een grote kolonie papegaaiduikers hun jongen klaarstomen voor de wintertocht naar volle zee (juni tot medio augustus).

Aantal kilometer tot volgende verblijfslocatie: ca. 250 km.

Bij afreis op zaterdag logeer je 4 nachten in deze regio en bij afreis op woensdag logeer je 3 nachten in deze regio.

Verblijf: Greystone Summerhouse of Hildibrand Apartments

— Lees meer —

Via verbluffende maanlandschappen krijg je uiteindelijk het Mývatn meer in het vizier. Het is een vulkanisch gebied doordat de aardkorst hier erg dun is en de magmakamer dichtbij. Fenomenen zoals zwavelbergen, pseudokraters, lavaformaties en –velden, kratermeren en solfatarenvelden, getuigen van een onzichtbare oerkracht.

De Dettifoss en Selfoss watervallen verderop zorgen voor waterspektakel aan de Diamond Circle. De ene is puur geweld, de andere brengt alles terug in balans met een sprookjesachtige schoonheid. Wie walvissen wil spotten, kan te Húsavik inschepen voor een tocht in de Skjálfandi baai. Tijdens het zomerseizoen komen hier verschillende grote en kleine soorten voedsel zoeken.

Ook in deze regio kan je het indrukwekkende en verlaten binnenland intrekken met een superjeep excursie naar de Askja vulkaan. Askja ligt diep in het desolate binnenland waar destijds de eerste astronauten ervaring kwamen opdoen met buitenaardse landschappen.

Bij afreis op zaterdag logeer je 3 nachten in deze regio en bij afreis op woensdag logeer je 4 nachten in deze regio.

Verblijf: Breidamyri Apartments of Stöng Cottages

— Lees meer —

Vandaag staat een langere rit op het programma (465km). De route loopt via ringweg 1 tot Reykjavík. Wens je Reykajvik te bezoeken dan raden we aan om in één stuk door te rijden zodat je nog in de namiddag een bezoek kan brengen aan de hoofdstad. Op deze manier kan je nog de hoogtepunten van de stad ontdekken. We raden ook aan om hier uit eten te gaan.

Wil je het onderste uit de kan halen dan vind je in onze reisapp Vamoos suggesties om er nog een boeiende natuurdag van te maken.

Nadien vervolg je de weg tot aan het airport hotel nabij Keflavik International airport.

Verblijf: Konvin Hotel

— Lees meer —

Na het inleveren van de huurauto bij de internationale luchthaven check je in voor jouw terugvlucht.

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

Last minute promo: ontvang twee gratis excursies per persoon op onze vaste afreisdata (zodiac excursie in Jökulsárlón (t.w.v. €120 p.p.) & een walvistocht te Húsavik (t.w.v. €90 p.p.) én korting op onze afreizen in juli!

PRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 4 PERSONEN
Reisperiode Huurauto Kia Ceed break of gelijkwaardig
vertrek op 29.06.24 terug op 14.07.24 volgeboekt
vertrek op 03.07.24 terug op 18.07.24 € 3095 - Last minute promo op onze laatste huisjes: €250 korting per persoon: € 2845
vertrek op 06.07.24 terug op 21.07.24 volgeboekt
vertrek op 10.07.24 terug op 25.07.24 volgeboekt
vertrek op 13.07.24 terug op 28.07.24 volgeboekt
vertrek op 17.07.24 terug op 01.08.24 volgeboekt
vertrek op 20.07.24 terug op 04.08.24 colgeboekt
vertrek op 24.07.24 terug op 08.08.24 € 3095 - Last minute promo op onze laatste huisjes: €250 korting per persoon: € 2845
vertrek op 27.07.24 terug op 11.08.24 € 3095 - Last minute promo op onze laatste huisjes: €250 korting per persoon: € 2845
vertrek op 31.07.24 terug op 15.08.24 € 3095 - Last minute promo op onze laatste huisjes: €250 korting per persoon: € 2845
vertrek op 03.08.24 terug op 18.08.24 volgeboekt
vertrek op 07.08.24 terug op 22.08.24 volgeboekt
vertrek op 10.08.24 terug op 24.08.24 € 2995 - Last minute promo op onze laatste huisjes: €250 korting per persoon: € 2745

PRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 3 PERSONEN
Reisperiode Huurauto Kia Ceed break of gelijkwaardig
vertrek op 29.06.24 terug op 14.07.24 volgeboekt
vertrek op 03.07.24 terug op 18.07.24 € 3895 - Last minute promo op onze laatste huisjes: €250 korting per persoon: € 3645
vertrek op 06.07.24 terug op 21.07.24 volgeboekt
vertrek op 10.07.24 terug op 25.07.24 volgeboekt
vertrek op 13.07.24 terug op 28.07.24 volgeboekt
vertrek op 17.07.24 terug op 01.08.24 volgeboekt
vertrek op 20.07.24 terug op 04.08.24 volgeboekt
vertrek op 24.07.24 terug op 08.08.24 € 3895 - Last minute promo op onze laatste huisjes: €250 korting per persoon: € 3645
vertrek op 27.07.24 terug op 11.08.24 € 3895 - Last minute promo op onze laatste huisjes: €250 korting per persoon: € 3645
vertrek op 31.07.24 terug op 15.08.24 € 3895 - Last minute promo op onze laatste huisjes: €250 korting per persoon: € 3645
vertrek op 03.08.24 terug op 18.08.24 volgeboekt
vertrek op 07.08.24 terug op 22.08.24 volgeboekt
vertrek op 10.08.24 terug op 24.08.24 € 3795 - Last minute promo op onze laatste huisjes: €250 korting per persoon: € 3545

PRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 2 PERSONEN
Reisperiode Huurauto VW Golf of gelijkwaardig
vertrek op 29.06.24 terug op 14.07.24 volgeboekt
vertrek op 03.07.24 terug op 18.07.24 € 4945 - Last minute promo op onze laatste huisjes: €250 korting per persoon: € 4695
vertrek op 06.07.24 terug op 21.07.24 volgeboekt
vertrek op 10.07.24 terug op 25.07.24 volgeboekt
vertrek op 13.07.24 terug op 28.07.24 volgeboekt
vertrek op 17.07.24 terug op 01.08.24 volgeboekt
vertrek op 20.07.24 terug op 04.08.24 volgeboekt
vertrek op 24.07.24 terug op 08.08.24 € 4945 - Last minute promo op onze laatste huisjes: €250 korting per persoon: € 4695
vertrek op 27.07.24 terug op 11.08.24 € 4975 - Last minute promo op onze laatste huisjes: €250 korting per persoon: € 4725
vertrek op 31.07.24 terug op 15.08.24 € 4945 - Last minute promo op onze laatste huisjes: €250 korting per persoon: € 4695
vertrek op 03.08.24 terug op 18.08.24 volgeboekt
vertrek op 07.08.24 terug op 22.08.24 volgeboekt
vertrek op 10.08.24 terug op 24.08.24 € 4845 - Last minute promo op onze laatste huisjes: €250 korting per persoon: € 4595

Reis je met 5 personen? Neem contact op met jouw Travel Designer om een voorstel op maat te ontvangen.

Inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Keflavik, retour
 • 23 kg bagage (1 stuk) en 10 kg handbagage per persoon
 • Luchthavenbelasting
 • 14 nachten in volledig uitgeruste zomerhuisjes en/of appartement, geen maaltijden voorzien
 • 1 hotelnacht nabij Keflavik airport op basis van kamer met privé sanitair en ontbijt
 • Huurauto volgens het aantal reizigers van en tot de luchthaven in Keflavík. Inclusief onbeperkt aantal kilometers.
  • Verzekering huurauto waarbij NORDIC als extra service de franchise (eigen risico) reeds verlaagde tot max. € 445 en gravel protection. In tegenstelling tot andere bestemmingen zijn op IJsland de banden en de onderkant van de wagen nooit verzekerd.
  • Tweede bestuurder
 • Uitgebreid Nederlandstalige NORDIC-reisapp met algemene informatie en tips, routebeschrijvingen en bezienswaardigheden
 • IJslandse belastingen
 • BTW, reserveringskosten, bijdrage Garantiefonds reizen (GFG)
 • CO2 compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Ontbijt, lunch en avondmaaltijden
 • Optionele excursies en toegangen
 • Reis- en/of annuleringsverzekering (vrijblijvend aanbod bij offerte)

Opmerkingen

 • Dit programma wordt telkens gereserveerd met vertrek op zaterdag of woensdag gezien de beperkte beschikbaarheden van huisjes/appartementen in het hoogseizoen.
 • Type huisje/appartement hangt af van de grootte van het reisgezelschap. Enkel bij regio Oostfjorden en Mývatn is hier een verschil: indien reisgezeschap bestaat uit 2 of 3 personen verblijf je in one superior bedroom apartment in Hildibrand en verblijf je in one bedroom cottage in Einishus. Indien reisgezelschap bestaat uit 4 personen: two bedroom apartment in Hildibrand en 1 bedroom cottage Einishus.

04. Excursies

€ 90,- à € 110,- per persoon (naargelang beschikbaarheid) / transfer vanaf Reykjavík op aanvraag

Op 15 minuten van de internationale luchthaven kan je baden in het Blue Lagoon warmwatermeer. Het bad, eigenlijk een kunstmatig meer, ligt in een oud met mossen begroeid lavaveld.
Het water heeft een temperatuur van 39°, bevat ongeveer 2,5% zout en is rijk aan mineralen, silicaten en blauwwieren die het een lichtblauwe, opaalachtige kleur geven. Ze zeggen dat het een heilzame werking heeft.

Wanneer? Dagelijks, het hele jaar door (op basis van beschikbaarheid).
Waar? Reykjanes schiereiland.
Hoe? Individueel of met een bustransfer vanaf jouw hotel in Reykjavík.
Inbegrepen? je krijgt een Silica moddermasker, handdoek en 1 drankje aan de Lagoon Bar. Een upgrade is mogelijk voor €23 p.p. waarbij je twee extra gezichtsmaskers kan testen, een tweede drankje kan nemen bij de bar en gebruik kan maken van een badjas.

— Lees meer —

€ 350 p.p.

Wil je weten hoe de binnenkant van een vulkaan eruit ziet? Bij deze spectaculaire excursie daal je ca. 120 m af naar de bodem van de Thrihnukagígar vulkaan met een open liftkooi. Je ontdekt de leeggelopen magmakamer met talloze kleurschakeringen.

De kraterrand is alleen te voet te bereiken. De wandeling over vlak en rotsachtig terrein is ongeveer 3 km (enkele richting) en duurt ca. 45 minuten. Goede bergschoenen en warme kledij zijn noodzakelijk. De temperatuur in de kater is rond de 5° à 6° C. Ter plaatse wordt veiligheidskledij voorzien. De excursie wordt begeleid door gespecialiseerde gidsen.

Wanneer? Dagelijks van mei tot oktober
Waar? Reykjanes schiereiland
Hoe? Met een bustransfer vanaf uw hotel te Reykjavík of rechtstreeks met eigen vervoer. Duur 5 à 6 uur.

— Lees meer —

€260 p.p. / kinderen tot 11 jaar: €130,- p.p.

Er zijn weinig woorden voor deze fantastische dagtocht richting het binnenland. Het eindpunt is de Laki vulkaan waar u een 360° graden uitzicht heeft over de omgeving. Met wat geluk zie je de kraterrij die is gevormd door de spleeteruptie aan het einde van de 18e eeuw. Niet alleen het zicht vanop de vulkaan is uitzonderlijk. Zelfs de rit heen en terug door het zwarte gebied dat fel contrasteert met groene mosvlekken is adembenemend.

Wanneer? Dagelijks van juni t.e.m. september
Waar? Vanaf Kirjubæjarklaustur
Hoe? Ca. 9 uur durende superjeeptocht in kleine groep, begeleid door een regiospecialist

— Lees meer —

€120,- per persoon / kinderen van 10 tot 12 jaar: €60,- per persoon

Tussen de ijsbergen door ga je met een zodiac naar het front van de Vatnajökull, Europa’s grootste ijskap. Er vaart ook een amfibievoertuig tussen het afgekalfde ijs, maar de zodiac biedt een andere, meer avontuurlijke ervaring zonder enig gevaar.

Wanneer? Dagelijks, in de maanden: juni tot september (op basis van beschikbaarheid).
Waar? Jökulsárlón, Zuid-IJsland.
Hoe? Met een zodiacboot, geschikt voor 6 tot 8 personen, manoeuvreert de Engelstalige gids je door ijsschotsen. Een reddingsvest is verplicht en krijg je ter plaatse.

— Lees meer —

€ 145,- per persoon / van 8 tot 15 jaar: € 105,- per persoon

Een ervaren gletsjergids neemt je letterlijk en figuurlijk op sleeptouw over de Svinafellsjökull, een gletsjertong van de grote Vatnajökull in het zuiden van IJsland. De gids vertelt je meer over de werking van de ijsmassa en de boeiende randfenomenen.

Wanneer? Dagelijks, het hele jaar door (op basis van beschikbaarheid).
Waar? Skaftafell Nationaal Park.
Hoe? Onder gespecialiseerde begeleiding. Stijgijzers en ijsbijl worden voorzien. Haalbaar voor iedereen met een normale conditie en minimum schoenmaat 34. Bergschoenen van het type B of C zijn noodzakelijk.

— Lees meer —

€ 90 p.p. / kinderen tot 6 jaar: gratis / kinderen van 7 tot 15 jaar: € 45

Aangetrokken door grote hoeveelheden voedsel komen verschillende soorten walvissen (bultruggen, vinvissen, en witsnuitdolfijnen) tijdens de zomermaanden naar de wateren rondom IJsland. Met omgebouwde vissersboten kan je deze imposante dieren op volle zee spotten.

Wanneer? Dagelijks van mei t.e.m. september
Waar? Reykjavík, Húsavik, Eyjafjörður en Ólafsvik
Hoe? Ca. 3 uur durende boottocht. Voor het inschepen krijgt u een warme overall. Onderweg wordt een kop warme chocolademelk geserveerd.

— Lees meer —

volwassenen €410 p.p. - kinderen t.e.m. 15j €330 p.p.

Vanuit Mývatn rij je per superjeep naar de hooglanden. Je maakt er kennis met de wildernis, eindeloze open vlaktes, spectaculaire geologie en zoetwaterbronnen. In dit majestueuze landschap, langs het
immense Holuhraun lavaveld en de machtige Askja vulkaan vertoef je even op een andere planeet. Neem je zwemgerief mee voor een ‘once in a lifetime’ badbezoek.

Duurtijd: ca. 13 à 14u

Inbegrepen: professionele Engelstalige begeleiding en transport

— Lees meer —

05. Extra info

Met Icelandair vlieg je in ongeveer 3 uur naar Reykjavik en land je in een totaal andere wereld!
Rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam Schiphol.

Header blog Vulkaanuitbarsting IJsland update van Nordic
Nordic Stories

Vulkaanuitbarsting IJsland

Op zaterdag 16.03.24 vond op het Reykjanes schiereiland in IJsland een nieuwe vulkaanuitbarsting plaats. Lees hier onze laatste update i.v.m. reizen naar IJsland.

Lees meer
De paarse lupine bloeit op IJsland
Nordic Stories

De lupine die IJsland paars kleurt

Tijdens de lente- en zomermaanden wordt IJsland een waar paradijs voor fotografen. De lupine staat in bloei en de grote, paarse velden zijn een favoriet onder de toeristen. Onder de IJslanders daarentegen, is de lupine een controversiële plant.

Lees meer
Papegaaiduikers op IJsland
Nordic Stories

Papegaaiduikers op IJsland

Ongetwijfeld één van de leukste en schattigste vogelsoorten die je op IJsland kan vinden, zijn de papegaaiduikers. Met hun unieke uiterlijk en grappige manier van voortbewegen worden ze ook wel de ‘clowns der zeevogels’ genoemd. We vertellen jou de beste plekjes om deze vogels te spotten op IJsland!

Lees meer
Ijsgrotten-in-IJsland-naar-IJsland-in-de-winter-met-Nordi
Nordic Stories

IJsgrotten

IJsland, het land van vuur en ijs, verrast je telkens weer. Aan de rand van de Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer, kan je tot in het hart van de ijswereld gaan in een van de ijsgrotten. Bezoek dit prachtige natuurwonder onder begeleiding van een ervaren gids.

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox