Vervoer naar Noorwegen

Hoe kom je in Noorwegen?

Naar Noorwegen ter land, ter zee en in de lucht

Alle wegen leiden naar … het Noorden! Zo luidt het spreekwoord niet, maar in onze wereld is deze versie wel eerder van toepassing. Er zijn verschillende manieren om in het wondermooie Noorden te komen. Kies het type vervoer dat het beste bij jouw reiswensen aansluit.

Reis je met je eigen auto naar Noorwegen? Dan kun je met heel wat geduld en het doorkruisen van drie andere landen zelf naar Noorwegen rijden. Een overtocht met een ferry vanaf Nederland, Duitsland of Denemarken is ook een optie. En natuurlijk behoort ook het vliegtuig tot de mogelijkheden.

Kies op deze pagina op jij ter land, ter zee of in de lucht wil reizen en lees alle mogelijkheden.

 

 

Je kunt vanuit Nederland naar Noorwegen rijden. Via Duitsland, Denemarken en Zweden kun je na ca. 16 uur rijden (gezien vanaf Utrecht) in Noorwegen aankomen. Met heel wat tijd en geduld is dit dus zeker een mogelijkheid. Vaker wordt er gekozen voor een van de andere opties.

De vaart tussen Kiel (noord-Duitsland) en Oslo (Noorwegen) heeft volgens ons een absolute voorkeur, zowel naar reiscomfort als kwaliteit. De schepen Color Magic en Color Fantasy vertrekken in Kiel om 14u. Je wordt er al rond de middag verwacht om tijdig klaar te zijn voor de inscheping. De rit van 7 à 8 uur van België naar Kiel vraagt dan wel een vroeg vertrek rond 4.00 uur ’s ochtends. Dit vroege ochtenduur wordt ruimschoots goedgemaakt door het comfort aan boord van Color Line: je geniet tijdens de vaart van degelijke kajuiten met volwaardige bedden, de winkelstraat, avondshows, het aquacentrum, cinema en restaurants. De volgende ochtend word je verwend met een rijkelijk ontbijtbuffet (optioneel), zicht op de eilanden van de Oslofjord en meert het schip om 10u aan waarna je uitgerust van boord rijdt in Oslo. De ontdekkingstocht in Noorwegen begint!

Op de terugweg worden dezelfde uren gehanteerd; vertrek om 14.00 uur in Oslo en aankomst om 10u in Kiel de volgende ochtend. Dit geeft je de mogelijkheid om op je laatste dag in Noorwegen nog voldoende tijd te hebben om van je accommodatie richting Oslo te rijden of rustig te ontbijten in Oslo en je naar de aanlegkade te begeven. Na aankomst om 10u in Kiel rij je de hele dag huiswaarts.

Opmerking: Wie de reis rustig wil starten, kan een overnachting in Duitsland boeken voor de inscheping. We bevelen graag hotel Gut Kaden aan. Dat ligt in Alveslohe op 75km van Kiel, net voorbij Hamburg. Dit elegante en rustgevende hotel beschikt over een parking, mooie tuin, golfterrein, terras en wellnessruimte.

Kortere trajecten:

 • Hirtshals (noord-Denemarken) – Larvik:
  • Heenreis: 12.45 – 16.30 uur of 22.15 – 02.00 uur
  • Terugreis: 08.00 – 11.45 uur of 17.30 – 21.15 uur
 • Hirtshals (noord-Denemarken) – Kristiansand
  • Heenreis: 12.15 – 15.30 uur of 20.45 – 23.59 uur
  • Terugreis: 08.00 – 11.15 uur of 16.30 – 19.45 uur
 • Je bent minder lang aan boord van het schip, maar reken 400km extra (enkele rit) naar het noorden van Denemarken. Je zal onderweg in Denemarken een hotelovernachting nodig hebben. Op de terugreis zal je, afhankelijk van het vaarschema, een hotelovernachting nodig hebben nabij de ferrykade in Noorwegen of ergens in Denemarken. Een echte tijdswinst is het dus niet.

Een alternatieve vaarroute wordt aangeboden door FjordLine; je kan van Hirtshals (noord-Denemarken) naar Stavanger of Bergen reizen. De rit van België naar Hirsthals in Denemarken duurt 10 à 11 uur, waardoor een overnachting in Hirtshals of halverwege aangeraden wordt. Het schip vertrekt om 20.00 uur in Hirtshals; je wordt reeds om 18.00 uur verwacht voor de inscheping. Ook hier krijg je aan boord van de MS Bergensfjord en MS Stavangerfjord de nodige afleiding in de restaurants, winkels of op het podium. Om 6.30 uur meert het schip voor een eerste maal aan in Noorwegen in Stavanger, waarna het verder vaart naar Bergen en er aankomt om 12.30 uur. Na deze overnachting kan je fris en monter aan de rondreis in Noorwegen beginnen.

Voor de terugkeer vertrekt het schip in Bergen om 13u30 en in Stavanger om 20.00 uur. Je meert de volgende ochtend aan in Hirtshals om 8.00 uur.

Opmerking: de overtochten van FjordLine zijn meer weersgevoelig dan ColorLine.

Kortere vaarten:

Hirtshals – Kristiansand

  • Heen: 11.45 – 14.00 uur of 18.00 – 20.15 uur
  • Terug: 08.30 – 10.45 uur of 15.00 – 17.10 uur
 • Je bent minder lang aan boord van het schip, maar reken 400km extra (enkele rit) naar het noorden van Denemarken. Je zal onderweg in Denemarken een hotelovernachting nodig hebben. Op de terugreis zal je, afhankelijk van het vaarschema, een hotelovernachting nodig hebben nabij de ferrykade in Noorwegen of ergens in Denemarken. Een echte tijdswinst is het dus niet.

Sinds vorige zomer is er ook een mogelijkheid om vanuit het Nederlandse Groningen (Eemshaven) een ferry naar Noorwegen te nemen. De MS Romantica vertrekt om 15.30 uur en brengt je na een tocht van 18u naar het uiterste zuiden van Noorwegen: je meert om 9u30 aan in Kristiansand. Ideaal voor zij die de zuidkust wensen te verkennen, of langzaam hun weg naar de fjorden zoeken.

De terugweg gebeurt volgens hetzelfde vaarschema, met een vertrek in Kristiansand om 15.30 uur.
De MS Romantica heeft om de dag een vertrek in Eemshaven of Kristiansand.

Ook hier kan je weer genieten van het noodzakelijke comfort met degelijke kajuiten, verschillende restaurants, bars en lounges.

Kleine opmerking: met deze vaart zit je een ruimere tijd op volle zee, waardoor het schip gevoeliger is voor de weersomstandigheden.

Een vlucht brengt je het snelst naar Scandinavië. Nordic werkt samen met verschillende reguliere luchtvaartmaatschappijen, waarbij er bij boeking rekening gehouden wordt met de meest ideale vlieguren en de beste prijs. De eerlijkheid gebiedt ons om te vermelden dat luchtvaartmaatschappijen op regelmatige basis wijzigingen doorvoeren aan hun vluchtschema’s. Deze wijzigingen kunnen invloed hebben op de eerste of laatste dag van je reis, die dan anders verloopt dan gepland.

Om de magnifieke Scandinavische landschappen van nabij te kunnen bewonderen, heb je naast je vlucht ook een huurauto nodig. Bij de keuze in de huurauto speelt de ruimte in de kofferbak en op de achterbank een grote rol, zeker indien je met meer dan 2 personen reist.

Dankzij onze rechtstreekse vlucht van Brussel naar Evenes kom je al na amper drie uur aan in Noord-Noorwegen (de Lofoten).

’s Zomers is er tussen 11.06.2023 en 27.08.2023 elke zondag een rechtstreekse vlucht.

Alle reizen naar Noorwegen

Zuid-Noorwegen Winter 6 dagen

Norefjell Ski Break

Kies voor een ski break in het uitgestrekte Norefjell skiresort en verblijf in een luxe hotelkamer of een modern appartement.

Zuid-Noorwegen Zomer 10/11 dagen

Hyttertur Zuidkust

Ga op zoek naar de mooiste plekjes die het Zuiden van Noorwegen te bieden heeft.

Zuid-Noorwegen Winter 8 dagen

Geilo Ski Week

Geniet van een verblijf in een hotel, appartement of vakantiewoning in het gezellige skidorp Geilo. Je combineert skiën met winterse activiteiten.

Zuid-Noorwegen Lente Nazomer Zomer 8 dagen

Fly & Drive Ålesund, Atlantic Road en Geirangerfjord

Maak kennis met bekende highlights als de Atlantic Road, Trollstigen en het Geirangerfjord tijdens deze korte rondreis met vertrek vanuit Ålesund.

Zuid-Noorwegen Lente 12 dagen

Lentereis onder de middernachtzon, met Hurtigruten van Bergen tot Kirkenes en terug tot Bergen

De complete 12-daagse rondreis van Bergen naar Kirkenes en terug voert je door de unieke natuur en cultuur van Noorwegen. Dit in combinatie met een rechtstreekse vlucht vanuit Brussel.

Zuid-Noorwegen Winter 12 dagen

Noorderlichtreis met Hurtigruten, een wereldklassieker 2025

Geniet van de schitterende kustlijn van Noorwegen tijdens je reis van Bergen naar Kirkenes en weer terug. De prachtige natuur trekt aan je voorbij terwijl je op het panoramadek zit of ontdek één van de havens tijdens een stop. Met als hoogtepunt de kans op het spotten van het bijzondere noorderlicht. Blijf ook zeker alert voor het spotten van wildleven.

Lofoten en Noors Lapland Zomer 8 dagen

Groepsreis wildlife Lofoten en Vesteralen

Reis in kleine groep naar de Lofoten en de Vesterålen waar je kennis maakt met het arctische wildleven, die je knap op foto kan vastleggen!

Zuid-Noorwegen Lente Nazomer Zomer 13 dagen

Hoogtepunten van Fjord-Noorwegen

Op deze reis verken je de Gouden Driehoek en maak je tevens kennis met de charmante Zuidkust!

Lofoten en Noors Lapland Zomer 8 dagen

Vesterålen en Lofoten

Prachtige bergtoppen, uitgestrekte zandstranden en kleurrijke vissersdorpjes.

Lofoten en Noors Lapland Zomer 8 dagen

Familieweek Lofoten

Vaar door de fjorden, spot zeearenden, bezoek gezellige dorpjes, wandel naar uitzichtpunten of ontspan aan één van de vele zandstranden.

Zuid-Noorwegen Lente Nazomer Zomer 12 dagen

Nordic Tur

Geniet van de Noorse natuurpracht: diepblauwe fjorden, felgroene gletsjermeren, uitgestrekte hoogvlaktes en nationale parken.

Zuid-Noorwegen Winter 8 dagen

Beitostølen Ski Week

Wintervakantie in een all-round Noors ski resort met een verblijf in een van onze comfortabele accommodaties.

Zuid-Noorwegen Winter 8 dagen

Myrkdalen en Voss Ski Week

Ga op ski-avontuur in het westen van Noorwegen. Maak je keuze uit een ruim aanbod accommodaties en maak optioneel een daguitstap naar de fjorden!

Zuid-Noorwegen Winter 8 dagen

Norefjell Ski Week

Geniet van een wintersportvakantie op minder dan 2 uur van de bruisende hoofdstad Oslo. Kies uit een luxueus hotel of moderne appartementen.

Zuid-Noorwegen Winter 6 dagen

Beitostølen Ski Break

Korte, actieve wintersportvakantie nabij Jotunheimen Nationaal Park met een verblijf in uiteenlopende, comfortabele accommodaties.

Op de hoogte blijven?

Ontvang het laatste nieuws, bergen inspiratie en
ontdek als eerste onze aanbiedingen in jouw mailbox