In de winter naar IJsland reizen

Ontdek IJsland in de winter

In IJsland zijn droom en werkelijkheid met elkaar verweven in een overweldigend landschap van gletsjers, vulkanen, geisers, water en vuur. In de winter wordt het IJslandse landschap voor een groot deel met sneeuw bedekt en steekt een wit deken fel af tegen de koolzwarte stranden. IJsland in de winter is magie, met als kers op de taart het noorderlicht dat er soms aan de hemel verschijnt. Maar het Vikingland met de onuitspreekbare taal heeft nog meer te bieden. Zo is de lokale keuken in IJsland verrassend lekker en zijn er talloze wellness mogelijkheden

 

IJsland in de winter

In de winter bedekt een sneeuwlaag het grootste deel van IJsland. Stomende warmwaterbronnen liggen verstopt in besneeuwde valleien. IJzige wandelpaden leiden naar kokende geisers. Vulkanen kleuren wit en watervallen verschuilen zich achter een ijsgordijn. IJsland is gehuld in een winterverpakking, maar onder de aarde blijft het dreigend heet. Het mystieke karakter van IJsland in de winter wordt nog versterkt door het noorderlicht dat zich in al haar facetten laat zien.

 

“Het mystieke karakter van IJsland in de winter wordt versterkt door het noorderlicht”

Ijsland in de winter, ijsland wintervakantie
Ijsland in de winter, ijsland wintervakantie

Hoogtepunten en bezienswaardigheden in IJsland

Lijstjes met hoogtepunten kunnen het overweldigende eiland nooit samenvatten. IJsland is een totaalbeleving. Baden in de Blue Lagoon? Roadtrippen langs de Golden Circle? Een lavatunnel afdalen? Of heerlijk eten in de hoofdstad? Onze reisspecialisten selecteerden hun persoonlijke favorieten in de winter.

 

“Lijstjes met hoogtepunten kunnen het overweldigende eiland nooit samenvatten. IJsland is een totaalbeleving”

Ijsland winter, IJsland in de winter, wintervakantie Ijsland
IJsland-winterreis, IJsland in de winter

Ijsland vulkanen

Reisformules

Individuele rondreis met een huurwagen

Met een 4×4 aangedreven wagen reis je door Zuid- en West-IJsland. Bij elke individuele autorondreis hoort een uitgebreid infopakket met een wegenkaart en toegang tot onze gepersonaliseerde, Nederlandstalige app. In de reisapp vind je jouw vouchers, algemene informatie en tips voor je IJslandreis. Daarnaast geven we hier ook een gedetailleerde routebeschrijving mee. Je kan de routebegeleiding bovendien makkelijk starten vanuit de app. We hebben ook heel wat mogelijke bezienswaardigheden (wandelingen, uitzichtpunten, cultuur) toegevoegd in de app, zodat je zelf kan kiezen waar je overal stopt.

Reykjavik citybreak

Je ontdekt IJsland met Reykjavik als uitvalsbasis. De avond breng je in Reykjavik door, overdag trek je de natuur in. Dit is een citytrip met de allures van een rondreis, het beste van twee werelden. Voor de daguitstappen kies je tussen begeleide excursies per bus of met een eigen 4×4 aangedreven huurwagen. Als je kiest voor een eigen huurwagen, krijg je ook een infopakket met wegenkaart en toegang tot onze gepersonaliseerde, Nederlandstalige app. In die reisapp vind je algemene informatie en tips, routebeschrijvingen en bezienswaardigheden.

Groepsreizen

In een kleine groep en onder begeleiding van een ervaren gids maak je een rondreis door IJsland. Je kan kiezen uit een heel gevarieerd aanbod: van budget- en luxereizen langs de zuidkust, tot een avontuurlijke superjeep expeditie door het binnenland of een unieke reis in Noord-IJsland.

Rijden in IJsland

Van november tot april stellen we enkel individuele programma’s voor in het zuiden en het westen van IJsland. De rest van het land heeft vaak te kampen met ondergesneeuwde wegen.  Alle 4×4 auto’s zijn uitgerust met winterbanden zodat je in alle weersomstandigheden veilig en comfortabel kan reizen. Je krijgt de door jou gekozen auto of een gelijkwaardig model.

Onze IJsland specialisten

Sanna Goedhart

Travel Designer

Jaimie van Dijk

Travel Designer IJsland

Marisa Heij

Travel Designer

"Hi, ik ben Marisa! Ik hou van reizen, nieuwe culturen ontdekken en gezellige mensen ontmoeten. Voor indrukwekkende natuur ga ik graag naar IJsland of Noorwegen. Je kunt daar reizen ook goed combineren met mijn andere hobby; goed eten!"

Winterreizen IJsland

Op de hoogte blijven?

Ontvang het laatste nieuws, bergen inspiratie en
ontdek als eerste onze aanbiedingen in jouw mailbox